Windows 8.1'in önizleme sürümü tanıtıldı

Microsoft, Windows 8i sunmasının üzerinden bir yıl geçmeden, yeni arayüzü Windows 8.1in önizleme sürümünü tanıttı.

Haberler 27.06.2013 - 10:08

  • 1

    Windows 8.1'in önizleme sürümü tanıtıldı

    Microsoft, Windows 8’i sunmasının üzerinden bir yıl geçmeden, yeni arayüzü Windows 8.1’in önizleme sürümünü tanıttı. ABD’nin San Francisco kentinde dün akşam düzenlenen BUILD 2013 etkinliğinde özellikleri görücüye çıkan Windows 8.1’in özizleme sürümünü indirmek için TIKLAYIN.
  • 2

    Windows 8.1'in önizleme sürümü tanıtıldı

    Build Windows Developers konferasında sunulan Windows 8.1, bir önceki versiyonunun tüketicilerde neden olduğu hayal kırıklığını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Microsoft, arayüzün bedava güncellemesinin 2013 sonunda sunulacağını açıkladı. Tüketiciler, henüz belirlenmeyen tarihe kadar arayüzün beta versiyonunu indirip deneyebilecek. Windows 8.1’in en büyük özelliği, Başlat Tuşu’nu geri getirmesi. Ancak yeni arayüzün sahip olduğu tek yenilik tabii ki bu değil. Windows 8.1’in özelliklerine kısa göz atalım:

    Derleme: ABCNews, DigitalTrends, TechCrunch.
  • 3

    Başlat Tuşu

    Windows 8.1 Başlat Tuşu’yla geri döndü. Ekranın sol alt köşesinde yer alacak olan tuşa bastığınız zaman, menüye değil, ancak arayüzün kendisine, yani başlangıç ekranına gidiyorsunuz. Burada tüm  uygulamalarınıza ve diğer işlemlere erişim sağlıyorsunuz. Microsoft, Başlat Tuşu’nun yanı sıra, ‘Boot to Desktop’ yani ‘Masaüstünde Başlatma’ seçeneği mevcut. Bu tuşa tıkladığınızda bilgisayarınız başlangıç ekranına değil, masaüstü ekranıyla açılacak.
  • 4

    Değişen arka plan ve ekran kilidi

    Windows 8.1, kullanıcıya göre ayarlar yapma imkanını artırıyor. Yeni arayüzde başlangıç ekranının arka planını bir renk kaydırma aracı yardımıyla yeni renklere boyayabileceksiniz. Arka planı kişisel bir fotoğrafınızla değiştirebileceğiniz gibi, ekran kilidinde fotoğraflarınızın yer alacağı bir slayt gösterisi yerleştirebilirsiniz.
  • 5

    Ekran döşemelerinin ölçülerini değiştirin

    Windows 8.1’de, başlangıç ekranındaki kutuların ölçülerini ayarlamak adına daha fazla seçeneğiniz olacak. Böylece, bir ekran büyüdüğünde sunduğu bilgi miktarı da artacak. Örneğin, hava durumu uygulamasının ekranını büyütürseniz, günlük hava durumunun yanı sıra yarınki hava durumunu da görebileceksiniz.
  • 6

    Evrensel Bing ile istediğiniz yerden arama yapın

    Ekranı kenarından sağdan sola kaydırırsanız, arama çubuğu veya tuşu belirecek. Ancak bu kutuyu seçmeniz ve bir terim yazmanız size beklediğinizden farklı sonuçlar verecek. Aramada, hem bilgisayarınızdaki dosyaları, hem de Bing aracılığıyla interneti taramış olacaksınız.
  • 7

    Uygulama platformu için yeni tasarım

    Windows Store’un 80 bin uygulamaya ulaştığını ve bu rakamın her gün arttığını belirten Microsoft, Windows 8.1 hayata geçtiği zaman tüm uygulamalarla uyumlu olacağını duyurdu. Platform, kullanıcılara uygulama önerisinde ve hatırlatmalarda bulunacak yeni bir tasarımla gelecek.
  • 8

    Yeni resim ve kamera uygulamaları

    Uygulamalardan bahsederken, bazıları Windows’un kendisine özel ve yenilenen uygulamaları olarak beliriyor. ‘Fresh Paint’ adını taşıyan yeni çizim uygulamasında, yağlı boyalar, kara kalem ve sulu boya gibi yeni içerikler mevcut. Wacom tabletlerin teknolojisine sahip uygulama, bu sayede dijital kalemlerle çizim yapabilmenizi sağlayacak. Kamera uygulaması ise HTC Zoe teknolojisine sahip. Bu da siz fotoğraf çekmeden önce tuşa basmadan önce ve çektikten sonra görüntü alınmaya devam edilmesi demek. Kısaca, en iyi anı yakalama şansı artıyor.
  • 9

    Klavye ve fare desteği artıyor

    Windows 8.1, dokunmatik ekran olmadan da kullanımı kolaylaştırmayı hedefliyor. Farenizi ekranın kenarlarında beklettiğiniz zaman, tüm uygulama sayfasına veya belli bir uygulamaya geri dönecek şekilde düzenleme yapabiliyorsunuz. Çoklu ekran desteği sayesinde de uygulamaları tüm monitörlere yerleştirebiliyor veya masaüstünü uygulamalarla yan yana kullanabiliyorsunuz.
  • 10

    NFC yazıcı

    Windows 8.1, yeni yazıcı teknolojisine sahip. Tabletinizden bir çıktı mı almanız lazım? Eğer cihazınız NFC (yakın alan iletişimi) özelliğine sahipse, yazıcınıza NFC’yi tanıtıp dokuman gönderebilir ve basabilirsiniz. Wi-Fi doğrudan basımı destekleyen Windows 8.1, cihazının ve yazıcınız arasında P2P (peer to peer) ağı kuruyor.
  • 11

    Windows 8.1'in önizleme sürümü tanıtıldı


    2013 sonunda sunulacak olan Windows 8.1, bugünden itibaren geliştiricilere ve bilgisayar kullanıcılarına beta olarak sunuldu.

    Beta versiyonunu indirmek için TIKLAYIN

    T
    anıtım videosunu izlemek için TIKLAYIN
  • 12

    Internet Explorer 11

    Windows 8.1’de yer alacak IE 11, açabileceğiniz pencere sayısına kısıtlama getirmeyecek. Dahası, 3D grafikleri dönüştürmeyi sağlayan WebGL desteği olacak.
  • 13

    Outlook 2013

    Yeni Outlook, sosyal medya ilişkili e-postalarınızı görmenizi, favori ve en çok kullanılan bağlantılarınıza erişim sağlamanızı ve e-postaları gruplama imkanı sunacak. Örneğin, alışveriş sitelerinden gelen e-postaları gruplayacak, daha kolay silebileceksiniz.
  • 14

    Bing Yemek & İçecek

    Windows 8.1’in en büyük sürprizlerinden biri, Bing Food & Drink uygulaması. Yemek hazırlanması, yemek tarifleri, menü seçenekleri gibi içerikleriyle yemek hazırlamaya meraklı herkese yardımcı olabilecek bir uygulama.
  • 15

    Xbox Music


    Xbox Music uygulaması, bedava müzik dinleme imkanının yanı sıra, yeni parçaları çalmayı da kolaylaştıracak. Örneğin, bir müzik sitesine girin ve Xbox Music o sayfadaki sanatçıların listesini tarayıp size bir parça listesi oluştursun.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız