Dünyanın en güzel tren istasyonları

Romantik kavuşmalar, hüzünlü vedalar, heyecanla başlayan yolculuklar, yepyeni bir şehre varışlar… Tren istasyonları, duvarlarının arasında gerçekleşen birçok hikayeye şahitlik yapan büyülü yerler. Üstelik bir de bu istasyonların geçmişi daha eskilere dayanıyorsa bu çekicilikleri tarihi atmosferleriyle birleşerek ikiye katlanıyor. Seyahat etmenin hala en güzel yöntemlerinden biri olan tren yolculuklarının başlangıç ve bitiş noktaları bu istasyonlardan tarihi güzellikleriyle büyüleyen 10 tanesini ziyaret etmeye ne dersiniz? 

Haberler ntv.com.tr 26.02.2021 - 11:38

  • 1
    Brandlifemag.com, tarihi çekicilikleriyle gezginleri büyüleyen tren istasyonlarını derledi.
  • 2

    KUALA LUMPUR İSTASYONU / MALEZYA

    19. yüzyılın sonlarına doğru İngiliz mimarlarının kullanmaya başladığı Indo-Gotik stilinde inşa edilen bu istasyon günümüzde artık ana tren istasyonu değil, şehir içi trenlerinin uğradığı bir istasyon olarak kullanılsa da yolcuların hala binanın görkemli beyaz cephesini izleme şansı bulunuyor.

  • 3

    SİRKECİ TERMİNALİ / TÜRKİYE

    Hepimizin bildiği gibi Sirkeci İstasyonu bir zamanlar ünlü Doğu Ekspresi’nin son durağı görevini görüyordu. 1890’da inşa edilen Oryantalist Gotik stilindeki bina, vitraylı pencereleri, ışıltılı avizeleriyle o günlere göz kırpmaya devam ediyor. Artık Marmaray seferleri için kullanılan istasyona yolunuz düştüğünde istasyonun tarihine ve Doğu Ekspresi’ne adanmış tek odalı müzeyi ziyaret etmeyi unutmayın.

    TRENLE DEVR-İ ALEM (EN GÜZEL TREN ROTALARI)

  • 4

    HUA HIN TREN İSTASYONU / TAYLAND

    Belki listedeki diğer istasyonlar kadar büyük ve ihtişamlı bir binaya sahip değil ancak Bangkok’tan tren ile 4 saat uzaklıktaki bu istasyon capcanlı renkleri ile aradan sıyrılıyor. Tay ve Viktorya dönemi stillerini buluşturan istasyon sarı, beyaz ve kırmızı renkleriyle göz alıyor. Bir zamanlar kraliyet ailesi üyelerinin bekleme odası görevini gören Phra Mongkut Klao adlı minik köşk, istasyonun hemen karşısında yer alıyor. Binanın içine girilmese de önünde duran buharlı lokomotifle beraber, güzel fotoğraflar çekmek için harika bir fırsat yaratıyor.

  • 5

    GRAND CENTRAL TERMİNAL / ABD

    Burası yılda 82 milyon yolcunun geçip gittiği bir istasyon. Hem New York’un dışına giden trenler hem de şehir içi metro ulaşımı için bir istasyon görevi gören Grand Central, turistler için de harika bir destinasyon. Beaux Arts tasarımı, ana yolcu salonunun ikonik yeşil tavan rengi ve saati çok çekici. İstasyon aynı zamanda yıllardır ev sahipliği yaptığı Grand Central Oyster Bar gibi ünlü restoranlarıyla da size bambaşka deneyimler yaşatıyor.

  • 6

    HELSİNKİ MERKEZ İSTASYONU / FİNLANDİYA

    1919’da inşa edilen istasyonun ön cephesinde, kapının iki yanlarında bulunan dört büyük heykel yer alıyor. Heykeller ellerinde tuttukları küre biçimli ışıklarla aynı zamanda aydınlatma görevi de yapıyor. İstasyon St. Petersburg, Lapland gibi yerlere yolculuk yapan binlerce yolcuyu ağırlıyor.

  • 7

    CHHATRAPATI SHIVAJI TERMİNUS İSTASYONU / HİNDİSTAN

    Slumdog Millionaire filminden de hatırlayabileceğiniz Bombay'daki bu görkemli istasyon aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde. 1890’ların sonunda Kraliçe Victoria’nın tahttaki ellinci yıldönümünü kutlamak amacıyla inşa edilmişti.

  • 8

    ATOCHA İSTASYONU / İSPANYA

    Burası hem hızlı trenlere, hem şehirler arası trenlere ve hem de metro hatlarına ulaşabileceğiniz bir istasyon, öte yandan da Güney Afrikalı kuşlardan Brezilya kauçuk ağaçlarına ve kakao bitkilerine kadar çeşit çeşit tropik canlıyı görebileceğiniz dev bir bahçeye sahip. Bahçenin etrafında ise kafeler, restoranlar ve bekleme alanları yer alıyor.

  • 9

    ANTWERPEN-CENTRAAL İSTASYONU / BELÇİKA

    Antwerp’in 116 yaşındaki istasyonu 2. Dünya Savaşı bombaları dahil pek çok yaşanmışlığa karşın hala ayakta. 1980’lerde yapıdaki hasarlar için bir restotasyon sürecinden geçirilen bu değerli yapı girişindeki dev kubbesiy ve çelikle camdan inşa edilmiş peron alanıyla size büyüleyici bir zaman yolculuğu yaptıracak. Buraya yolunuz düşerse en az istasyonun kendisi kadar muhteşem görünen kafe bölümünü ziyaret etmeyi de sakın unutmayın.

  • 10

    MAPUTO İSTASYONU / MOZAMBİK

    Beaux Arts tarzında inşa edilmiş bu mint yeşili istasyon Afrika’nın Güney Batısındaki ülkeleri birbirine bağlayan bir merkez. Vintage cam kapıları ve ferforje kafes süslemeleriyle dikkat çeken istasyon aynı zamanda içinde iki antika treni de barındıran bir müzeye sahip.

  • 11

    JUNGFRAUJOCH İSTASYONU / İSVİÇRE

    Deniz seviyesinden 3350 metre yüksekte bulunan bu küçük istasyon Avrupa’nın en yüksekteki tren istasyonu ünvanına sahip. Buraya varmanız için Interlaken’den trene binip Alplerde yaklaşık iki saatlik bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Buraya vardığınızda ise yaşayabileceğiniz en unutulmaz deneyim asansöre binip seyir teraslarına ve dağın tam zirvesinde bulunan, fotoğrafta da gördüğünüz rasathaneye çıkmanız olacak.

  • 12
  • 13
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız