Rio 2016'dan yürek ısıtan insan hikayeleri

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Yaz Olimpiyatları tüm hızıyla devam ederken, sadece sporcuların başarı ya da başarısızlıklarıyla değil insana dair hikayeleriyle de dikkatleri çekiyor. İşte Rio 2016'dan yürek ısıtan insan hikayeleri...

Haberler ntv.com.tr 09.08.2016 - 11:00 Son Güncelleme : 09.08.2016 - 14:32

  • 1

    Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Yaz Olimpiyatları tüm hızıyla devam ederken, sadece sporcuların başarı ya da başarısızlıklarıyla değil insan hikayeleriyle de dikkatleri çekiyor.

    İşte Rio 2016'dan yürek ısıtan insan hikayeleri...

  • 2

    RİO'NUN İLK EVLENME TEKLİFİ

    Olimpiyat oyunlarının ilk evlenme teklifi, Kadınlar Rugby 7 branşı madalya töreninden sonra geldi.

    Organizasyon görevlisi Marjorie Enya , Brezilya forması giyen kız arkadaşı Isadora Cerullo'ya evlenme teklifi etti.

  • 3

    RİO'NUN İLK EVLENME TEKLİFİ

    Teklifinden önce duygusal bir konuşma yapan Enya, 2 yıldır birlikte olduğu Cerullo için "özel biri" tanımını kullanırken, aşkın kazanacağını insanlara göstermek istediğini belirtti. 

    Outsports isimli web sitesine göre Rio'da mücadele eden en az 45 lezbiyen, gey, biseksüel, transgender ve intersek birey olduğu tahmin edilirken, üç de koç bulunuyor.

  • 4

    FİJİ RUGBY TAKIMI

    Turnuvanın en renkli hikayelerinden biri de Fiji Rugby Takımı'na ait. 

    Oyunu öğrenmek için plastik şişeler, terlik ve paketlenmiş tişörtleri kullanan Fiji oyuncuları, takıma girmek için İngilizce kurlarını bile bırakmış.

  • 5

    FİJİ RUGBY TAKIMI

    Pasifik Okyanusu'nda 900 bin nüfuslu bir ada olan ülkelerini temsil eden oyuncular, Rio'ya altın madalya umuduyla geldi.

    Bir gardiyan ve 2 bellboy'un (Valiz taşıma görevlisi) yer aldığı takım, turnuva öncesi ülkede yaşanan şanssızlıklarla da boğuşmak zorunda kaldı. Şubat ayında ülkede meydana gelen tropik fırtınada 44 kişi ölmüş, 450 milyon dolarlık zarar ortaya çıkmıştı. 

  • 6

    FİJİ RUGBY TAKIMI

    Olmpiyatlar'da Brezilya, Arjantin ve ABD ile aynı grupta yer alan Fiji, altın madalya için iddialı takımlar arasında yer alıyor.
  • 7

    MÜLTECİLER TAKIMI

    2016 Rio Olimpiyatları, tarihte ilk kez 10 kişiden oluşan bir "mülteci" takımına ev sahipliği yapıyor.

  • 8

    MÜLTECİLER TAKIMI

    Açılış kortejinde Zimbabwe'nin ardından yürüyen Mülteci takımı, ülkelerinde iç savaşlardan ve mezhep çatışmalarından kaçarak başka ülkelere sığınan sporcular oluşturuyor.
  • 9

    MÜLTECİLER TAKIMI

    18 yaşındaki Suriyeli yüzücü Yusra Maldini, altın madalya kazanması halinde Suriye Milli Marşı yerine Olimpiyat Marşı çalınmasını istiyor. 

    Açılış töreninde geride bıraktıkları tüm olumsuzluklara rağmen yüzleri gülen sporcular, yeryüzündeki milyonlarca mülteci için umut ışığı olmayı başardı. 

  • 10
    Kuzey Koreli cimnastikçi Hong Un-jong ve Güney Koreli Lee Eun-ju, ülkelerinin arasında uzun yıllardır devam eden gerilime rağmen beraber 'selfie' çekerek sporun birleştirici özelliğini hatırlattı.
  • 11

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    Rio'da yeni bir branş olarak oynanacağı ilk kez açıklanan "Yedili Rugby", Avustralya'da ilk kez 2014 yılında profesyonel olarak oynanmaya başladı. 

    Rugby 7, ülkede bu kadar taze bir branş olunca ve Avustralya ilk maçında Yeni Zelanda'yı mağlup edince tüm ilgi takıma yöneldi. 

    Takımın oyuncularını tanıyalım: 

  • 12

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    NICOLE BECK

    29 yaşındaki Beck, 2009 yılında Rugby Federasyonu yetkilileri tarafından şans eseri keşfedilmiş ve takıma davet edilmiş.

    Bir çocuk annesi olan Beck, bu spor başlamadan önce tam zamanlı bir işte çalışıyormuş. 

    Ülkedeki tüm rugby oyuncularını temsil ettiğine inanan Beck, onları gururlandırmak için işlerini ciddiyetle yaptıklarını söylüyor. 

  • 13

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    CHARLOTTE CASLICK

    2014 ve 2015 yıllarında "Dünyanın en iyi "Yedili Rugby" oyuncusu" seçilen Caslick de 2009 yılında beri profesyonel olarak oynuyor. 

    Sert oyun tarzına rağmen kendisini "cici kız" olarak tanımlayan Caslick, gelecekte bir gün rugby'nin kırsal alanlarda da yayılması için çalışmayı ümit ediyor. 

  • 14

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    EMILEE CHERRY

    2012 yılında federasyon yetkililerinin davetiyle bu spora başlayan Cherry, sadece 2 yıl sonra, 2014 yılında "Dünyanın en iyi "Yedili Rugby"" oyuncusu ünvanını almayı başarmış. 

  • 15

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    CHLOE DALTON

    Singapur'da dünyaya gelen, eski bir basketbolcu olan 23 yaşındaki Dalton, 2014 yılında "Yedili Rugby" oynamaya başlamış.

    2000 yılında Avustralya'nın Sydney kentindeki olimpiyatlarda henüz 7 yaşında olduğuna dikkat çeken Dalton, yüzündeki boyaları ve olimpik bir sporcu olma isteğini unutmadığını anlatıyor. 

  • 16

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    GEMMA ETHERIDGE

    2016 yılında 3. kez ön çapraz bağları kopan Etheridge, geçirdiği cerrahi operasyonların ardından sıkı bir şekilde çalışarak Rio Olimpiyatları'na yetişmeyi başardı.

     

  • 17

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    ELLIA GREEN

    Fiji doğumlu Green, kariyerine bir atlet olarak başladıktan sonra şans eseri "Yedili Rugby" macerasına başlamış. 

    2012 yılında kuzenini götürdüğü bir yetenek kampında, denemelere katılması istenen Green'in rugby macerası böyle başlamış. 

  • 18

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    SHANNON PARRY

    Eski bir Rugby (Oyunun 15 kişiyle oynanan ilk versiyonu) oyuncusu olan Parry, 2013 yılında "Yedili Rugby" takımına katılmış. 

    Aynı zamanda bir öğretmen olan Parry, rugby dışında sörfle de ilgileniyor. 

  • 19

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    EVANIA PELITE

    20 yaşındaki Pelite, takımın en genç isimleri arasında yer alıyor. 

    2014 yılında sadece 18 yaşındayken 6 kardeşini geride bırakarak Sydney'e taşınan Pelite, kariyeri için zor günler geçirdiğini söylüyor.

  • 20

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    ALICIA QUIRK

    Rugby'nin farklı bir versiyonu olan "Touch Football"dan Rugby 7'ye geçiş yapan Quirk, fiziksel mücadelenin daha yoğun yaşanması bu branşı tercih etmiş.

    Olimpiyatlara hazırlanırken fizyoterapi eğitimini de tamamlayan Quirk, aynı zamanda Portekizce öğreniyor.

  • 21

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    EMMA TONEGATO

    16 yaşından bu yana rugby oynayan Tonegato, 2013 yılında Rugby 7'ye geçiş yapmış. 

    Avustralya'ya Yeni Zelanda karşısında altın madalyayı getiren maçta bir gol atan genç oyuncu, takımının başarısında pay sahibi oldu. 

  • 22

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    AMY TURNER

    Yeni Zelanda'ya bağlı North Island'da dünyaya gelen, bu ülkede rugby'ye başlamış. 

    Daha sonra Queensland'e yerleşen Turner, madenlerde kamyon şoförü olarak çalışırken, Sydney'e giderek takıma katılmak istemiş.

    32 yaşındaki oyuncu işini bıraktıktan sonra profesyonel bir Rugby 7 oyuncusu olmak için kolları sıvamış. 

    Yaptığı bu kariyer değişikliğinden asla pişman olmadığını ifade eden Turner, dünyadaki en iyi işi yaptığını söylüyor. 

  • 23

    AVUSTRALYA RUGBY TAKIMI

    SHARNI WILLIAMS

    Olimpiyatlar'da Avustralya formasıyla hokey takımında yer alma umuduyla büyüyen Williams, eski bir klasik rugby oyuncusu. 

    Takımın yardımcı kaptanlığını da yapan Williams, eski bir araba tamirci olmasına rağmen antrenman ve maçlardan arta kalan zamanlarda takım arkadaşlarının garajdaki arabalarını onarmaya da devam ediyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız