Olmazsa Olmaz 36 Uygulama

MobiMag dergisi, en iyi 36 mobil uygulama arasında Ntvmnsbc uygulamasına da yer verdi.

Haberler 26.09.2012 - 14:06

  • 1

    Olmazsa Olmaz 36 Uygulama

    Türkiye'nin önde gelen teknoloji dergilerinden Mobimag, bu ayki sayısında mobil cihazların 'Olmazsa Olmaz 36 Aplikasyon' listesini çıkardı. Mobil cihazlara odaklanan derginin belirlediği listede yer alan Ntvmsnbc mobil uygulaması, Türkiye’de en çok tercih edilen haber sitesi aplikasyonu olduğunu da kanıtladı.

    İşte Mobimag'in 'Olmazsa Olmaz 36 Aplikasyon' listesi.
  • 2

    AutoCad WS

    Gene olarak bilgisayarlarımızda kullandığımız çizim programı AutoCAD'in mobil versiyonunda, DWG dosyaları görüntülenebiliyor, düzenlenebiliyor ve paylaşılabiliyor. Tablet veya akıllı telefonunuzda kullanabildiğiniz uygulama için elbette güçlü donanıma sahip bir cihaza ihtiyacınız var. Uygulamayı açtığınız zaman cihazınızda yüklü dosyalar karşınıza çıkıyor. Bu dosyalara dokunduğunuz zaman ise düzenleme ekranına yönlendiriliyorsunuz. Dosyada istediğiniz düzenlemeleri yaptığınız zaman dosyayı çevrimiçi yedekleyebiliyor ya da lokal olarak saklayabiliyorsunuz. Eğer AutoCAD kullanıyorsanız ve güçlü donanıma sahip bir cihazınız varsa, uygulama oldukça işinize yarayacaktır.
  • 3

    World Atlas by National Geographic

    Uygulamada, diğer atlaslardan farklı olarak yüksek çözünürlük, yüksek hız ve zengin detaylı kaliteli ve estetik bir görüntülemeye sahip oluyorsunuz. Öyle ki yeterince yakınlaştırırsanız evinizi bile görebiliyorsunuz. Mobimag, National Geographic'in bu uygulamasıyla birçok ödül topladığına da dikkat çekiyor. Uygulamada üç farklı harita tipi sizi bekliyor: Klasik (mavi-okyanus), idari (antik görünümlü) ve uydu görüntüsü. Tüm bunlara ek olarak NG Atlas bünyesine ülkelerin bayraklarını ve bu ülkelerin temel ve belirleyici özelliklerini en güncel halleriyle barındırıyor.
  • 4

    Ntvmsnbc

    Eğer en güncel haberleri takip etmeyi seviyorsanız, Ntvmsnbc sizin için biçilmiş kaftan. Programda sizi ilk olarak mükemmel hazırlanmış giriş ekranı karşılıyor. Tam bir kullanıcı dostu bu ekrandan istediğiniz konudaki başlığa yönelebiliyorsunuz. Eriştiğiniz konu başlığındaki haberler, haber varış zamanına göre sıralanmış oluyor, böylece sürekli güncel kalıyor. Seçtiğiniz bir haberi okuduktan sonra ilgili diğer haberlere yönelebiliyor, böylece hafızanızı tazeleme imkanı buluyorsunuz. Ayrıca NTV Spor başlığından canlı skorları takip edebiliyor, fikstür, puan durumu ulaşabiliyorsunuz. Sürekli güncel borsa bilgileri ise cabası. Ana haber başlıkları dışında Canlı Yayın ile NTV canlı yayınına bağlanabilir; Foto seçeneğiyle fotoğraflarla güçlendirilmiş haberlere erişebilir; Video seçeneğiyle de seçme haberlerin videolarına ulaşabilirsiniz.
  • 5

    DropBox

    DropBox uygulamasıyla cihazınızdaki dosyaları depolayabiliyor ve buluttaki dosyalara erişebiliyorsunuz. DropBox kullanıcı adı ve şifrenizi girdikten ya da yeni bir hesap oluşturduktan sonra uygulamayla ne yapabilecekleriniz hakkında küçük bir demo ile karşılaşıyorsunuz. Bu adımdan sonra da dosyalarınız karşınızda beliriyor. Aslında basit bir dosya tarayıcısı gibi görünen uygulama içerisinde bu dosyaları görüntüleyebiliyorsunuz. Buluttaki tüm dosyalar SD kartınıza yükleniyor.
  • 6

    Evernote

    Birçok kullanıcı tarafından en beğenilen ücretsiz hafıza defteri Evernote, oluşturacağınız not ve hatırlatmaları yazılı, sesli ya da görsel olarak hazırlamanıza imkan veriyor. Bu notları Mac, PC veya web ile sorun yaşamamdan eş zamanlı olarak paylaşabiliyorsunuz. Önemli notlarınızı Favorites bölümüne ekleyip, göze batar hale getirebiliyorsunuz. Aldığınız tüm notlar için haritadan işaretleme yapabiliyorsunuz ve aralamarınızı da harita üzerinden başlatabiliyorsunuz. Tüm bunlar yetmezse, uygulamaların ücretli versiyonunu yükleyerek notlarınızı doc, PDF... gibi formatlara çevirerek kullanabiliyor ve bilgisayarınız ya da diğer herhangi bir Evernote uygulamasıyla paylaşabiliyorsunuz.
  • 7

    Etrafımda ne var? (Vodafone)

    Vodafone 'Etrafımda ne var?' uygulaması, bu tarz yer belirleme uygulamaları arasındaki yerini oldukça iddialı bir şekilde alacağa benziyor. Zira diğer birçok uygulamanın aksine Vodafone Etrafımda Ne Var?, etrafınızda neler olabileceğini sınırlamıyor. Demiryolundan eczaneye, eğlence yerlerinden sanayi üretim alanlarına kadar her noktayı ayağınıza getiriyor.
  • 8

    RealPlayer

    RealPlayer'ı ilk açtığınızda karşınıza hoş bir arayüz çıkıyor. Buradan müzik, video, çalma listeleri ve fotoğraflara ulaşabiliyor; müzikleri artist, şarkı ya da tarza göre dinleyebiliyorsunuz. Ana ekranda bulunan tuşlara dokunduğunuz zaman her kutu ilgili olduğu medyayı karşınıza çıkarıyor. Uygulama, videolar için en uygun görüntü oranını belirlemenize olanak sağlıyor. Müzikleri ise klasörler halinde çalabiliyorsunuz.
  • 9

    Yemeksepeti

    Yemeksepeti.com, uygulamasıyla yemek siparişi vermeyi daha da kolaylaştırdı. Mobil cihaz ekranından internet sitesi kullanmanın zorluğundan kurtulmak isteyen kullanıcılar için harika bir uygulama. Önce uygulamaya kaydolmanız gerekiyor. Ardından arama yaparak ya da favorilerinize ekli restorandan hızlı bir şekilde sipariş verebiliyorsunuz. Ayrıca uygulama sayesinde siparişinizle ilgili anında çevrimiçi canlı destek alabiliyorsunuz.
  • 10

    Taksimetre

    'Acaba buradan eve dönsem taksiyle ne kadar tutar' gibi sorular sıkça kafanızı yoruyorsa, Taksimetre size yardımcı olacak uygulamanın ta kendisi. MobileCode'un gözdelerinden biri olan Taksimetre ile Türkiye'nin birçok kentinde gideceğini mesafeler hakkında fiyat bilgisi alabilirsiniz. Ayrıca, kullanabileceğiniz yollar arasından en kısasını harita üzerinden görebilirsiniz. Uygulamanın bir diğer özelliği, bulunduğunuz noktaya en yakın taksi duraklarının listesini çok hızlı bir şekilde size sunması. Ayrıca, gelişime açık bir altyapısı uygulama ücretsiz olmasıyla mutlaka bulundurulması gereken bir aplikasyon.
  • 11

    World News

    WorldNews, dünyadaki birçok gazeteyi bir arada bulundurabileceğiniz bir uygulama. Uygulamaya ilk olarak konumunuzu giriyorsunuz, bu sayede bulunduğunuz ülkedeki gazetelerin çoğu size liste halinde geliyor. Browse ekranından popülerlik, ülke gibi kriterlere göre gazete ve internet sitesi seçebiliyorsunuz. Bunları favorilerinize eklediğiniz zaman, tüm dünyadan istediğiniz haber kanalı size anında ulaşıyor. Uygulamada, 105 ülkeden 6000 bin kadar gazete ve web sitesi yer alıyor.
  • 12

    Fring Classic

    Fring, ücretsiz görüntülü aramalar ve yazışmalar yapabileceğiniz çok yaygın bir uygulama. Yüklendikten sonra ilk yapmanız gereken eğer yoksa üyelik almak. Oluşturacağınız profilde fotoğraf paylaşabiliyor, kısa kısa kendinizden bahsettiğiniz notlar yazabiliyorsunuz. Dünyanın herhangi bir yerindeki bir kullanıcıyla ücretsiz görüşebilmek için yapmanız gereken, Dialer bölümünden ulaşmak istediğiniz kişiyi aramak.
  • 13

    ZombieBooth

    ZombieBooth ile kendinizi zombiye çevirebiliyorsunuz. Bir fotoğraf çekiyorsunuz ve uygulama sihrini göstermeye başlıyor. Üstelik zombiler üç boyutlu olarak gösteriliyor. Zombi haliniz göz kırpıyor, hareket ediyor ve nefes alıp veriyor. Ekrana dokunduğunuz zamansa zombi haliniz parmağınıza saldırıp yemeye başlıyor.
  • 14

    Firefox Web Browser

    Firefox tarayıcı, artık cep telefonlarımızda da yer edindi. Tarayıcı, cep telefonları için özel tasarlanmış ara yüzünün ardında, Firefox'un tüm gücünü taşıyor. Firefox'un bilgisayarlar için mevcut olan versiyonu kadar eklenti bulunmasa da, işinizi halletmenizi sağlayacak eklentileri buluyorsunuz. Tarayıcı çoklu dokunmayı desteklediği gibi mobil tarayıcınız ile bilgisayardaki tarayıcınız arasında sık kullanılanları paylaşabiliyorsunuz.
  • 15

    Waze

    Waze, topluluk temelli bir navigasyon ve trafik uygulaması. Yaklaşık 20 milyon kullanıcısı olan uygulama, canlı olarak trafik akışı hakkında da bilgi veriyor. Gittiğiniz yabancı bir ülkede bu uygulama sizi trafikte geçecek saatlerden ve yol bulmaktan kurtarabilir.
  • 16

    Ghost Radar Classic

    Ghost Radar Classic, etrafınızda bulunan paranormal hareketleri size gösteren bir uygulama. Diğer hayalet sensörlerine benzeyen bir mantıkta çalışan uygulama, cihazınızda bulunan Wi-Fi, Bluetooth, GPS ve ses alıcıları kullanarak etrafınızdaki enerji değişimleri izleyebiliyorsunuz. Uygulamanın açıklamasında, Qunatum Akımı'nı analiz eden bir algoritma kullanıldığından bahsediliyor.
  • 17

    Google Goggles

    Google Goggles için görselle arama yapma uygulaması diyebiliriz. Barkod ve QR kod okuma gibi özelliklerini yanı sıra, çeviri de yapabilen uygulama, kitapları, resimleri ve binaları da tanıma özelliğine sahip. Bu sayede gittiğiniz yerlerde gördüğünüz bir afişi ya da hakkında bilgi almak istediğiniz bir binayı kolayca öğrenebiliyorsunuz.
  • 18

    Producteev

    Aynı zamanda Android, web, iOS, PC ve Mac uygulamaları da bulunan Producteev, her an her yerde iş bölümünde üzerinize düşen görevleri takip etmenize olanak sağlıyor. Üye olduktan sonra uygulamayı yüklediğiniz her cihazda görevlere ulaşabiliyorsunuz. Uygulamayı kullanarak çalışma alanları ve bu alanların altında başlıklar doldurabiliyorsunuz.
  • 19

    Wordpress

    Wordpress uygulaması, kişisel bloğunuzu yönetmenize olanak sağlıyor. Uygulamayı kullanarak gerek WordPress uzantılı bloğunuzu, gerekse Wordpress altyapısını kullanan web sitenizi kontrol edebiliyorsunuz. Sitenizi uygulamaya tanıttıktan sonra, karşınıza Dashboard UI olarak tanımlanan arayüz çıkıyor. Buradan yeni postlar oluşturabileceğiniz gibi, hızlıca fotoğraf ve video da yükleyebiliyorsunuz.
  • 20

    Flipboard

    Flipboard, internette yer alan haberlere ulaşmanızı sağlayan bir uygulama. Bunu da kendine has arayüzüyle gerçekleştiriyor. Yazı ve görselleri akıllı bir şekilde düzenleyen ve bunu mobil arayüzüne oldukça başarılı bir şekilde taşıyan Flipboard, adeta dergi keyfi yaşatıyor. Uygulamayı açtığınız zaman hesabınızla giriş yapabiliyor ya da kendi Flipboard'ınızı oluşturmaya başlayabiliyorsunuz.
  • 21

    Navigon Europe

    Navigon tarafından geliştirilen uygulama hem Android, hem de iOS yüklü cihazlarda çalışabiliyor. Uygulama bu cihazları tam anlamıyla birer Navigasyon cihazına çeviriyor. En güncel haritaları içeren uygulamada tüm Avrupa caddeleri yer alıyor.
  • 22

    Photosynth

    Microsoft tarafından ücretsiz olarak iOS platformunda yayımlanan uygulama, panoromik fotoğraf alanında oldukça başarılı. Arayüz ve kullanım açısından kullanıcıyı yormayan bir yapıda olan uygulama, Synth tarafından kullanıcıya sunulan farklı diyagramlarla çok değişik panoramik tecrübeler yaşamanızı sağlıyor. Program tarafından sunulan diyagramlar dışında, kendi diyagramlarınızla da çekim yapabilirsiniz. Photosynth ile çektiğiniz fotoğrafları Bing veya Facebook üzerinden paylaşabiliyorsunuz.
  • 23

    Oldify

    Çok eğlenceli bir foroğraf biçimlendirme uygulaması olan Oldify, adından da anlaşılacağı gibi yaşlandırmaya dayanıyor. Öncelikle ekrandaki ölçeklendirmeye uygun bir fotoğraf çekyorsunuz ya da hali hazırdaki bir fotoğrafınızı seçiyorsunuz. Ardından, özel efektlerin düzgün çalışması için göz ve ağız işaretçilerini uygun yerlere sürüklüyorsunuz. Ortaya gerçekten takdire şayan bir fotoğraf çıkıyor.
  • 24

    Google Drive

    Google tarafından bulut depolama hizmeti olarak sunulan Google Drive, kullanmak için ilk önce bir hesap açmanızı gerektiriyor. Aktif hale getirdikten sonra 5GB'lık depolama alanı anında sizin oluyor. Oldukça sade arayüz, Google'ın yeni tasarım yaklaşımını da gözle önüne seriyor. Ekranın sol tarafındaki panelde dosyalarınızı, sizinle paylaşılanları, yıldızlı ögeleri, yakın zamanda eklenenleri ve diskte kayıtlı olan dosyaları görüntüleyebiliyorsunuz.
  • 25

    Pulse News

    Pulse News uygulaması, en sevdiniğiz haber kaynaklarını çok güzel bir tasarımla sizlere sunuyor. Mozaik şeklindeki tasarımı ve renk şeması uygulamayı oldukça çekici kılıyor. İlk açtığınız zaman, karşınıza önceden belirlenmiş haber kaynakları çıkıyor. Ekranın en altına geldiğinizde ise ekleyebileceğiniz bazı haber kaynakları görülebiliyor. Eğer sevdiğiniz siteleri burada bulamazsanız veya yeni kaynaklar araştırmak isterseniz kataloğa bakabiliyorsunuz.
  • 26

    İstanbul Ulaşım

    İstanbul Ulaşım, İETT hatlarına, bu hatlardaki otobüslere, otobüslerin lokasyonlarına, duraktan lokasyonlara, duraktan geçen hatlara ve otobüs saatlerine kolayca ualşmanızı sağlıyor.
  • 27

    Eczane

    Eczane uygulamasıyla Türkiye'nin birçok ilindeki eczanenin adres ve telefon bilgilerine ulaşabilirsiniz. Nöbetçi eczanelerin sürekli güncel listesi ve alternatif eczanelerin de adresleri sürekli elinizin altında. Ancak uygulamadaki bilgiler dış kaynaklara dayalı olduğu için özellikle listedeki nöbetçi eczaneleri gitmeden önce aramakta yarar var.
  • 28

    Instagram

    Oldukça popüler olan Instagram'da yer alan 18 filtreyle çektiğiniz fotoğraflar üzerinde oynayabiliyorsunuz. Instagram'daki filtrelerin oldukça başarılı olması, fotoğraflara retro havası katıyor. Instagram ile ayrıca yön değiştirme, parklaklığı artırma ve çerçeve ekleme gibi işlemler de yapabiliyorsunuz.
  • 29

    Adobe Photoshop Express

    iOS ve Android platformları için geliştirilen Adobe Photosop Express, Photoshop programının mobil cihazlar için özel olarak hazırlanmış hali. Uygulama sayesinde mobil cihazınız üzerinde varolan görseller üzerinde değişiklikler yapabiliyorsunuz. Bununla beraber resmi çevirme, kırpma, renk tonunu değiştirme gibi işlemlerin yanı sıra, fotoğraflara çerçeve ekleyebiliyor ve farklı efektler uygulayabiliyorsunuz.
  • 30

    Adobe Reader

    Adobe Reader, birçoğumuzun bilgisayarında da kullandığı PDF uzantılı dosyaları görüntülemeyi saplayan bir uygulama. Uygulama sayesinde, PDF formatındaki neredeyse her türlü dosyayı görüntüleyebiliyorsunuz. PDF portfolyolarından şifre korumalı PDF belgelerine, Adobe LiveCycle ile oluşturulmuş PDF dosyalarına kadar geniş bir yelpaze elinizin altında.
  • 31

    Viber

    Ücretsiz olarak indirilebilen viber, cep telefonunuzla bedava kısa mesaj gönderebileceğiniz ve arama yapabileceğiniz -veri ücretlerini bir kenara koyarsak- oldukça başarılı bir uygulama. Uygulamayı indirip açtığınızda, aktive etmek için cep telefonu numaranızı girmeniz yeterli.
  • 32

    Finans Takip

    Finans Takip sayesinde döviz, altın ve borsa hakkında hızlı ve kolay bir şekilde bilgiye ulaşabileceksiniz. Uygulama basit tasarımıyla dikkat çekerken, ara sekmesi "Finans Takip"te Amerikan Doları, Euro, İngiliz Sterlini, gram altın ve İMKB 100'ün anlık değişimlerini gösteriyor. Döviz sekmesinden onlarca döviz kuruna, Altın sekmesinden altının her çeşidinin fiyatlarına ve iMKB sekmesinden de hisse değerlerinin sekmesine ulaşabilirsiniz.
  • 33

    Avast Mobile Security

    Android cihazlar için ücretsiz olarak indirilebilen Avast! Mobile Security, akıllı telefonlar için geliştirilen bir anti-virüs uygulaması. Uygulama ile cep telefonunuzu zararlı yazılımlara karşı koruyabiliyor ve uygulamanın verdiği alarm sayesinde sakıncalı sitelerden uzak durmayı başarıyorsunuz.
  • 34

    Soundhound

    Soundhound, oldukça başarılı bir müzik tanıma uygulaması. Uygulama açıldığında, ekranın 'Tap Here' tuşuna basmanız gerekiyor. Bu tuşa bastığınızda, uygulama o an çalan müziği kaydetmeye başlıyor, daha sonra şarkının hangi sanatçıya ait olduğunu, şarkının yer aldığı albümü size gösteriyor.
  • 35

    TV İzle

    Adından da anlaşılacağı üzere, TV İzle bir televizyon izleme uygulaması. Oldukça basit bir arayüze sahip olan TV İzle'yi yükledikten sonra, 'Canlı Televizyon Listesi' üzerinden çok sayıda televizyon kanalına ulaşabiliyorsunuz. Ancak uygulama internet üzerinden çalıştığı için iyi bir bağlantı hızına sahip olmanız şart.
  • 36

    IMDb

    Ana ekranda Movies, TV, Celebs, Showtimes, Watchlist ve News olmak üzere altı tane sekme yer alan IMDb uygulaması, Movies'de kullanıcılara en çok izlenen filmleri afişleriyle beraber sunuyor. Herhangi bir filmin üzerine tıklandığınızda filmin puanı ve film hakkında çeşitli bilgilere ulaşabiliyorsunuz. Bununla beraber filmin fragmanını da izlemeniz mümkün.
  • 37

    Turkcell Müzik

    Turkcell Müzik ile istediğiniz parçayı anında bulup dinleme imkanına kavuşuyorsunuz. Uygulama sayesinde 3 milyonu aşkın parça arasından seçim yapma şansına erişiyorsunuz. Dinlemek istediğiniz parçayı şarkının ya da sanatçının adıyla da arayabiliyor, internetin olmadığı zamanlarda dinlemek için indirebiliyorsunuz. Uygulamanın dikkat çeken bir diğer özelliği radyo eklentisi. Bu içerik sayesinde 16 şarkı türü arasından parça dinleyebiliyor, içeriğin o an size önerdiği parçayı hemen dinleyebiliyorsunuz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız