Kamuya 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakını atanacak: Şehit ve gazi yakını atamaları ne zaman yapılacak?

Kamuya şehit ve gazi yakını atamalarının ne zaman yapılacağı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında sorgulanmaya başladı. Kamuya 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapılacak. Peki, Şehit ve gazi yakını atamaları ne zaman?

Haberler ntv.com.tr 07.04.2023 - 12:07

  • 1
    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarına 517 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının atamasını yapacak. Başvuruda bulunacak olan adaylar, atamaların yapılacağı tarihleri merak ediyor. Peki, şehit ve gazi yakını atamaları ne zaman?
  • 2

    ATAMALAR NE ZAMAN?

    Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 11 Nisan'da noter huzurunda düzenlenecek törenle 517 hak sahibi, öğrenim durumlarına göre atanacak.

  • 3

    ATAMA YAPILACAK KADRO VE BRANŞLAR

    Hak sahiplerinden 146'sı arkeolog, avukat, çocuk eğiticisi, çocuk eğitimcisi, diş tabibi, eczacı, fizyoterapist, hemşire, hemşire yardımcısı, imam hatip, Kur'an kursu öğreticisi, mühendis, mimar, odyolog, öğretmen, redaktör, programcı, psikolog, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, sosyolog, sportif eğitim uzmanı, veteriner sağlık teknikeri, teknisyen ve tekniker unvanlı kadrolara yapılacak.

    Bu kadroların yanında 243 memur, 102 hizmetli ve 26 da sürekli işçi kadrolarına atama olacak.

    Ataması yapılacak 517 kişiyle bugüne kadar kamuda istihdamı sağlanan şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının toplam sayısı 48 bin 556'ya ulaşacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız