Yeni bir soluk: Zorlu PSM Caz Festivali başlıyor

Zorlu PSM Caz Festivali, 10 gün boyunca caz, blues, rock gibi janrlar arası farklı bir deneyime Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin tüm sahnelerinde ev sahipliği yapacak. Felstival, 3-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde müzik performanslarının yanısıra, konsept partiler, paneller ve atölyeler de yer alarak; birçok yan etkinlikle müzikseverlere geniş bir yelpaze sunuluyor. İşte İstanbul'un yeni festivalinde sizi bekleyenler... İrem GÖKBUDAK/ Irem.GOKBUDAK@ntvradyo.com.tr

Haberler 21.04.2017 - 07:58

  • 1
    Bu sene ilk kez düzenlenen ve İstanbul’un kültür-sanat hayatına yeni bir soluk getirecek Zorlu PSM Caz Festivali’nde Grammy Ödüllü piyanist Michel Camilo ile İspanyol flamenko virtüözü Tomatito aynı sahneyi paylaşacak.
  • 2
    Norveçli saksofoncu Jan Garbarek, farklı coğrafyaların enstrümanlarına kendi yorumunu taşıyan Stephan Micus da festival programında yer alıyor.
  • 3
    Virtüözler Festivale Damgasını Vuracak!

    Festival kapsamında yaşayan caz efsanesi Chick Corea, ünlü ABD’li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gomez’le beraber sahne alıyor. Usta sanatçı Beth Hart da müzikseverlerle olacak.
  • 4
    Türkiye’nin önde gelen usta sanatçılarından Okay Temiz’in caz müziğini doğaçlamayla birleştirirken Türk folklörü ve sufi müziğinden ilham alan projesi Oriental Wind de festivalde olacak.
  • 5
    Ayrıca festivalde Türk sahnesinden; beraber birçok projeye imza attıkları Önder Focan, Batu ve Anıl Şallıel kardeşler; Önder Focan & Şallıel Bros, Redd, Gaye Su Akyol ve vokalliğinin yanında birçok enstrüman da çalabilen caz sanatçısı Esra Kayıkçı’nın performansları da izlenebilecek.
  • 6
    Çok Kültürlü Rengarenk Projeler!

    Festivalin renkliliğini vurgulayan isimler arasında, minimalist klasik müzik ve post-rock’ı harmanlayan Kanadalı grup Esmerine; Alman müzisyen, prodüktör ve kavramsal sanatçı Pantha du Prince, şimdilerde Japonya’da yaşayan dostlukları ile bilinen ve bu dostluğun sonucunda çok kültürlü bir projeye imza atan üçlü; Gülün /Allulli / De Raymondi ve dünyada olduğu gibi Türkiye’de de çok büyük hayran kitlesi olan ABD’li indie/chamber pop ve bossa nova grubu Brazzaville müzikseverlerle bir araya gelecek.
  • 7
    Anadolu’nun Kayıp Şarkıları

    Türkiye’de ve dünyada yoğun ilgiyle izlenen Nezih Ünen imzalı belgesel film Anadolu’nun Kayıp Şarkıları, müziklerinin canlı performansı ve filmden görüntüler eşliğinde sahneleniyor. Anadolu müziğini tanıtmayı amaçlayan proje, farklı yörelerden müziklerin özgün düzenlemelerini sunuyor.
  • 8
    Orkestra üyelerinin arasında projenin düzenlemelerini de üstlenen Alp Ersönmez ve Serhat Ersöz ile birlikte İzzet Kızıl, Sarp Maden, Mert Önal, Hasan Gözetlik, Ali Yılmaz, Göksun Çavdar ve Anadolu’nun Kayıp Şarkıları filminin yapımcısı ile yönetmeni olan Nezih Ünen bulunuyor.
  • 9

    Zorlu PSM Caz Festivali Konser Takvimi

    3 Mayıs – Gaye Su Akyol
    3 Mayıs - Michel Camilo & Tomatito
    4 Mayıs – Esmerine
    4 Mayıs - Esra Kayıkçı
    5 Mayıs - Brazzaville Ön-grup: In Hoodies
    5 Mayıs - Jan Garbarek Group Feat. Trilok Gurtu
    6 Mayıs - Pantha du Prince, warm-up: Ah! Kosmos, after party: Mabbas
    7 Mayıs - Anadolu’nun Kayıp Şarkıları “Canlı”
    8 Mayıs - Okay Temiz Oriental Wind
    9 Mayıs - Gülün / Allulli / De Raymondi
    10 Mayıs - Beth Hart
    10 Mayıs - Stephan Micus
    11 Mayıs – Önder Focan & Şallıel Bros. “Funkbook”
    11 Mayıs – Redd
    12 Mayıs - Chick Corea Trio with Brian Blade & Eddie Gomez

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız