Motosikletle İstanbul Boğazı’nı geçti

Avustalyalı Robbie Maddison kendi tasarladığı özel motosikletiyle deniz üzerinde Avrupa’dan Asya’ya geçti. Ortaköy Meydanı’nın kıyısından harekete geçen Maddison, Anadolu yakasında Beylerbeyi Parkı’na uğrayarak 1,5 dakikada tekrar Ortaköy’e döndü.

Haberler İHA 25.08.2021 - 12:45

  • 1

    İstanbul Boğazı'nda sıradışı bir gösteri yapıldı. Avustalyalı Robbie Maddison, özel motosilkletiyle Boğaz'ı geçti.

    Deniz üzerindeki gösteriye ilişkin açıklamalarda bulunan Robbie Maddison, ''İstanbul Boğazı’nda bu gösteriyi yapmak benim hayalimdi, hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Çocukluğumdan beri sörf yapıyordum, motoru kendim tasarladım. Şimdiye kadar başardığım en zor görev buradaki bu gösteriydi'' dedi.

  • 2

    3 DAKİKADA GİDİP GELDİ

    Toplam 3 dakikada Avrupa’dan Asya’ya geçip, Asya’dan da Avrupa’ya dönen Maddison, gösteriye hazırlık 1 sene sürdüğü için ''Bu gösteri benim için 1 sene artı 3 dakika sürdü'' şeklinde konuştu.
  • 3

    ÖZEL BİR EKİPLE PERFORMANSA HAZIRLANDI

    Maddison’un performansı için 150 kişilik bir ekip çalıştı. Madisson'un özel motosikleti için tamamen geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak iki rampa tasarlandı. Bu rampalar motosikletin denize iniş çıkış yapılacağı yerlerde kullanıldı.

    Ayrıca İstanbul Boğazı’ndaki gösteri için gerekli tüm izinler alınarak hazırlıklar yapıldı. Performans sergilenirken deniz trafiğe kapatıldı.

  • 4

    ROBBIE MADDISON KİMDİR?

    Robbie Maddison, kariyerini dünya rekorları üzerine inşa etmiş bir serbest stil motokros sürücüsüdür. ESPN'de canlı yayında motosikletiyle bir futbol sahasını uçarak aştı ve Dünya Rekoru kırdı. Londra’da Tower Bridge’in açık kanatları üzerinden ters taklayla atladı. Tüm bunlarından yanında üstün performanslarıyla X Games ve Red Bull X-Fighters'ta madalyalar kazandı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız