Ofiste mikroçip dönemi

Yakın gelecekte, çalışanların kapı giriş kartlarına, dolap anahtarlarına, hatta bilgisayar şifrelerine ihtiyacı kalmayacak gibi gözüküyor. ABD’de bir şirket, şifre yerine kullanılacak çipleri çalışanlarının vücuduna yerleştirmeye hazırlanıyor.

Haberler NTV Haber 26.07.2017 - 01:12

  • 1

    ABD’de bir teknoloji şirketi, çalışanlarının vücuduna mikroçip yerleştirmeye hazırlanıyor. Radyo frekans ile tanımlama teknolojisiyle çalışan mikroçipler çalışanların ellerine takılacak.

  • 2

    Baş parmak ile işaret parmağı arasındaki boşluğa ve deri altına yerleştirilecek 300 dolar değerindeki mikroçipler,  çalışanların ofis içindeki hayatını kolaylaştıracak.

  • 3

    Elinde çip olan kişiler kapı kilitlerini açabilecek, bilgisayarları kullanabilecek, fotokopi çekebilecek.

    Aynı zamanda bir kredi kartı işlevi de gören çipler sayesinde şirket içinde yiyecek ve içecek satın almak da mümkün olacak.

  • 4

    Mikroçiplerin,, kullanan kişinin bulunduğu konumu işverene gösterme gibi bir özelliği bulunmuyor.

    Şu ana kadar 50 çalışan ellerine çip yerleştirilmesini kabul etti.

    Amerikalı şirket bu teknolojinin kaçınılmaz olduğunu,, ileride pasaport, toplu ulaşım, alışveriş ve daha birçok alanda kullanılacağını düşünüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız