Mohamed Salah kimdir, hangi takımlarda oynadı, başarıları neler?

Premier Lig’in ve Liverpool’un efsanelerinden biri olma yolunda emin adımlarla giden Mohamed Salah kimdir, nerede doğdu, başarıları neler?

Haberler ntv.com.tr 25.10.2021 - 12:20

  • 1

    Mısırlı Milli futbolcunun tam adı Muhammed Salah Hamid Mahrus Gali’dir. 15 Haziran 1992 Garibya, Mısır doğumludur.

  • 2

    Futbola 2010 senesinde Mısır premier Lig’i ekiplerinden El-Mukavlun’da oynamaya başladı.

    El-Mukavlun’dan sonra Basel’de forma giymeye başlayan Salah ilk sezonunda şampiyonluk yaşadı ve Ligin Altın oyuncu ödülünü kazandı.

  • 3

    Burada dikkat çeken performansıyla Chelsea’nin yolunu tutan Salah, gök- mavililerde istediği performansı gösteremedi.

    Daha sonra İtalya Ligi ekiplerinden Fiorentina ve Roma’ya kiralandı. Roma kulübü 15 milyon euro karşılığında Mısırlı yıldızı kadrosuna katmıştı.

  • 4

    Roma’da biri kiralık biri bonservisiyle birlikte geçirdiği 2 yılın ardından Liverpool’un dikkatinin çeken Mısırlı yıldız 36.9 milyon sterlin karşılığında 2017 yaz transfer sezonunda Premier Lig ekibine transfer olmuştu.

  • 5

    Milli takımda ise 2011’de U20 Dünya kupası Mısır Genç Takımı’nın formasını giyinen Salah, 2012 Olimpiyatları’ında Mısır U23 takımı, ve yine aynı sene Mısır Milli Takımı’nın Sierra Leone’ye karşı oynadığı resmi maçta formayı sırtına geçirmişti

  • 6

    Bu sezon premier Ligte çıktığı 9 maçta 10 gol atan Salah’ın toplam 466 maçta 217 gol ve 105 asist yapma becerisi gösterdi.

    Milli takımda ise 71 maçta 43 gol ve 22 asisti bulunuyor.

    Salah: Premier Lig tarihinin en skorer Afrikalı futbolcusu

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız