İstanbul Boğazı’nın dibinde onarım çalışması: Tankerin attığı demir, internet kablolarına zarar verdi

İstanbul Boğazı’ndan 21 Ocak’taki geçişi sırasında bilinmeyen bir nedenle demir atan Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankerinin, boğazın altından geçen internet kablolarına zarar verdiği belirlendi. Büyükdere ile İğneada arasındaki KAFOS Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi’nde bu gece onarım çalışması yapılacak.

Haberler DHA 02.02.2024 - 13:13

  • 1
    İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında bilinmeyen bir nedenle demir atan geminin, denizin altından geçen intenet kablolarına zarar verdiği belirlendi.
  • 2

    21 Ocak Pazar günü Rusya’dan İzmir’e giden Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında bilinmeyen bir nedenle demir atmış, gemi Kıyı Emniyeti römorkörlerinin çalışmaları sonucu güvenli alana çekilmişti.

    Geminin attığı demir çapalarının KAFOS Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi kablolarına zarar verdiği ortaya çıktı.
  • 3

    BU GECE ONARIM ÇALIŞMASI YAPILACAK

    Liberya bayraklı 250 metre uzunluğundaki PERİA isimli yakıt tankerinin İstanbul Boğazı’ndan geçişi sırasında demir atması sonucu çapalarının takılarak zarar verdiği, ulusal ve uluslararası ses, data ve internet trafiğini taşıyan Büyükdere - İğneada arasındaki KAFOS Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi kablolarının bu gece onarılacağı öğrenildi.
  • 4

    ÇALIŞMA 02.00'DE BAŞLAYACAK

    ANTONIO MEUCCI isimli kablo tamir gemisi tarafından yapılacak onarım çalışmalarının bu gece saat 02.00’de başlaması bekleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız