Tatilde heyecan arayanlar için alternatif rotalar (Bayram tatili önerileri)

Adrenalin ve macera tutkunlarına Türkiye'nin dört bir yanından öneriler... Neredekal.com, en çok talep gören, gençlerin ve kendisini genç hissedenlerin ilgisini çekecek, keyif dolu aktiviteleri derledi. Bayram tatili için biraz macera biraz heyecan dolu tatil arayanlara öneriler...

Haberler 30.05.2019 - 14:36

  • 1

    LİKYA YOLU'NDA TREKKİNG

    18 Likya kentinden geçerek ilerleyeceğiniz bu rota dünyanın en uzun yürüyüş yollarından biri. Tarihi Likya Yolu, Muğla'nın Fethiye ilçesinden, Antalya'ya kadar uzanıyor. Likya Yolu; 3 bin yıllık geçmişi ile 509 kilometrelik bir uzunluğa sahip.

    TÜRKİYE'NİN EN GÜZEL YÜRÜYÜŞ ROTASI: LİKYA YOLU

  • 2

    KAŞ'TA TÜPLÜ DALIŞ

    Kaş Kanyon, değişik ve heyecan dolu bir dalış deneyimi sunuyor. 'V' şeklinde tek bir noktada birleşen iki duvar burada kanyonu oluşturuyor. Ayrıca kanyonun sağ duvarı Dimitri adında, kanyon duvarlarına çarparak batmış, pamuk taşıyan bir Yunan gemisi batığına da ev sahipliği yapıyor.
  • 3

    KEKOVA'DA DENİZ KANOSU

    2. yüzyılda Akdeniz'de yaşanan deprem sebebiyle sular altında kalan antik bir şehre ev sahip yapan Kekova'yı deniz kanosu ile keşfedebilirsiniz. İlk kez deneyecekler için kısa bir eğitim de veriliyor.
  • 4

    KAPADOKYA'DA AT SAFARİ

    Tarihteki adı Katpatuka olan ve 'Güzel Atlar Ülkesi' anlamına gelen Kapadokya bölgesini atlarla gezmek harika bir deneyim yaşatıyor. Dünya harikası bu toprakları ve doğal güzellikleri at sırtında keşfetmek unutulmaz ve rüya gibi bir tecrübe.
  • 5

    ANTALYA'DA WAKEBOARDİNG

    Snowboard benzeri bir spor ekipmanı olan wakeboard su üzerinde kaymanıza olanak sağlıyor. Bu sporu bir tekne yardımıyla açık denizde yapabileceğiniz gibi bir kabloya bağlı düzenekle özel çevrilmiş havuzda da yapabilirsiniz. Bu sporu denizde yapılabileceğiniz en iyi yerler arasında ise, Akdeniz sahilleri yer alıyor.
  • 6

    KAPADOKYA'DA BALON TURU

    Güzel atların, masalsı peri bacalarının diyarı Kapadokya'da güne balon turu ile başlayabilirsiniz. Hava henüz aydınlanmadan önce bir balona biniyorsunuz. Peribacalarının eşsiz güzellikteki manzaraları eşliğinde gün doğumunun renkleri sizi kendisine aşık edecek türden.
  • 7

    ÇORUH NEHRİ'NDE RAFTİNG

    Mayıs ve Haziran ayları arasında 4 ve 5 günlük kamp turlarının yanı sıra, özel gruplar için yürüyüş dahil 7 günlük turlar da bulunuyor, Çoruh Nehri ve çevresi için. Yüksek debili çağlayanların ve yaza doğru doğu Karadeniz dağlarından eriyen karların beslediği Çoruh'un raftingde zorluk derecesi 5. seviyeye kadar çıkabiliyor. Çoruh Nehri'nde adrenalin dolu rafting yaparken harika kanyonlardan, dar ve bereketli vadilerden de geçiyorsunuz.
  • 8

    DÜDEN ÇAYI'NDA JET BOAT

    Şelalenin aktığı Düden Çayında; güçlü motorları ile jet boatlar, saatte 80 km. hızla gidebiliyorlar. Yaptıkları 360 derecelik dönüşleri, ani manevraları ve duruşlarıyla heyecan dolu anlar yaşatıyor.
  • 9

    DAĞ TIRMANIŞI (AĞRI DAĞI)

    Görkemli Ağrı Dağı zirvesine düzenlenen 6 gece 7 günlük tur programlarına katılarak rota üzerinde; Doğubeyazıt, İshakpaşa Sarayı, Nuh'un Gemisi ve Ağrı Meteor Çukuru'nu görebilirsiniz.
  • 10

    EFES'te SKYDİVE

    Skydiving ile uçaktan tandem atlayışı için daha önceden eğitim almış olmanıza veya bir broveye sahip olmanıza gerek yok. İhtiyacınız olan tek şey biraz cesaret. Uçaktan atladıktan itibaren 45 saniyelik serbest düşüşe geçiyorsunuz. Sonrasında çift kişilik paraşütünüz açılıyor ve Efes Antik Kenti üzerinde inanılmaz bir manzaranın üstüne süzülüyorsunuz.
  • 11

    AKYAKA'DA KİTESURF

    Akyaka'nın Akçapınar sahili kitesurf tutkunlarının uğrak yeri. İlk kez yapacaksanız buradaki okullardan ve uzman eğitimcilerden ders alabilirsiniz.
  • 12

    ÖLÜDENİZ'DE YAMAÇ PARAŞÜTÜ

    Harika bir denizde yüzmek, incecik kumlarda sere serpe yatmanın yanında Ölüdeniz'in harika manzarasına bir de yukarıdan, bulutların yanından bakmaya ne dersiniz? 2000 metre yüksekliğe sahip Babadağ'dan paraşütle atlamak için belgeye ihtiyacınız yok. Tandem yapan pilotlarla birlikte unutamayacağınız bir deneyime hazır olun Ölüdeniz'de. Unutmadan hemen söyleyelim; Ölüdeniz tatili sadece deniz, kum, güneş ve yamaç paraşütünden ibaret değil. Ölüdeniz'de geçireceğiniz 1 haftalık tatilde her gün bir aktiviteye katılabilirsiniz. Atv safarilerine, tekne turlarına, tüplü dalışa, antik kent turlarına katılabilir, Kelebekler Vadisi'nde 80'den fazla kelebek türünü, özellikle de ünlü kaplan kelebeğini keşfedebilirsiniz.
  • 13

    KAÇKARLAR'DA TIRMANIŞ

    Kaçkarlar; tırmanış rotaları ve bu tırmanış esnasında kamp yapılan alanları ile oldukça ünlenmiş. Türkiye'nin en iyi kamplı tırmanış rotalarından biri olan Kaçkarlar, adım attığınız her yerde bambaşka güzellikleri, eşsiz manzarası, yeşili, mavisi, gölleri, dereleri ve yaban hayatı ile unutamayacağınız heyecan dolu bir deneyim sunuyor.
  • 14

    BODRUM'DA FLYBOARDİNG

    Denizde 10 metre kadar yükselerek 'uçan adam' görüntüsü sağlayan su sporu 'flyboard' pek çok yerde moda olmaya başladığı gibi, Bodrum’da da son derece popüler.
  • 15

    İSTANBUL'DA BUNGEE JUMPİNG

    Birçok otoritenin ölmeden önce yapılması gereken 100 şey listesinde yer alan bungee jumping, adrenalini tüm damarlarında hissetmek isteyenlerin tutkusu olacak. Bunu deneyebileceğiniz en çılgın yerlerden biri de İstanbul.
  • 16

    FETHİYE'DE MOTOKROS

    Dört tekerlekli arazi motorları (ATV) ile dağ tepe demeden tırmanmak ve çamurlu yollarda heyecan dolu bir tur atmak istemez misiniz?
  • 17

    İSTANBUL'DA OFF ROAD

    İstanbul'un off road güzergahlarından biri olan Oda Yeri Maden Göletleri en zorlu rotalarından biridir. Bu rota tecrübe isteyen bir güzergahtır da aynı zamanda.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız