Okyanusta 1 milyar mikrop

Okyanuslar, bakteri ve tek hücreli mikroorganizma zengini.

Haberler 20.04.2010 - 11:35

  • 1

    Okyanusta 1 milyar mikrop

    Okyanuslar, bakteri ve tek hücreli mikroorganizma zengini. Bunların toplam kütlesi 240 milyar Afrika filinin kütlesine eşit. Mikroskobik deniz türlerinin uluslararası sayım projesine katılan Washington Üniversitesinde görevli biyolog John Baross, "Okyanuslarda, bakteri ve çekirdeksiz tek hücreli mikroorganizmalar da dahil, moleküler özelliklerine göre deniz mikrobu türlerinin sayısı muhtemelen bir milyara yakın" dedi. (Fotoğraf: Acantharian amibi)
  • 2

    Okyanusta 1 milyar mikrop

    Konuyla ilgili yayımlanan araştırmaya göre, genetik araştırmalar, okyanuslardaki mikrop dünyasının okyanus biyokütlesinin yüzde 50 ile yüzde 90'ını teşkil ettiğini ortaya koydu. Araştırmada, dünyadaki mikrobik deniz hücrelerinin toplam kütlesinin 240 milyar Afrika filine eşdeğer olduğu belirtiliyor. (Fotoğraf: Anemon larvası)
  • 3

    Okyanusta 1 milyar mikrop

    Deniz mikroplarının "okyanusların nefes almasını" sağladığı ifade edilen araştırmada, bu değişik ve kalabalık mikrop ailelerinin dünyada hayatın var olmasını sağlayan koşulları koruduğunu vurguluyor. Bu deniz mikroplarının, gezegenin ekosisteminin işleyişi için gerekli olan en küçük çarklar olduğunu belirten bilim adamları, bu mikroorganizmaların araştırılmasının, dünya ekosisteminde oynadıkları anahtar rolün daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını kaydetti. (Fotoğraf: Prorocentrum)
  • 4

    Okyanusta 1 milyar mikrop

    Bilim adamları, mikroorganizmaların araştırılmasının dünyanın besin zinciri dengesi ve karbon devri de dahil gezegendeki temel işlevleri daha iyi açıklayacağını belirtiyor. Bilim adamları ayrıca, bu mikroorganizmaların tıbbi potansiyeline de işaret ediyor. (Fotoğraf: Lyngbya alg)
  • 5

    Okyanusta 1 milyar mikrop

    Araştırmaya göre, okyanusların emdiği CO2'nin geri dönüşümünü sağlayan fabrikalar gibi çalışan bu mikroplar, okyanusların dibine çöken CO2'yi karbona çeviriyor. Azotu, kükürdü, demiri, manganezi ve daha başka elementleri hazmeden bu deniz mikropları, atmosferin yapısını düzenliyor, iklimi etkiliyor, besinlerin geri dönüşümünü sağlıyor ve çevreyi kirleten maddeleri ayrıştırıyor. (Fotoğraf: Dekapod larvası)
  • 6

    Okyanusta 1 milyar mikrop

    Araştırmayı kaleme alan bilim adamları, güney Amerika'nın Pasifik tarafının açıklarında denizin dibinde, yüz ölçümü Yunanistan kadar geniş bir mikrop sahası bulunduğunun altını çiziyor. Bilim adamları, bu geniş mikrop yapısının gezegenin en büyük yaşam kütlesi olduğunu belirtiyor. (Fotoğraf: Loriceferan)
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız