Tablet aleminde son durum

Bu yılın başlarında iPad ile cisim bulmaya başlayan tablet bilgisayar kategorisi yeni tanıtılan veya söylentileri dolaşan modellerle kalabalıklaşıyor.

Haberler 16.08.2010 - 13:48

  • 1

    Apple iPad

    Akıllı cep telefonuyla netbooklar arasında yeni bir kategori oluşmasına öncülük eden Apple iPad, piyasaya sürüldüğü ülkelerde 3 milyon satış rakamını geride bıraktı. Büyük boy bir bloknot ölçülerindeki iPad, wi-fi veya 3G mobil telefon ağı aracılığıyla internet erişimi sağlayabiliyor, elektronik postaları gönderme ve okuma, fotoğraf ve video izleyebilme, ayrıca video oyun oynayabilme imkanı tanıyor.
  • 2

    Toshiba Libretto

    Güçlü bir netbook gibi çalışan cihazda 1.2 GHz Intel Pentium U5400 işlemci, bir USB kapısı, Wi-Fi, 1 MP web kamerası ve 2GB bellek bulunuyor. Toshiba Libretto W100, söyletinlere göre sonbaharda sınırlı sayıda ülkede pazara sürülecek.
  • 3

    Samsung Galaxy Tab

    7 inç ekranlı tablet Android 2.2 işletim sistemini kullanacak. Telefon işlevinin de olması beklenen cihaz Eylül gibi piyasada olabilir.
  • 4

    Dell Streak

    Dünyanın üçüncü büyük bilgisayar firması Dell’in tablet bilgisayarı Streak, yaz ortasında Avrupa’da piyasaya sürüldü. 5 inç ekranlı tablet, aynı zamanda telefon donanımına da sahip.
  • 5

    Blackberry PlayBook

    Hem büyük ölçekli kurumlar hem de kişisel kullanım için tasarlandığı belirtilen BlackBerry PlayBook, 7 inç boyutunda 1024x600 piksel çözünürlüklü dokunmatik ekrana, 1 GHz işlemciye ve 1GB RAM'e sahip.
  • 6

    HP PalmPad

    HP haziran sonlarında PalmPad adını tescil ettirdi. Palm’ı satın almasından sonra, firmanın en kıymetli varlığı olan becerikli WebOS işletim sisteminin PalmPad’de kullanılması bekleniyor.
  • 7

    Asus Eee Tablet

    Eylül’de dünyada piyasaya sürülecek olan Eee Tablet’i, bir PC’den ziyade not tutma, e-kitap okuma gereci olarak tanımlamak daha doğru. 8 inç LCD ekranlı ürünün oyun veya multimedya özellikleri zayıf, ancak buna bağlı olarak da fiyatı son derece düşük tutulacak.
  • 8

    MSI WindPad

    tasarımı ve detayları henüz resmileşen WindPad, Windows 7 ile çalışacağı sanılan en iddialı tabletlerden. 1.66GHz Atom Z530 işlemci, 32GB dahili bellek, 2GB RAM, 2 USB, 1 HDMI bağlantı kapısı mevcut.
  • 9

    Lenovo LePad

    Yıl sonuna doğru çıkacağı söylenen LePad, büyük ihtimalle Android OS ile çalışacak. Firmanın henüz sadece Çin ve çevre ülkelerde çıkardığı LePhone akıllı telefonda da Android kullanılıyor, böylece tabletle telefon arasında uyum sağlanıyor.
  • 10

    JooJoo

    Singapur merkezli Fusion Garage’ın iPad’le hemen hemen eşzamanlı olarak ABD ve Uzak Doğu’da piyasaya sürdüğü JooJoo, bir tablet için oldukça büyük sayılabilecek 12.1 inç ve 720P HD ekranıyla beğeniliyor.
  • 11

    Texas Instruments Blaze

    Henüz sadece uygulama geliştiricilerin kullanımı için düşünülen bir cihaz. 10.4 inç, 1GHz OMAP 4430 işlemci, Wlan, GPS, Eylül başı gibi ABD’de çıkması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız