Dev maçlar haftası geride kaldı

Almanya'da Borussia Dortmund-Bayern Münih, İngiltere'de Manchester City-Manchester United, İtalya'da Milan-Juventus, Fransa'da ise Monaco-Paris Saint-Germain karşılaşmaları, bu hafta sonu futbolseverlere heyecanlı anlar yaşattı.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 12.11.2018 - 06:14 Son Güncelleme : 12.11.2018 - 06:23

  • 1

    DORTMUND BAYERN'E ACIMADI

    Lider Borussia Dortmund, Westfalen Stadı'nda oynanan ve Robert Lewandowski'nin golleriyle iki kez geriye düştüğü mücadeleyi Marco Reus (2) ve Paco Alcacer'in golleriyle 3-2 yenerek sahadan galibiyetle ayrıldı.

    Borussia Dortmund, bu galibiyetle puanını 27 yaparken, bu sezon üçüncü mağlubiyetini alan Bayern Münih 20 puanda kaldı. 

  • 2

    RİVER PLATE AVANTAJI KAPTI

    Güney Amerika futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının finali, Arjantin'in köklü kulüpleri Boca Juniors ile River Plate'ı karşı karşıya getirdi. Çift maç usulündeki finalin ilk ayağı, başkent Buenos Aires'teki La Bombonera Stadı'nda oynandı.

    Libertadores Kupası finali ilk ayağında, Boca Juniorsile River Plate 2-2 berabere kaldı.

  • 3

    MANCHESTER DERBİSINİ CİTY KAZANDI

    İngiltere Premier Lig'deki derbi maçta Manchester City, Manchester United'ı 3-1 yendi.

    Ligde 12. haftanın kapanış mücadelesinde, namağlup lider Manchester City, zirvenin 9 puan uzağındaki Manchester United'ı ağırladı.

    Manchester City, 12. dakikada Silva, 48. dakikada Agüero ve 86. dakikada İlkay Gündoğan'ın kaydettiği gollerle sahadan 3-1 galip ayrıldı.

    Kariyerinin 300. Premier Lig maçına çıkan Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğünü yaptığı Manchester United'ın golünü, 58. dakikada penaltıdan Martial attı.

  • 4

    PSG 13'TE 13 YAPTI

    ransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint-Germain (PSG), deplasmanda Monaco'yu 4-0'la geçerek liderliğini sürdürdü.

    Ligin 13. haftasında Louis-II Stadı'nda Monaco'ya konuk olan PSG, 4., 11. ve 53. dakikalarında Edinson Cavani'nin attığı gollerle 3-0 öne geçti. 64. dakikada ise sahneye çıkan Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar ağları sarsmasıyla PSG mücadeleden 4-0 galip ayrıldı.

    Bu sonuçla lider PSG, ligde 13'te 13 yaparak puanını 39'a çıkarırken, Monaco ise 7 puanla 19. sırada kaldı. 

  • 5

    HİGUAİN DAMGA VURDU, JUVE KAZANDI

    Serie A'da 12. haftanın kapanış maçında, milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun forma giydiği Milan, son 7 yılın şampiyonu Juventus'u ağırladı.

    Ligin tek namağlup takımı Juventus, Mandzukic'in 8 ve Ronaldo'nun 81. dakikada attığı gollerle maçı 2-0 kazandı.

    41. dakikada penaltı atışından faydalanamayan Milan'ın santraforu Higuain, 83. dakikada da kırmızı kart gördü.

    Mücadeleye ilk 11'de başlayan Hakan Çalhanoğlu, 74 dakika sahada kaldı.

    Ronaldo, Serie A'da oynadığı son 9 maçın tamamında skora doğrudan etki etti.

    Lider Juventus, puanını 34'e yükseltirken, 5. sıradaki Milan 21 puanda kaldı.

  • 6

    SARRİ'NİN REKORU CHELSEA'YE YARAMADI

    İngiltere Premier Ligi'nde zirve adaylarından Chelsea, Everton ile golsüz berabere kaldı.

    Chelsea ile 12. lig maçında da yenilmeyen Maviler'in menajeri Maurizio Sarri tarihe geçti. İtalyan teknik adam, Frank Clark'ı (11) geçerek, Premier Lig'deki ilk 12 maçında da yenilgi yüzü görmeyen ilk teknik adam oldu.

  • 7

    REAL MADRİD YARIŞA YENİDEN DAHİL OLDU

    İspanya Birinci Futbol Ligi'nin 12. haftasında (La Liga) RealMadrid, konuk olduğu Celta Vigo'yu 4-2 yendi. 

    Bu sonuçla Real Madrid, puanını 20'ye çıkarıp 6. sıraya yerleşirken, RealBetis'e 4-3 yenilerek puan kaybetti ve lider Barcelona'yla arasındaki puan farkını da 4'e düşürdü.

    Öte yandan, Celta Vigo forması giyen Okay Yokuşlu'nun ilk 11'de başladığı karşılaşmaya takım arkadaşı Emre Mor da 63. dakikada dahil oldu. 

  • 8

    BERABERLİK ŞAMPİYONLUK GETİRDİ

    AFC Şampiyonlar Ligi finalinin ikinci ayağında İran'ın Persepolis takımıyla Japonya'nın Kashima Antlers ekibi karşı karşıya geldi.

    İran'ın başkenti Tahran'daki Azadi Stadı'nda oynanan mücadele golsüz sona erdi. İlk maçı 2-0 kazanan Kashima Antlers şampiyonluğa ulaştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız