Beşiktaş'ın şampiyonluk öyküsü

Beşiktaş'ın şampiyonluk öyküsü

Haberler 01.06.2009 - 15:24

  • 1

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (1. hafta)

    Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de 2008-2009 sezonunu Antalya deplasmanında açtı. İlk yarıyı 2-0 yenik kapatan siyah-beyazlılar, son dakikalarda bulduğu 3 golle lige 3 puanla başladı.
  • 2

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (2. hafta)

    İkinci haftada İnönü'deki ilk lig maçı Konyaspor'a karşı oldu. İkinci yarıda Delgado ve Holosko'nun golleriyle 3 puan Beşiktaş'ın oldu.
  • 3

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (3. hafta)

    İlk puan kaybı Trabzon deplasmanında oldu. İki takım da az pozisyonlu 90 dakikada gol atmayı başaramadı.
  • 4

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (4. hafta)

    İnönü'deki ikinci maç da rahat geçti. Beşiktaş, Gaziantepspor'u Bobo, Serdar Kurtuluş ve Mert Nobre ile 3-0 mağlup etti.
  • 5

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (5. hafta)

    Beşiktaş, kendisini bir önceki sezon liderlikten eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 5. hafta mücadelesine çıktı. Holosko ve Adriano'nun karşılıklı golleriyle maç 1-1 sona ererken, Belediye karşısında yine 2 puan bırakılıyordu.
  • 6

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (6. hafta)

    Altıncı haftadaki Hacettepe maçı için Ertuğrul Sağlam'lı Beşiktaş'ın son maçıydı. Hafta içinde UEFA Kupası 1. turunda Metalist'e umulmadık bir şekilde elenen Beşiktaş'ta yönetim teknik direktör arayışlarına girince, Ertuğrul Sağlam 2-1 kazanılan Hacettepe maçı sonrası istifa etti.
  • 7

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (7. hafta)

    Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü artık Mustafa Denizli'ydi. Türk futbolunun deneyimli teknik adamı, Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk Gençlerbirliği maçından ilk 15 dakikada atılan 3 golle 3-1 galip ayrılıyordu.
  • 8

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (8. hafta)

    Mustafa Denizli, İnönü'ye Sivasspor maçıyla ayak bastı. Oldukça tempolu geçen maç, Mehmet Yıldız ve Delgado'nun karşılıklı golleriyle tamamlanmasına karşın, Beşiktaş liderliğini sürdürüyordu.
  • 9

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (9. hafta)

    Beşiktaş'ın sendelemeye başladığı dönemin ilk durağı Kayseri oldu. Son dakikalarda gelen golle 1-0'lık skorla sezonun ilk yenilgisini alan Beşiktaş, zirveden de inmiş oldu.
  • 10

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (10. hafta)

    Kocaelipor maçı, Beşiktaş'ın geriden gelerek kazandığı klasik maçlardan biriydi. İnönü Stadı, ilk 15 dakikada yenilen 2 golle adeta 'buz' keserken, sonrasında gelen 5 gol, Beşiktaş'ı farka götürdü.
  • 11

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (11. hafta)

    Beşiktaş 11. haftada da bir deplasman maçını galibiyetle tamamlayamıyordu. Bursaspor karşısında 90 dakika boyunca girdiği pozisyonları cömertçe haarcayan Kartal, 2 önemli puan daha bıraktı.
  • 12

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (12. hafta)

    Beşiktaş buna karşın evinde sorunsuzdu. 12. haftada Eskişehirspor, Sivok ve Nobre'nin golleriyle geçildi.
  • 13

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (13. hafta)

    Sezonun ilk derbisinden eli boş ayrıldı siyah-beyazlılar. Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe karşısında ilk yarıda Cisse'nin atılmasıyla 10 kişi kalan Beşiktaş, sahadan 2-1 yenik ayrıldı.
  • 14

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (14. hafta)

    14. haftada 'acaba' soruları hissedilmeye başlandı. Derbide gülemeyen Beşiktaş, bu kez İnönü'de Ankaraspor’a 3-1 kaybedince, İnönü'de 'Bu takım niye oynamıyor' tezahüratları duyuluyordu.
  • 15

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (15. hafta)

    Üst üste gelen 2 mağlubiyetle sarsılan Beşiktaş, 15. haftada sahasında Ankaragücü ile karşılaştı. Siyah-beyazlılar aradığı morali Holosko'nun 25. dakikadaki tek golüyle buldu.
  • 16

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (16. hafta)

    Zorlu maçlar serisinin son halkası Galatasaray'dı. Kadıköy'de olduğu gibi Ali Sami Yen'de de 10 kişi kalan Beşiktaş, sahadan 4-2 yenik ayrılıyordu. Mustafa Denizli ise devre arasına umutlu giriyordu: "26. haftayı bekleyin."
  • 17

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (17. hafta)

    Devre arasında kadrosunu Fabian Ernst, Yusuf Şimşek ve Erkan Zengin'le güçlendiren Beşiktaş, 18 maçlık periyoda hızlı bir giriş yaptı. 17. haftada Denizlispor İnönü'de Kratochvil'in kendi kalesine attığı golle geçildi.
  • 18

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (18. hafta)

    Denizlispor tarifesi Antalyaspor karşısında da geçerliydi. Tello'nun uzak mesafeli şık golüyle, öndeki rakiplerin birbirleriyle oynadığı maçlar iyi değerlendirdilmiş ve 3 puan daha cebe konulmuştu.
  • 19

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (19. hafta)

    İkinci yarıya yapılan 6 puanlık giriş yine bir deplasmanla sekteye uğradı. Konya deplasmanında saha şartları kadar kötü futbol olunca, maçta gol olmadı.
  • 20

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (20. hafta)

    İnönü'ye Trabzonspor'la arasında 6 puan fark olarak çıktı Beşiktaş. İlk yarıyı konuk ekip Gökhan Ünal'ın golüyle önde kaparken, ikinci yarıdaki baskılı futbol sadece Bobo'nun kafa vuruşuyla bir gol getirince, aradaki farkı kapatma şansı kaçtı.
  • 21

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (21. hafta)

    21. hafta Beşiktaş için dönüm maçlarından biri oldu. Zorlu Antep deplasmanından ikinci yarıda bulduğu 3 golle dönen siyah-beyazlı takım, Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin mağlubiyetleriyle zorlu haftanın kazananı oldu.
  • 22

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (22. hafta)

    Son 2 sezonun 'belalısı' İstanbul Büyükşehir Belediye, 22. haftada da zor anlar yaşattı Beşiktaş'a. Son 10 dakikası nefes kesen maç sonunda 'şanssızlık' kırılmış ve 2-1'lik skorla yola devam edilmişti.
  • 23

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (23. hafta)

    Kolay olması beklenen Hacettepe maçı beklenenden zor geçti. Beşiktaş ilk 20 dakikada 2 gol bulmasına karşın, son bölümde zor anlar yaşadığı maçtan 3-2 galip ayrılmasını bildi.
  • 24

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (24. hafta)

    Galibiyet serisi Gençlerbirliği karşısında da sürdü. İkinci yarıda Mustafa Denizli'nin yaptığı değişikliklerin ardından 3 puan 3 golle geldi.
  • 25

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (25. hafta)

    Zirveye iyice yaklaşan Beşiktaş, Mustafa Denizli'nin tahmininden bir hafta önce liderlik şansı yakaladı. Lider Sivasspor ile deplasmanda karşılaşan siyah-beyazlılar, ilk yarıda bir çok pozisyondan yararlanamazken, Tum'un golüne Tello ile cevap verdi, ancak başka gol olmayınca zirveyi rakibinden alamadı.
  • 26

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (26. hafta)

    Zirvede Sivasspor'la başbaşa kalan Beşiktaş, 26. haftada Kayserispor'u Yusuf'un tek golüyle devirdi.
  • 27

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (27. hafta)

    İkinci yarıda çıkış yapan iki takım 27. haftada Kocaeli'de buluştu. İki takım için de büyük önem taşıyan maçta siyah-beyazlılar, maçın başında yenik duruma düşmesine karşın, son 15 dakikada 3 gol buldu. Kocaelispor için ligde kalma umutları tükenirken, Beşiktaş'ın zirve yürüyüşü devam ediyordu.
  • 28

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (28. hafta)

    Gündüz maçında Sivasspor, Konyaspor ile berabere kalınca Beşiktaş'a liderlik şansı doğdu. Ancak İnönü'de işler istenildiği gibi gitmedi. Henüz ilk yarıda İbrahim Toraman atılınca, 10 kişilik Beşiktaş'ın ikinci yarıdaki tüm çabaları sonuç vermedi ve Bursaspor karşısında 0-0'lık beraberliğe razı oldundu.
  • 29

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (29. hafta)

    Sırada yine zorlu bir deplasman vardı. Kümede kalma savaşı veren Eskişehirspor karşısında, ilk yarıda çok gol kaçıran Beşiktaş, ikinci yarıda girdiği pozisyonların kıymetini bildi. Bobo ve Holsoko'nun golleriyle Sivasspor'u takibe devam edildi.
  • 30

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (30. hafta)

    Liderlik Beşiktaş'ın kapısını ikinci kez çaldı. Ancak 30. haftada konuk 'iddiasız' Fenerbahçe olmasına karşın, derbilerdeki zaafiyet yine baş gösterdi. Güiza ve Semih'in golleriyle üzülen İnönü'deki onbinler, Hosloko'nun golüne karşın yine liderlik sevinci yaşayamadı.
  • 31

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (31. hafta)

    Zorlu Ankara ve İzmir seyahati güzel başladı Beşiktaş için. Belediye'nin Sivas'ı yenmesi bu kez değerlendirildi ve Ankaraspor'u 4-1 mağlup eden Mustafa Denizli'nin öğrencileri, hocalarını birkaç hafta gecikmeyle haklı çıkardılar.
  • 32

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (32. hafta)

    İzmir'e lider giden ve bu moralle kupa finalinde Fenerbahçe'yi 4 golle geçen Beşiktaş, 32. haftada bir başka düşme adayı Ankaragücü'yle karşılaştı. Bobo (2) ve Ernst'in golleriyle İstanbul'a lider ve kupa şampiyonu olarak dönüldü.
  • 33

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (33. hafta)

    6 yıl önce yine bir mayıs ayında rakip yine Galatasaray'dı. O günkü gibi şampiyonluğu ilan etmek için sahaya çıkan Beşiktaş, ezeli rakibi karşısında zorlanmasına karşın sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Ancak Sivas ve Trabzon da kazanınca, şampiyonluk turu son haftaya kaldı.
  • 34

    ŞAMPİYONLUK ÖYKÜSÜ (34. hafta)

    Sezonun son haftası da maziyi depreştiriyordu. 1987'de Beşiktaş'ı, 2006'da da Fenerbahçe'yi şampiyonluktan eden Denizli'ydi rakip. Ancak şampiyonluğun kader noktasından zafere kanatlanmayı başardı bu kez Kartal. Holosko ve İbrahim Toraman'ın golleriyle gelen 2-1'lik galibiyet, Beşiktaş'ı 2008-2009 sezonunun şampiyonu yaptı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız