Orhan Gencebay: Vatan için her şeyi göze almışlardı...

Öykü Özdoğan’ın hazırlayıp sunduğu “20 DAKİKA”, müziğin usta ismi Orhan Gencebay’ı  konuk etti. Gencebay, NTV Radyo dinleyicileri ile Beşiktaş’ta düzenlenen terör saldırısı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı.

Haberler 16.12.2016 - 15:23 Son Güncelleme : 16.12.2016 - 15:32

  • 1

    “GENÇ POLİSLERİ GÖRÜNCE GÖZLERİM DOLDU”

    "Son derece üzüldük. Ben o gençlerle fotoğraf çektirmiştim. Vefat eden gençlerle değil ama onlar gibi genç polislerimizle fotoğraf çektirdim. Hepsi aslan gibi, yakışıklı ve 20’li yaşlardaydılar. Onları görünce gözlerim doldu. Çok candandılar. Şehit olan yavrularımız da onlardandı, vatan için her şeyi göze almışlardı. Bu olağanüstü, güzel bir duyarlılık." 

  • 2

    "VATAN İÇİN HER ŞEYİ GÖZE ALMIŞLARDI."

    "Vatan için şehit olmak son derece önemli. Onlar buna karar vererek bu görevi yapıyorlardı. Allah gani gani Allah rahmet eylesin. Ailelerine ve hepimize baş sağlığı diliyorum... Bir de yaralananlar oldu. Gazi yavrularımız oldu. Olağanüstü üzüldüm. Allah şifa versin onlara."

  • 3

    “VATANIMI ÇOK SEVERİM”

    "Ben vatanımı çok severim. Önce insanım tabi ki ama herkes bu dünyada bulunduğu ülkesini temiz tutsa, Ata’mızın dediği gibi yurtta sulh, cihanda sulh olur. O zaman dünya barış içinde olur. Barış, yaşam ve var olmak için en önemli değerdir."

  • 4

    “BARIŞ BİR SIRAT KÖPRÜSÜ GİBİDİR”

    "Barış bir sırat köprüsü gibidir. Bir tarafı uçurumdur, bir tarafı yaşamdır o yüzden de barışı çok dikkatli bir şekilde korumalıyız diye düşünüyorum."

  • 5

    "ÇOK ÜZÜLDÜM"

    "Yavrularımıza olağanüstü üzüldüğümü tekrar söylemek istiyorum. O gün dayanamadım, en yakın polis merkezimize gittim. Hepsine baş sağlığı, hepimize sabır diledim. Bir çok gencimizi gördüm ve gözlerim dolu dolu konuştum onlarla." 

  • 6

    “SANATÇILAR DAHA DUYGU İNSANLARIDIR”

    "Bu cennet ülkede hepimizin aynı hassasiyette olduğunu dşünüyorum. Sanatçılar daha duygu insanlarıdır, daha duyarlı olabilir. Bunu 15 Temmuz’da da gördük. İnsanımızın ülkemize ne kadar içten sahip çıktığını gördük. Orada olmayanlar da, o kişilerle aynı yüreği paylaşıyordu. Yürekleri aynı çarpıyordu. Çok güzel bir duyarlılık bu."

  • 7

    “ALLAH ÖMÜR VERDİKÇE ÜRETMEYE ÇALIŞACAĞIM”

    "Tabi, ben Allah ömür verdikçe üretmeye çalışacağım. Benim birinci görevim üretmek, eser üretmek. Müziğin içerisinde yeniliklerle, günün dinamizmi içerisinde ve geçmişten geleceğe bir bakışla derinlemesine çalışmalarımı sürdürmek istiyorum."

  • 8

    “BEN BİR TERCÜMANIM"

    "İnsanların sorunlarını, dertlerini ve duyarlılıklarını anlatmaya çalışıyorum çünkü ben bir tercümanım. Bestelerimle bunu ifade etmeye çalışıyorum. Aynı zamanda aranjörüm, söz yazarıyım, besteciyim, yorumcuyum ve bir de yönlendiriciyim. Yapımcılık yönüm de var. Benim bu dünyada görevim bu ve şu ana kadar bunu mümkün olduğu kadar iyi yapmaya çalıştım."

  • 9
    Hafta içi her akşam 18.20’de yayınlanan 20 Dakika’nın tekrar bölümleri, ntvradyo.com.tr’de.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız