'Camp Nou'da orgazm'

Barcelona'nın 5-0'la Real Madrid'i sahadan silmesi görülmemiş başlıklarla duyuruldu. Totti, "Barcelona'nın gelmiş geçmiş en iyi takım olduğunu düşünüyorum" dedi.

Haberler 01.12.2010 - 15:55

  • 1

    'Camp Nou'da orgazm'

    Barcelona'nın El Clasico'da 5-0'la Real Madrid'i sahadan silmesi görülmemiş başlıklarla duyuruldu. Yeryüzünde televizyon başında 450 milyon kişinin izlediği tarihi maç, futbol dünyasını sarstı. Katalan Sport gazetesi, "Camp Nou'da orgazm" ve "Barça, Mourinho'nun Madrid'ini başka bir tarihi tokatla yerin dibine batırdı" başlıklarını attı. Sport gazetesi, "Madrid'e tarihi duş! 1994'deki tarihi 'tokat'tan 16 yıl sonra Barça, Real Madrid'i 5-0 yeniden tarihi hezimete uğrattı. Eğer derbinin açığa çıkardığı bir şey varsa o da Barça ve Real Madrid'in, oyun, stil ve anlayış olarak birbirinden tamamen ayrı iki farklı dünya oluşudur. Bunu ispatlayan binlerce kanıt var ama bazıları gün gibi ortada. Barça sekiz zinde oyuncusuyla evinde gücünü gösterirken, Madrid'id sadece bir oyuncusu vardı: İker Casillas. Madrid 11 'gladyatörüne' 300 milyon Euro'dan fazla para ödedi. Barça'nın Villa, Alves, Adibal ve Pique'ye ödediği 40 milyonla kıyaslanınca tam bir skandal. Ronaldo'ya sadece 100 milyon ödediler. Skandal" ifadeleriyle Real Madrid'le dalga geçti.
  • 2

    'Camp Nou'da orgazm'

    İtalya'nın yıldızı ve Roma'nın kaptanı Francesco Totti Barcelona'yı gelmiş geçmiş en iyi takım olarak gösterdi. ''Bu Barcelona yenilmez'' diye konuşan Totti, ''Real Madrid'e karşı oynayan Barcelona'nın karşısına 3 takım birden çıksa da fark etmezdi. Barcelona oyuncuları müthişti. Madrid'den daha az koştular ama top hep onların hakimiyetindeydi'' ifadesini kullandı.
  • 3

    'Camp Nou'da orgazm'

    As'ın manşeti "Mourinho'ya sert tokat"tı. Cristiano Ronaldo'nun bir hafta önce "Bize sekiz tane atamazlar" sözlerini hatırlatan As gazetesi, "8 değil ama 5 yetmez mi?" diye sordu. Marca, "Yıldızlar neredeydi, Mesut Özil hiç ortalıkta görünmedi" değerlendirmesini yaptı.
  • 4

    'Camp Nou'da orgazm'

    Real Madrid'in eski teknik direktörü Juande Ramos ise şu yorumu yaptı: "El Clasico'doaki skor hezimet! Gerçekler acıdır ama durum bu. Barça, Madrid'den iyi. Skorborddaki fark iki takım arasındaki farkı yansıtmıyordu. Barcelona ile Real Madrid arasında 5 golden fazla fark var.''
  • 5

    'Camp Nou'da orgazm'

    "Camp Nou'da şaheser" başlığını atan El Mundo Deportivo, haberde "Barça, lezzetli bir futbolla 90 dakikada Real Madrid'i sildi süpürdü. Barça çok daha fazla gol atabileceği yeni bir futbol şöleniyle Real Madrid'i hezimete uğrattı. Madrid için vahim olan, yediği tokatın büyüklüğünden çok Mourinho'nun argümanlarının ve kaynaklarının aslında ne kadar güdük ve yetersiz olduğunun açığa çıkmasıydı" ifadelerini kullandı.
  • 6

    'Camp Nou'da orgazm'

    Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Sergio Batista, Arjantin'in spor gazetesi Ole'ye verdiği demeçte şunları söyledi: ''Barcelona'nın zeki ve yetenekli oyuncuları var. Oyuncular birbirini iyi tanıyor ve herkes doğru zamanda doğru yerde bulunuyor. Ayrıca Xavi'ye sahipler, o bir bilgisayar. Maçın sonucunun ne olacağına karar veriyor, nereye saldırılacağını belirliyor ya da atağa yeniden başlamak gerekiyorsa onu hesaplıyor. Xavi'nin dışında Iniesta, takımın diğer beyni.''
  • 7

    'Camp Nou'da orgazm'

    Barcelona'nın ortaya koyduğu performansla dünyada hayatı durdurduğunu söyleyen Espanyol'un teknik direktörü Mauricio Pochettino ise "Bu oyunla, ülke ve dünyada hayat durdu. Maçı evimde elimde bir kadeh şarapla izledim, çok büyük keyif aldım. Barcelona, Real Madrid'den çok daha iyiydi. Bir futbol resitaliydi'' dedi.
  • 8

    'Camp Nou'da orgazm'

    İngiltere 2. Futbol Ligi (Championship) takımlarından Ipswich Town'ın teknik direktörü Roy Keane de Barcelona'nın oynadığı futbola övgüler düzdü. İrlanda Milli Takımı'nın eski oyuncusu Keane, Barcelona-Real Madrid maçının izlediği en iyi maç olduğunu söyledi: ''39 yaşındayım, yıllardır futbol izlerim. Çok iyi maçlarda da oynadım ancak bu açık ara izlediğim en iyi maçtı."
  • 9

    'Camp Nou'da orgazm'

    Villarreal'in orta saha oyuncularından Borja Valero, Barcelona'nın yenilmesi çok zor bir takım olduğunu, rakibe çok iyi pres yaptıklarını söyledi. Real Madrid'in eski oyuncusu, ''Kaybetmeye alışkın olmayan Real Madrid gibi bir takımı 5-0 yenmek kolay değil. Barcelona bence gelmiş geçmiş en iyi takım'' diye konuştu.
  • 10

    'Camp Nou'da orgazm'

    El Clasico'yu 'Alkışlanacak tokat' başlığıyla veren Arjantin spor gazetesi Ole, haberin spotunda "Messi'nin iki asistinin de olduğu karşılaşmada Barça, Mourinho'yu hezimete uğrattı. Messi'nin oynadığı keyif verici futbol taraftarı mutlu ederken, Ronaldo hiç ortalıkta görünmedi" cümlelerine yer verdi.
  • 11

    'Camp Nou'da orgazm'

    Banu Yelkovan
    Önceki gece insanlık, futbol tarihinin en muhteşem 90 dakikalarından birine tanıklık etti. Maç öncesi konuştuğum Katalan Miquel’in kombinesi kendisine dedesinden miras. Aynı koltukta önce dedesi, sonra babası, şimdi kendisi oturuyormuş. Altını tekrar çizmek istiyorum: Aynı koltukta!.. Dedesinin kulübün 20 binle başlayan üyelerinden biri olmasıyla gurur duyuyor. Kulübün üye sayısı 180 binlerde olduğu için nedenini anlamak hiç de zor değil. Sezonluk kombine fiyatları bizim astronomik bilet fiyatlı ligimizin yanında komik denecek kadar düşük. Ama isteseniz de alamıyorsunuz. Çünkü önünüzde kombine almak için sıra bekleyen 60 bin kişi var... Messi gibi, Xavi gibi top cambazlarından değil, Busquets’ten bile alamıyorlar. ‘Dar alanda kısa paslaşmalar’ filmi Camp Nou’da gösterime girmiş gibi. Bıktırana kadar pas yapıp, en beklenmedik anda birini kaçırıp golü atıyorlar. Taraftarlar Mourinho’ya ilk yarıda “Bizim için her zaman tercüman kalacaksın” diye bağırıyorlar, ikinci yarıda kulübesinden çıkmadığı için, “Çıksana çıksana, kulübeden çıksana”ya dönüyorlar. Sahada, tribünde ve sonrasında televizyondaki programlarda bize dair yegâne şey Turkish Airlines reklamları. Barcelona uçuyor, kanatları biziz desek kurtarır mıyız?
  • 12

    'Camp Nou'da orgazm'

    Brezilya gazetesi Globoesporte "Barça Real'i hezimete uğrattı" başlığını kullandı ve "Messi, İniesta ve Xavi'nin şovuyla 111. kuruluş yıldönümünde Barça, rakibini gol yağmuruna tuttu" dedi.
  • 13

    'Camp Nou'da orgazm'

    Uğur Meleke
    Barcelona, Real karşısına tek bir yeni transferle (Villa’yla) çıkıyor, Beşiktaş’ın derbi 11’inde 5 yeni var. Barça son 8 yılda 2 hocayla çalışmış, Galatasaray’sa 9... Barcelona’da Villa atmıyor, Almeria’ya 8 atıyorlar; Messi atmıyor Real’e 5 atıyorlar. Fener’i bir aydır tek başına Alex sırtında taşıyor. Türkiye’de yönetimler kaos, teknik kadrolar kaos, futbolcu listeleri kaos... Barcelona’nın oynadığı futbolsa, Türkiye’de oynanana en fazla “kaosbol” denebilir herhalde.
  • 14

    'Camp Nou'da orgazm'

    Şili'den La Tercera gazetesinin başlığı "Barça, Madrid'i ezdi geçti"ydi. Haberde "Barcelano futbol dersi vererek Real Madrid'i yere yapıştırdı. Tüm maça hakim olan Katalanlar, Real Madrid'e oynama şansı vermediler" değerlendirmesi yapıldı.
  • 15

    'Camp Nou'da orgazm'

    İbrahim Toraman
    "Bu maç sinemalarda vizyona girmeli. Haftalarca oynatılmalı. İnanılmaz oynadılar. Bu kadar isabetli pas gösterisi olur mu? Bu maçlar ders olarak okullarda gösterilmeli, okutulmalı. Barcelona’nın futbolunda oyuncu nerede duracak, nerede topa vuracak ve çalım yapacak, nasıl gol atacak tüm incelikler vardı."
  • 16

    'Camp Nou'da orgazm'

    Portekiz'den Record'a göre "Barcelona, Real Madrid için çok fazla". Record, "Katalanlar için muhteşem geçen gecede Messi ve Pep Guardiola, Ronaldo ve Jose Mourinho'yla karşılaştıkları duellonun galip ayrılan taraflarıydı" diye yazdı.
  • 17

    'Camp Nou'da orgazm'

    Mehmet Demirkol
    Barça’nın oynadığı futbolsa. bizim oynadığımız ne? ‘sorusunu dünya yüzünde sormayan takım, kulüp, ülke yoktur. Bu yüzden kendimizi çok hırpalamaya gerek yok. Bundan önce iyi takımlar vardı, bundan sonra da olacaktır. Ancak bu seviyede başka bir takımı kalan ömrümde izleyeceğimi hiç sanmıyorum. Barcelona artık kendi unsurlarının dahi kolay anlamadığı bir oyun oynuyor. Guardiola sahada olup biten herşeye hakim midir, Xavi, Iniesta ya da Messi ne yaptıklarını analiz edebiliyorlar mıdır, emin değilim. Sanki farkında olmadan bir boyut atladılar, bir organizmaya dönüştüler. Bir vücut oldular ve yürüyorlar. Onları seyrederken üzülmek ya da analiz yapıp ders almaya çalışmak mantıklı gelmiyor. Zevk almak lazım!
  • 18

    'Camp Nou'da orgazm'

    El Pais, "Barça’dan Real’i aşağılayan gösteri", L’equipe "Yüce Barcelona", La Gazetta dello Sport ise "Barcelona haykırdı, Real’in dili tutuldu" başlıklarını attı.
  • 19

    'Camp Nou'da orgazm'

    Aykut Kocaman
    "Egolarını bir kenara bırakmış cambazlar topluluğu olarak tanımlayabiliriz Barcelona'yı. 'Cambaz" derken topla olan ilişkilerinden bahsediyorum. Egolarından arınmış olmaları sahada her işi rahat yapmalarını sağlıyor. Top becerileri son derece yüksek. İzlerken büyük zevk alıyorsunuz. Türkiye'de bunu oluşturmak için önce günlük kavganın dışına çıkıp plan, program ve organizasyon yapmak gerek... Barcelona'yı ancak yeni kurulacak bir Barcelona yenebilir. Hedef olarak seçtikleri maçlarda bu oyunu oynadıkları sürece yenilmeleri neredeyse imkansız."
  • 20

    'Camp Nou'da orgazm'

    Guti
    "Çok üzüldüm. Bu kadar fark beklemiyordum. Real Madrid’de organizasyon bozukluğu gözlemledim. Messi, Xavi ve Iniesta gibi teknik kapasitesi üstün oyuncular ağırlıklarını koydular."
  • 21

    'Camp Nou'da orgazm'

    Fabian Ernst
    El Clasico’da tekniklerini 90 dakika boyunca mücadele ile birleştiren bir Barcelona izledik. Bence 5-0’lık skorun sırrı bu. Diğer yanda Real Madrid’e baktığınızda ise, kadrolarında dünyaca ünlü oyuncular var. Ama böylesine bir rakip karşısında fazla bir şey yapamadılar.
  • 22

    'Camp Nou'da orgazm'

    "Madrid Barça ateşinde yandı" başlığını atan FIFA, maçı şu ifadelerle duyurdu: "Jose Mourinho, ilk El Clasico'sunda Nou Camp'ta kabus gördü. İspanya şampiyonu Barcelona, Real Madrid'i 5-0 mağlup etti ve La Liga'da rakibinin 2 puan önünde liderliğe oturdu. 2010 Dünya Kupası şampiyonlarından Xavi ve Pedro perdeyi açtı. Barcelona henüz 17. dakikada 2-0 öne geçti. David Villa, ilk El Clasico'sunda attığı 2 golle farkı 4'e taşıdı. Jeffren'in skoru belirleyen golü unutulmaz bir sonuç ortaya çıkardı."
  • 23

    'Camp Nou'da orgazm'

    Hakan Arıkan
    En çok Real Madrid kalecisi Casillas’a üzüldüm. Defansının kurbanı oldu. Barcelona oyunu istediği saniye değiştirip topla oynama alanlarını çok iyi kullandı. Böylece peş peşe golleri buldular. Bu futbol karşısında Casillas’ın da yapabileceği bir şey yoktu.
  • 24

    'Camp Nou'da orgazm'

    UEFA'nın resmi internet sitesi El Clasico'yu "Barça Madrid'i sürükledi" başlığıyla verdi: "Barcelona, Real Madrid'in yenilmezliğine muhteşem bir sonuçla son verdi. La Liga'da henüz yenilgisi bulunmayan Real Madrid, ilk mağlubiyetini Nou Camp'ta tattı. Barcelona, Mourinho'nun ekibini sezonun ilk El Clasico'sunda 5-0'lık skorla ezdi."
  • 25

    'Camp Nou'da orgazm'

    Hakan Şükür
    Barcelona'da uzun zamandır değişmeyen ve alttan gelen iskelet var. Bir saniye yerlerinde durmuyorlar ve kendi oyunlarını kabul ettirmesini biliyorlar. İkinci olarak da artık rakiplerini oyundan zevk almaz hale getirdiler. Şüphesiz daha iyi bir şeyler görmek sürekli olarak değişen kadrolarla mümkün değil. Real Madrid'de de kadro istikrarı bir türlü olmadı. Türkiye ile kıyaslarsak bizde durum biraz farklı. Futbol daha çok mücadeleye dayalı, doğaçlama. Ama bu sancılı süreçte; oyun sistemi, planlama ve organizasyon yapıldığında, ülkenin en tepesiyle en alt seviyesinde aynı güzergahta yüründüğü zaman çok önemli gelişmeler olacak. Biz yetenekli bir ulusuz.
  • 26

    'Camp Nou'da orgazm'

    El Punt gazetesi: "Tarihi kıyım"
    El Periodico gazetesi: "Barcelona çılgın bir Nou Camp gecesinde Madrid'e tarihi bir ders verdi."
  • 27

    'Camp Nou'da orgazm'

    Yunan sport24 adlı internet sitesi: "Special one, 2, 3, 4, 5!"
  • 28

    'Camp Nou'da orgazm'

    Rıdvan Dilmen
    Mourinho, çok saygı duyduğum bir teknik direktör. Ama Barcelona o kadar hırslanmış ki hem taraftarı hem de oyuncusuyla.... Kültürüne yerleşmiş olan bol pası o kadar yaptılar ki... 5 gol atan ve 5 gol pozisyonu kaçıran bir takım vardı. Real Madrid'in ise sıfır pozisyonu. Acun Ilıcalı yanımda "Yahu bu Barcelona'da ben de oynarım" dedi. Hakikaten de oynarken zevk alıyor Barcelonalı futbolcular. Tarihe tanıklık ettim.
  • 29

    'Camp Nou'da orgazm'

    İbrahim Üzülmez
    DÜNYANIN futbol merkezi bence Barcelona. Barcelona’nın önde oynayan 5’lisini kimse durduramadı. Durduramaz da. Bu kadar garanti pas oynayan takım yıkılmaz.Bizde de Sergen varken her an rakip kalede gol pozisyonu yakalıyorduk. Bence Messi gibi futbolcusu olan bir takım kaybetmez.
  • 30

    'Camp Nou'da orgazm'

    Hakan Ünsal
    Barcelona'nın inanılmaz maç başlangıcı ve baskısı Mourinho'nun beklemediği ve bilmediği bir durum değildi. Barcelona, oyunu çok çabuk değiştirme ve geniş alanda oynama özelliğine sahip ender bir takım. Zaten Messi gibi tarif edilmesi zor bir futbolcu varken defans yapmak neredeyse imkansız. Aslında maç 'dünyanın en iyi futbolcusu kim?' sorusuna cevabın bulunduğu karşılaşma oldu. Sonuç şüphe bırakmayacak kadar net: Messi.
  • 31

    'Camp Nou'da orgazm'

    Guardian: Mourinho 'Bir gün yenileceğiz' diyordu ama bunu beklemiyordu.
  • 32

    'Camp Nou'da orgazm'

    The Sun: Messi, dünyanın en iyisi olma savaşında Cristiano'yu yok etti.
  • 33

    'Camp Nou'da orgazm'

    Levent Tüzemen
    Türkiye'de kaç kulüpte kendi alt yapısından yetişmiş 7 oyuncu birden 11'de başlıyor? Üstelik Barça'nın 7 oyuncusu Dünya Kupası'nı kaldırmış İspanya kadrosunun temel taşları. Bu takımın santroforu kim? Yok ki! Adamlar sahanın her yerine ayak basıyor. Kaleci hariç herkes gerektiğinde santrofor oluyor. Barça, oynadığı uzay futboluyla sayısal sistemleri çöpe atmıştır. Bundan böyle Şampiyonlar Ligi'ne giden temsilcilerimiz sakın "Barça çıksın" temennisinde bulunmasın, Allah korusun gerçekleşiverir!
  • 34

    'Camp Nou'da orgazm'

    Rüştü Reçber
    Barcelona'da altyapıdan gelen çok sayıda oyuncu var ve teknik direktörler de uzun süre bu takımda oynadı. Onlarda bir futbol kültürü var. Oyuncular bu kültürle yetiştiriliyor, sonradan gelen ise o kültüre uymak zorunda. Barça'yı diğer tüm takımlardan ayrı tutmalıyız. Barcelona kulübü kendi yıldızlarını yetiştirdiği için yönetim her sezon başınd takım kurmak için milyonlarca dolar harcamıyor. Eğer biri transfer edilecekse o da dünya yıldızıdır. Günümüz Barcelona'sının diğer takımlardan en keskin farkı şu... Çok sayıda yıldız var ama ön plana onlar değil takım oyunu çıkıyor.
  • 35

    'Camp Nou'da orgazm'

    Atilla Gökçe
    Her iki takım da her şeyden önce bu güzel ve masum oyunu oynamak niyetiyle buluştu. Ama Barça’nın niyeti o kadar köklü, hazırlığı öylesine kusursuz ki, Real ve Mourinho niyetlerini ifade etme fırsatı bile bulamadılar. Biri koştu, oynadı ve çalıştı. Öteki kovaladı, mücadele(!) etti ve çatıştı. İki takımın farklılığı, bence Barça’nın tüm sporcularını sahiplenen, onlara hak ettikleri zamanı ve fırsatı tanıyan, takım felsefesini paylaştıran ve eğiten anlayışı ile Real Madrid’in yıldızları bedeli neyse ödeyip, kısa sürelerde kullandıktan sonra elden çıkaran ve hemen her yıl sahneyi yeni aktörlerle düzenleme ihtirasına dayanıyor. Bize gelince... Biz, iki anlayışı da anlayamadan futbolu bir didişmeye, kaosa ve çatışmaya döndürmüş durumdayız... Evet, ikisi de futbol, maalesef!
  • 36

    'Camp Nou'da orgazm'

    Taraf: Huzurlarınızda 21. asrın ilk sanat eseri Barcelona
  • 37

    'Camp Nou'da orgazm'

    El Clasico'daki tarihi skor internet geyiklerini hemen dolaşıma soktu. En flaşı "Real Madrid'de Yılmaz Vural sesleri"ydi.
  • 38

    'Camp Nou'da orgazm'

    Diğer internet geyikleri: Casillas'ın suçu ne?
  • 39

    'Camp Nou'da orgazm'

    Ayıp denen şeyin Barcelona'da olmadığını anladık. Real Madrid'e 5 tane atılmaz ki.
  • 40

    'Camp Nou'da orgazm'

    Real'e ait ikinci bir top olsaydı bile maç en fazla 5-2 biterdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız