Spor yazarlarından Galatasaray-Beşiktaş derbisi değerlendirmesi

Galatasaray, derbide Beşiktaş'ı 2-0 yendi; 22 hafta sonra liderlik koltuğuna oturdu. Sahasındaki 35 maçlık yenilmezlik rekorunu egale eden Sarı Kırmızılılar'ı galibiyete taşıyan isimler Onyekuru ve Fernando oldu. Karşılaşmada hakem kararları çok konuşuldu. Spor yazarları bugün gazetelerdeki köşelerinde Galatasaray-Beşiktaş derbisini değerlendirdi.

Haberler ntv.com.tr 06.05.2019 - 06:56 Son Güncelleme : 06.05.2019 - 07:42

  • 1

    AHMET ÇAKAR - SABAH

    "BÜLENT YILDIRIM'DAN UTANÇ DUYDUM"

    Hakem, yanlış taç, yanlış fauller, hepsi bir yana Beşiktaş dünya futbol tarihinde eşine ender rastlanacak iki taç uyuklamasıyla maçı kaybetti.  Kimse ortaya koymazken hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş'ı doğramak için her şeyini ortaya koydu. 

    Kabul, hakem iyi bir maç yönetmedi ama Beşiktaş çuvaldızı kendine batırmalı... Galatasaray bu gece lider oldu. Bırakır mı, kolay değil. Futbol bu ama. Hakem Bülent Yıldırım'ın yönetiminden dün gece için büyük utanç duydum. 

  • 2

    MEHMET DEMİRKOL - FANATİK

    "YARIŞIN PSİKOLOJİSİ"

    Şenol Güneş bir seçim yaptı. Normalde yapmadığı türden bir seçimdi bu. Galatasaray'ın topa saahip olma niyetini baştan kabul etti. Galatasaray'ın 1.bölgesinde rakibini anlık baskınlarla bozup gol bulmayı hedefledi. Bunun örneklerini mükemmel olmasa da gösterseler de bundan sonuç çıkaramadılar. Bunun sonucunda Galatasaray neredeyse en sıradan iç saha oyunlarından birini oynayarak, ligin en kritik maçlarından birinden sezonun en rahat galibiyetlerinden birini çıkardı. 

  • 3

    ERMAN TOROĞLU - FOTOMAÇ

    SON HAFTAYA KALMAZ

    Top Caner'in bacağına değdi mi değmedi mi? Belki de sabaha kadar seyretsem bu çekimlerle, bu açılara göre karar veremem. Aslında en büyük rezillik yayıncı kuruluşun. Biz önce futbolcular kötü, hakem kötü derken yayıncı kuruluşun bu sene çok kötü olduğunu söylemeliyiz. Top öyle veya böyle dışarı çıkıyor. Senin kalene 60 metre var. Rakip 5-6 pas yapıyor sen seyredip golü yiyorsun sonra da itiraz ediyorsun. Taç ilk defa yanlış verilmiyor. Verildiyse de devam edeceksin pozisyona bakacaksın!

    Oyuna baktığınızda "Hangi takım maçı kazanmayı hak etti?" derseniz kesinlikle Galatasaray derim. Bunun tek sorumlusu var Şenol Güneş. 

  • 4

    ATTİLA GÖKÇE - MİLLİYET

    MAÇ DEĞİL TİYATRO

    Bu maçın hakemi Bülent yıldırım, bir hakemin yapmaması gereken bir şeyi sergiliyor: Taraflardan birini karşısına almamak. Yıldırım gerekli-gereksiz faul kararları ve kartlarıyla (Beşiktaş'a 6, Galatasaray'a 2) hem oyunun akışını engelliyor, hem de Beşiktaş'ın direncini ve etkinliğini törpülüyor. Yıldırım, dünkü performansıyla MHK'yı sıkıntıya sokacak, bu belli. 

  • 5

    ALİ ECE - FANATİK

    "HANGİSİ DAHA KÖTÜYDÜ?" 

    Onyekuru'nun gol pozisyonunda saha içindeki hakemler topun kimden çıktığını net göremedi. VAR masasındakiler bu tip kararlara neden karışmıyor? Beşiktaş oyuncularının çoğu geri koşmak yerine itiraz edince Onyekuru boş kaleye attı. Hakemlerin kararı yanlış olsa bile Beşiktaş forması giyenler önce geri koşup sonra itiraz etseler daha doğrusunu yaparlardı!

  • 6

    CEM DİZDAR - FANATİK

    "İKİ TAÇ ATIŞIYLA MAÇ KAYBETMEK"

    Galatasaray'ın ilk 20 dakikadaki agresif tarzını baskılayıp durumu dengeye getirmiş olsalar da taç atışına itiraz ederken golü yediler. Ve ikincisi de taç atışından geldi. Peki mesele nedir? Futbol kurallarının bilinmemesi ve olayın ciddiye alınmaması! 

  • 7

    LEVENT TÜZEMEN - FOTOMAÇ

    FİNAL UZMANI

    Final maçları kapıya gelince Fatih Terim ve ekibinin hayatının finallerle geçmiş olması Galatasaray'ın bu seviyeleri nasıl oynadığını anlatmak için yeterlidir.  Bu tarz maçları oynama tecrübesi ve geleneği Galatasaray'da futbolcular değişse de aynı kalıyor. 

  • 8

    OKTAY DERELİOĞLU - TAKVİM

    KARTAL'I YILDIRIM ÇARPTI

    Dünkü derbide oyundan ön plana çıkan bir şey vardı; bu da hakem kararlarıydı. Bülent Yıldırım maçın başlama düdüğüyle birlikte ev sahibi Galatasaray'ın lehine düdükler çaldı. Ancak hakem ne kadar hatalı olsa da Beşiktaşlı futbolcular daha dikkatli olmalıydı. Özellikle taç atışı sonrası yenen iki gol tam anlamıyla skandaldı. 

  • 9

    İLKER YASİN - HÜRRİYET

    ÖNCE GÜNEŞ SONRA YILDIRIM

    Ama bu bildiğimiz Şenol'u olan Güneş ve Bülent'i olan Yıldırım. Bu kadar göstere göstere olmaz. Bülent Yıldırım maçı Galatasaray'ın kazanması gerektiğine karar vermiş, hatta VAR odasında Cüneyt Çakır'ın da desteğini almış bir görüntüde ilk yarıyı yönetti. Artık averajla liderliğini ele geçiren Galatasaray, Rize'yi geçerse Başakşehir ile şampiyonluk maçına çıkacak. ama dünkü maçtan anladığım; Galatasaray şampiyon gibi. 

  • 10

    HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

    BEŞİKTAŞ'I TAÇ'A ATTILAR 

    Galatasaraylı oyuncular Konya deplasmanın şampiyon olmak isteyen bir ruhu ortaya koymadılar ama Beşiktaş karşısında tam anlamıyla Şampiyon olmak isteyen bir takım gibi oynadılar ve bu isteği çok net yaşattılar. Artık şampiyon olmak Galatasaray'ın elinde. Bu saatten sonra Şampiyon olamamak, hiçbir şekilde açıklaması olmayacak büyük hatalar sebebiyle olur. Ama hepimiz biliyoruz ki, Galatasaray bu haftaların takımıdır. 

  • 11

    GÜNTEKİN ONAY - HÜRRİYET

    GÜNEŞ BATTI

    Bazı Beşiktaşlılar hakemi suçlayacak ama bu sonuç Şenol Güneş'e yazar. 6 maçtır kazanan ve kolay pozisyona giren takımdan vazgeçip bu galibiyet serisinde ilk 11'de hiç oynamayan Necip ile başlayarak şaşırttı. Bu tercih şu anlama geliyordu: Ben oynatmayacağım, rakibi bozacağım, maçı mücadele oyununa dönüştüreceğim. Evet, bundan da başarılı oldu. Necip savaştı, ancak Beşiktaş Galatasaray'ı bozmakta başarılı olduğu kadar futbol oynamaktan uzak kaldı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız