Caminin kapıları herkese açık!

Üsküdar Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'ndeki imamlar soğuk kış günlerinde dışarıda kalan kedileri içeriye alıp caminin sıcak ortamını sunarken, cemaat de misafirleri benimsedi.

Haberler Anadolu Ajansı 21.01.2016 - 11:34

  • 1
    Üsküdar Aziz Mahmud Hüdayi Camisi'ndeki imamlar soğuk kış günlerinde dışarıda kalan kedileri içeriye alıp caminin sıcak ortamını
    sunarken, cemaat de misafirleri benimsedi.

  • 2
    Üsküdar'daki Aziz Mahmud Hüdayi Camisi İmamı Kazım Özkan, cami kapılarının soğuk günlerde kedilere açılmasının uzun yıllara dayandığını söyleyerek, canlıları yaratandan ötürü sevdiklerini kaydetti.


  • 3
    Sosyal medyada, bir görevli arkadaşının fotoğrafının yer almasıyla her geçen gün cami avlusunda kedilerin arttığını aktaran Özkan, "İnsanlar o hayvanları çocuklarına ve kendilerine eğlence aracı olarak alıyorlar ve bir süre sonra bakmaları zorlaşınca bir yerlere bırakmayı düşünüyorlar. Onlar sevimli canlılar, bu havalarda bakıma muhtaç kalıyorlar. Camimizde uzun yıllar önce böyle bir çalışma yaptığını biliyorum. Cami avlusunda kediler için mamaları görebilirsiniz. Cami içerisinde temizliğiyle ilgilenen görevli arkadaşlar var,
    onların iş yükü her geçen gün artıyor. Camimizin temizlik konusunda titiz davrandığını söyleyebilirim" diye konuştu.



  • 4
    Cami cemaatinden Yalçın Ateş ise, caminin içinde kedilerin olmasının çok güzel olduğunu belirterek, "Burada Allah dostlarının daveti üzerine bu hayvanlar kimseye zarar vermeden kimsenin namazına engel olmadan soğuktan korunuyorlar. Çok güzel bir şey bu" dedi.
  • 5
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız