Bakanlıklarda devir-teslim

Yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Bekir Bozdağ’a devretti. Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevini Abdulhamit Gül’e devrettiFikri Işık, Milli Savunma Bakanlığı görevini Nurullah Canikli'ye teslim etti.

Haberler İHA 19.07.2017 - 20:18

  • 1
    Kabine revizyonu sonrasında Milli Savunma Bakanlığı görevini yürütecek olan Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Belkir Bozdağ’a devretti. Devir teslim töreninde konuşan Canikli, şunları ifade etti:
  • 2

    “Dinamik, aktif yapıyı sürdürebilmek için bu tarz düzenlemeler, değişiklikler zaman zaman yapılır. Onu bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Ben bu vesileyle bize bu görevleri tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Hakikaten bu onurlu görevleri tevdi ederek, millete hizmet etme imkanı sundular. Bu açıdan bizim için şahsımız olarak son derece önemli hadiselerdir. Şimdi yeni bir görev değişikliği söz konusu. Öncelikle bunun da hepimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

  • 3

    Görevi devralan Bekir Bozdağ ise şunları kaydetti:

    “Böylesi başarılı bir siyaset ve devlet adamından nöbeti devralmak benim için ayrı bir onurdur. Sayın Bakanımızın yeni görevinde ben çok başarılı olacağına ve orada damgasını vuracağına yürekten inanıyorum. Bundan sonra biz de Sayın Bakanımızla beraber çalışacağız. Onun bilgisinden, tecrübesinden bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da istifade ederek, ülkemizin refahı ve geleceği için beraber ter dökmeye bundan sonra da devam edeceğiz.”
    Konuşmaların ardından Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilen Canikli, Başbakan Yardımcılığı görevini Bozdağ’a devretti.

  • 4

    Adalet Bakanlığında devir teslim töreni

    Bekir Bozdağ, Adalet Bakanlığı görevini Abdulhamit Gül’e devretti. Devir teslim töreninde konuşan Bozdağ, şu açıklamaları yaptı:
  • 5
    “15 Temmuz Türk demokrasisi bakımından ve yargı bakımından bir milattır. Bugüne kadar darbe zilini duyar duymaz esas duruşa geçen ve herkesten önce darbecilere biat eden Türk yargısı gitti, yerine darbe ile mücadele eden Türk yargısı geldi”
  • 6

    Bekir Bozdağ’ın bakanlığı süresince Türkiye demokrasisi ve hukuk tarihi açısından çok önemli hizmetlere imza attığını vurgulayan Gül, ise şunları söyledi:

    “FETÖ ihanet çetesinin ülkemizi işgale karşı girişmiş olduğu bu terör, işgal ve darbe girişimine karşı milletimiz ve Türk yargısı el birliği ile bunu püskürtmüştür. Yargılamalar devam etmekte ve Türk yargısı hakkaniyet, hukuk, adalet çerçevesinde bu yargılamaları yapmaktadır. Bu yargılamaların hızlı, tarafsız ve en adil bir şekilde sonuçlanarak milletimizin mahşeri vicdanında bu yargılamaların sonuçlanmasını ümit ediyorum. Bu konudaki çalışmaları yakinen takip edeceğiz.”

  • 7

    MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDA DEVİR TESLİM TÖRENİ

     Yeni kabinede Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Fikri Işık, Milli Savunma Bakanlığı görevini Nurullah Canikli'ye teslim etti.  Milli Savunma Bakanlığı görevini Nurettin Canikli'ye devretmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Fikri Işık, "420 gün Milli Savunma Bakanlığı görevini onurla, gururla, bahtiyarlıkla yerine getirmeye çalıştık. Türkiye Cumhuriyeti açısından son derece kritik ve zor süreç oldu. Bakanlığa atanmamızın 50’inci gününde maalesef tarihin en büyük ihanet girişimi ile karşı karşıya kaldık. Hain FETÖ darbe teşebbüsünü birlikte yaşadık. Milli Savunma Bakanlığı olarak o gece sabaha kadar hainlerin emellerine ulaşmasının engellenmesi, milletimizin geleceğinin karartılmaması için mücadele verdik." dedi.

  • 8
    Nöbet değişiminin hayırlı olması temennilerinde bulunan Nurettin Canikli ise, “Milletimize hizmet etme imkanı sağlayan bu onurlu görevleri bize veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. AK Parti nöbet değişimlerini rasyonel şekilde kullanan bir partidir. Yorulmadan, kalıcı hale gelemeden aktif yapının ortaya çıkmasını sağlayan bir siyasi partidir" diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız