Dizi keyfini katlamanın püf noktaları (Netflix'de dizi nasıl izlenir?)

Sonbaharla birlikte havaların soğumaya başlamasıyla birlikte, evde dizi izlemenin keyfinin katlandığı günler de başladı. Netflix, üyelerinin daha iyi bir dizi deneyimi için platformun özelliklerini hatırlatırken, bilmeyenler için de “en iyi Netflix izleme deneyimi” için işe yarayacak pratik tüyoları paylaştı.

Haberler ntv.com.tr 05.11.2018 - 12:56

  • 1

    Sonbaharın ortasındayız,  bir sıcak bir soğuk havaların etkisiyle film ve dizi severler için aslında en güzel dönem başladı, Netflix izleme mevsimi!

    İşte düzenli kullanıcılar için bu özelliklere dair birkaç hatırlatma, bilmeyenler için de “en iyi Netflix izleme deneyimi” için işinize yarayacak pratik tüyolar: 

  • 2

    OFFLİNE İZLE, MOBİL VERİ DERDİNİ DÜŞÜNME

    Son iki yıldır kullanıcıların gözbebeği olan Netflix indirme özelliği ile sevdiğiniz öyküleri trafikte, dışarıda da mobil olarak izlemeye devam edebilirsiniz.

    Mobil veri derdi olmadan izlemek için wi-fi bağlantısındayken istediğiniz içerikleri cep telefonu ya da tabletinize indirin. Geri kalanı akıllı indirme özelliğine bırakın. Akıllı indirme özelliği ile izlediğiniz bölüm bittikten sonra o bölüm cihazınızda kendiliğinden siliniyor ve yine wi-fi bağlantısında bir sonraki bölümü otomatik olarak indiriyor.

    Böylelikle siz izlemeye devam ediyorsunuz, artık ihtiyacınız olmayan dosyaları silme derdini Netflix sizin yerinize üstleniyor - cihazınız istemsizce dolmuyor.

  • 3

    BAŞPARMAĞIN GÜCÜ ADINA

    Netflix’te içerik çok. Her ay yenileri eklenen sayısız film, dizi ve belgesel arasından seçim yapmak bazen zor olabiliyor. Ama bunun da kolayı var: İzleme önerileri. İzlediğin bir içeriği beğenip beğenmediğini başparmak yukarı/aşağı butonuna tıklayarak beyan edebiliyorsun. Netflix de bu değerlendirmene bakarak sana izleme önerilerinde bulunuyor.

    Ne kadar sık değerlendirme yaparsan, tavsiyeler de o oranda isabetli oluyor. Unutmadan, daha sonra izleyeceğiniz yapımları tek tuşla izleme listesine atabilir, daha sonra ne izlesem diye geçen zamanlardan tasarruf edebilirsiniz. 

  • 4

    Beş profil artık daha da kişisel

    Her ay yüzlerce yeni film, dizi ve belgeseli arşivine katarak sürekli kendini yenileyen Netflix profil simgelerinde de eğlenceli bir yeniliğe imza attı. Tek hesaptan beş ayrı profili yönetme imkanı tanıyan Netflix’in yeni profil simgeleriyle kullanıcılar profillerini daha da kişisel hale getirebilecek.

    La Casa De Papel’den Lost in Space’e, Stranger Things’ten Bright’a, Netflix yapımlarının en sevilen karakterlerinden bazılarını da içeren yepyeni simgelerle profiller artık çok daha eğlenceli.

  • 5

    GÖRÜNTÜ AYARLARINI SEÇ

    İzlediklerinin görüntü kalitesini değiştirmek elinde. ‘Hesap’a girerek, ‘Yürütme Ayarları’na tıkla. Sonrasında tek yapman gereken standarttan yükseğe hangi görüntü kalitesinde Netflix içeriklerini izlemek istiyorsan seçmek.
  • 6

    ALTYAZILARI DİLEDİĞİN ŞEKİLDE AYARLA

    Altyazıları okumakta zorlanıyorsan ya da hep aynı fontları görmekten sıkıldıysan onun da çözümü var. ‘Hesap’a, sonra da ‘Altyazı’ya tıklarsan, altyazıları dileğin şekilde değiştirebilir, yazının fontuyla, boyutuyla ve rengiyle oynayabilirsin.
  • 7

    VE UNUTMADAN: YABANCI DİLİNİ GELİŞTİR

    Tabii ki Netflix’te İngilizce, İspanyolca kendi orijinal dilinde içerik izleyerek bunu yapabilirsin. Yolun henüz başındaysan, orijinal dilde seslendirme ve Türkçe altyazıyı seç. “Epey mesafe kat ettim” diyenler izlediğine kulak kabartıp altyazıları da orijinal dilde (İngilizce, Almanca vb.) ayarlayabilir. “Ben oldum” diyenlerse altyazısız orjinal dilde dizi, film ve belgeselleri izleyebilirler.
  • 8

    İLK AY ÜCRETSİZ

    Ayda 15.99 TL’den başlayan fiyatlarla Netflix’e üye olabilirsiniz. İlk ay hediye! 

  • 9
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız