Cuma namazı bugün saat kaçta? İstanbul ve Ankara'da cuma namazı saat kaçta kılınacak? (8 Aralık Diyanet il il cuma namazı saatleri)

Cuma namazının saatine yönelik araştırmalar, namaz vaktinin yaklaşmasıyla birlikte hız kazandı. 8 Aralık'ta bulundukları illere ait cuma namazı saatlerini sorgulayan vatandaşlar, bir yandan da namaza yönelik hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor. Cuma namazı saati her hafta birkaç dakika farklılık gösteriyor. Peki, cuma namazı bugün saat kaçta kılınacak? İstanbul ve Ankara'da cuma namazı saat kaçta? İşte, 8 Aralık 2023 Diyanet il il cuma namazı saat bilgisi.

Haberler ntv.com.tr 08.12.2023 - 10:15

  • 1
    İslam dünyası tarafından büyük önem verilen cemaatle birlikte toplu şekilde kılınan cuma namazının saat araştırmaları başladı. 8 Aralık cuma gününün yaklaşmasıyla birlikte, Aralık ayı içinde eda edilecek ikinci cuma namazına yönelik hazırlıklar da hız kazandı. Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte cuma namazlarını kılmak isteyen vatandaşlar, başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi büyük şehirlerin cuma namazı saatlerini sorguluyor. İşte, İstanbul-Ankara-İzmir-Adana-Bursa cuma namazı saatleri...
  • 2

    CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

    Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm illerin cuma namazı vakitlerini internet sitesi üzerinden paylaştı.

    Cuma namazı 8 Aralık 2023 tarihinde İstanbul'da 13:01'de Ankara'da 12:45'de İzmir'de 13:08'de Adana'da 12:35'de Bursa'da ise 13:00'de kılınacak.
  • 3
  • 4

    CUMA NAMAZI KAÇ REKAT?

    Cuma namazının farzı iki rekâttır. Bunun yanında farzdan önce dört rekât, farzdan sonra dört rekât olmak üzere sekiz rekât da sünneti vardır (Kâsânî, Bedâî’, I, 269).

    İmam Ebû Yusuf’a ve İmam Muhammed’e göre ise farzdan sonra kılınacak sünnet bir selamla dört ve bir selamla iki rekât olmak üzere toplam altı rekâttır. Bu görüşün Hz. Ali’den rivayet edildiği nakledilmektedir (Kâsânî, Bedâî’, I, 285).
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız