'The Night of' hakkında bilmeniz gerekenler (Hapishane dizilerini sevenlere öneri)

True Detective'in bitmesiyle karalar bağlayan izleyicinin imdadına yetişen The Night of kuşkusuz son dönemin en popüler yapımlarından biri. Babasının taksisiyle okul partisine gitmek isterken yolu genç bir kadınla kesişen Pakistan asıllı Nasir Khan'ın (Riz Ahmed) Andrea Cornish'in (Sofia Black D’elia) mutfağında uyanmasıyla başlayan hikaye belki de son zamanlarda televizyon ekranlarına gelen en başarılı gerilim sahnelerini de barındırıyor.

Haberler ntv.com.tr 19.08.2016 - 15:34

  • 1

    Kafası dumanlı olarak bir genç kadının mutfağında uyandığında saatler önce tanıştığı Andrea'yı yatakta ölü halde bulan Nasir ne yapacağını şaşırır...  Masumiyetini kanıtlama çabasını konu alan yapım, aynı zamanda iyi işlenmiş bir polisiye öykü. İşte fenomen dizi The Night of hakkında bilmeniz gerekenler...

  • 2
    Dizi aslında bir yeniden uyarlama. İlk olarak İngiltere'de ekrana gelen BBC yapımı Criminal Justice'te işlenen bu konu, HBO tarafından 'The Night of' adıyla ABD'ye uyarlandı.
  • 3
    HBO yapım aşamasında konuyla birlikte dizinin adını da aynı tutma kararı aldı. Ancak daha sonra yapımın adı "Crime" olarak değiştirildi ve son olarak "The Night of" isminde karar kılındı.
  • 4
    HBO, dizideki avukat rolü olarak ilk etapta James Gandolfini ismini düşünmüştü, Gandolfini'nin ölümünün ardından bu rol Robert de Niro'ya verilmiş onun da programı uymayınca  bu rolün sahibi 'takıntılı tiplemeleriyle' tanınan ünlü aktör John Turturro oldu.
  • 5
    Dizinin bir başka oyuncusu Riz Ahmed nam-ı değer Riz MC Bir rapçi. Pakistan asıllı İngiliz oyuncu aynı zamanda Oxford mezunu.  Ahmed en son geçtiğimiz haftalarda vizyona giren Jason Bourne'da Aaron Kalloor rolü ile izleyicinin karşısına çıkmıştı.
  • 6
    Son dönemde yıldızı parlayan 33 yaşındaki Ahmed, yeni Star Wars filmi Rogue One: A Star Wars Story'de de rol kaptı. Ahmed merakla beklenen filmde Bodhi Rook karakterini canlandıracak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız