Günün öne çıkan 10 haberi (30 Temmuz 2018)

30 Temmuz 2018'de Türkiye ve Dünya'da hangi gelişmeler yaşandı? Dolar ve euroda son durum ne? Teknoloji dünyasındaki yenilikler, sanat ve yaşama dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gereken 10 haber...

Haberler ntv.com.tr 31.07.2018 - 01:25

  • 1

    1- YENİ YÖNETİM SİSTEMİNİN İLK MGK'SI TOPLANDI

    Yeni sistemin ilk MGK'sı sona erdi. MGK bildirisinde, ABD tarafından Türkiye'ye karşı kullanılan tehdit dilinin ilişkilerine saygısızlık olduğu ve asla kabul edilemeyeceği belirtildi.

  • 2

    2- LGS LİSELERE GİRİŞ YERLEŞTİRME TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

    MEB'in 2 Haziran 2018'de yaptığı Liselere Geçiş Sınavı yerleştirme tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın "www.meb.gov.tr" internet adresinden açıklandı. 2018 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirme tercihi yapan adayların yüzde 15'i imam hatip liselerine yerleştirilirken, 33 bin aday birinci tercihine kayıt hakkı kazandı. Liselere geçişte TEOG yerine gelen yeni sınav sisteminde tercihler 13 Temmuz'da sona ermişti.

  • 3

    3- CHP SÖZCÜSÜ TEZCAN: TÜZÜĞÜN DIŞINA ÇIKMAYACAĞIZ

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, olağanüstü kurultay talepleriyle ilgili, "Süresinde eğer yeterli imza olursa ne yapacağımızı söyledik. Tüzükte nelerin yapılacağı yazıyor, tüzük dışına çıkmak gibi bir irademiz hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır" dedi.

  • 4

    4- ÜMRANİYE'DE İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ

    Ümraniye'de istinat duvarının çökmesi sonucu bazı araçlar inşaat çukuruna düştü. Ümraniye Belediyesi'nden yapılan açıklamada çökmenin elektrik kablolarında meydana gelen patlama nedeniyle olduğu bildirildi.

  • 5

    5- BAHÇELİ'DEN KORAY AYDIN AÇIKLAMASI

    MHP lideri Bahçeli, İYİ Parti'li Koray Aydın'ın ''Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'' sözüyle ilgili, ''Orada bir siyasi partinin genel başkanını yuhalattırabilecek bir tarzda gaf olmaz. Eğer bu yuhalama başlarsa bunun altından İYİ Parti kalkamaz'' dedi.

  • 6

    6- HESAP İŞLETİM ÜCRETİ NASIL GERİ ALINIR?

    Hesap işletim ücreti nasıl geri alınır?.. Bankalardan hesap işletim ücretini almak için dilekçe örneği... Danıştay, bankaların "hesap işletim ücreti" almasını düzenleyen yönetmelik hükmünü iptal etti. Tüketici Başvuru Merkezi Derneği Genel Başkanı Avukat İbrahim Güllü, "tüketici hakları fırsatçıları"na dikkat çekti.

  • 7

    7- İL SINIRININ "BATMAN" LOGOSU GİBİ OLMASI İÇİN İMZA TOPLANIYOR

    Dünyaca ünlü çizgi roman karakteri "Batman" ile aynı adı taşıyan Güneydoğu kenti Batman, uluslararası bir kampanyayla gündemde. İl sınırlarının süper kahraman Batman'ın logosu şeklinde yeniden çizilmesi için kısa sürede 10 bin imza toplandı. Hayata geçme olasılığı düşük olsa da kampanya sosyal medyada ses getirmeyi başardı. İşte ayrıntılar...

  • 8

    8- YENİ İPHONE'LAR SIZDI (APPLE'DAN RADİKAL İPHONE X DİZAYNI)

    Apple'ın yeni iPhone modellerini tanıtacağı lansman tarihi yaklaştıkça, yeni iPhone modelleriyle ilgili sızıntı ve iddialar da giderek artıyor. İşte yeni iPhone modelleri ile ilgili bilmeniz gereken her şey...

  • 9

    9- 2018'İN EN GÜZEL YÜZLÜ İSİMLERİ (LİSTEDE 5 TÜRK VAR)

    ABD merkezli internet sitesi ‘Top Beauty World’ 2018’nın ‘En Güzel Yüzlü' isimleri olma adaylarını açıkladı. Dünyanın birçok yerinden ünlü isimler listeye girdi. İşte 5 Türk ismin de olduğu o liste...

  • 10

    10- ABD'NİN ZİRVESİNDEKİ FİLM BELLİ OLDU

    ABD'de hafta sonu seyirci rakamlarına göre derlenen box office rakamları belli oldu. 2 yeni yapımın olduğu listenin zirvesindeki film 61.5 milyon dolar gişe rakamına ulştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız