Anneler Günü ne zaman, mayıs ayının kaçında kutlanacak? 2024 Anneler Günü tarihi 

Mayıs ayının yaklaşmasıyla birlikte Anneler Günü tarihiyle ilgili araştırmalar hız kazandı. Evrensel bir gün olan Anneler Günü'nün kutlanma tarihi ülkelere göre değişiyor. Peki,  Anneler Günü ne zaman, mayıs ayının kaçında kutlanacak? İşte 2024 Anneler Günü tarihi 

Haberler 18.04.2024 - 15:02

  • 1
    Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
  • 2

    TÜRKİYE'DE ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

    Mayıs aylarının ikinci pazar günleri kutlanan Anneler Günü, bu yıl da duygusal anlara sahne olacak. Anneler Günü bu yıl 12 Mayıs 2024 Pazar günü kutlanacak.
  • 3

    ANNELER GÜNÜ TARİHİ

    Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.


  • 4
    ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongre'nin onayıyla Amerika Birleşik Devletleri çapında genişledi.
  • 5
    Anneler Günü Dünya'da farklı günlerde kutlanır. En yaygın şekliyle Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız