Azerbaycan, Dağlık Karabağ zaferini askeri geçit töreni ile kutlayacak

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ'da elde ettiği zafer dolayısıyla başkent Bakü'de yarın askeri geçit töreni düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı askeri geçit töreninde Türk askerleri de yer alacak.

Haberler ntv.com.tr, Anadolu Ajansı 09.12.2020 - 11:03

  • 1
    Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de 10 Aralık’ta Azadlık Meydanı'nda düzenlenecek zafer kutlaması için hazırlıklar sürüyor.
  • 2

    TÜRK ASKERLERİ DE YER ALACAK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törene katılmak üzere bugün Azerbaycan'a gidecek. 

    Törende Türk askerleri de yer alacak. Mehmetçik, Bakü sokaklarındaki provalarda yer aldı. Bordo bereli Türk askerleri, şehrin sokaklarında "şehitler ölmez, vatan bölünmez", ve "her şey şehitler için" sloganlarıyla geçit gerçekleştirdi. 

  • 3
    Yarın düzenlenecek askeri geçit töreni için yapılan provada Karabağ'da önemli görevler icra eden, Bayraktar TB2'ler de yer alacak.
  • 4

    44 GÜNDE GELEN ZAFER

    Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırmasıyla başlayan çatışmalar 44'üncü gününde yapılan anlaşma ile son buldu. Cephede ağır bir hezimete uğrayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan yenilgiyi kabul ederken, işgal altındaki 300'den fazla yerleşim yeri kurtarıldı.
  • 5

    3 BİN ASKER BOY GÖSTERECEK

    Savaşta kahramanlık gösteren askerlerden 3 bininin geçit yapacağı törende, ordunun kullanımına verilen modern silah ve ekipmanlar da yer alacak.
  • 6
    Törende ayrıca, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan ele geçirdiği zırhlı araçlar ve diğer silahlar da sergilenecek.
  • 7
    Azerbaycan'ın bu zaferi büyük bir sevinçle karşılanırken, Savunma Bakanlığı 10 Aralık'ta Dağlık Karabağ zaferi için geçit töreni düzenleneceğini duyurdu. Yapılacak törene Türk ordusunun da katılacağı aktarılırken, askerlerimiz Bakü'ye gitti.
  • 8

    "NE OLDU PAŞİNYAN"

    Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın Karabağ'dan geri çekileceğini açıklamasının ardından kameraların karşısına  geçerek, Paşinyan için "Acınacak durumda'' ifadelerini kullanmış, "Ne oldu Paşinyan" sözü akıllara kazınmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız