Küçük çocuğun ailesi “ölmediğini” kanıtlamaya çalışıyor

Mersin’de yaşayan Bakrı Abouras, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde nüfusa “ölü” olarak kaydedildi. Abouras’ın ailesi çocuklarının ölmediğini kanıtlamaya çalışıyor.

Haberler İHA 17.07.2023 - 12:21

  • 1

    Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sırasında Gaziantep’te yaşayan Abouras ailesinin ortanca çocuğu Bakrı Abouras, hiç gitmediği Hatay’da sisteme “ölü” olarak kaydedildi.

  • 2

    Gaziantep'te bulunan evlerinin zarar görmesinden dolayı Mersin'e yerleşen aile, Hatay'da çocuklarının ölü olarak sisteme girilmesinden dolayı yetkililerden yardım bekliyor.

  • 3

    Yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını söyleyen baba Yaser Abouras, “Aile üyelerinin tamamının ikametlerini yenilemek için Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğüne gittik. Orada ortanca çocuğumuz Bakrı Abouras’un kayıtlarda ölü olarak görüldüğünü söylediler. Biz Gaziantep İl Göç İdaresi Müdürlüğüne dilekçe vererek çocuğumuzun yaşadığını söyledik. Ankara’ya da dilekçe yazdık. Oğlum sistemde Hatay’da ölü olarak görüldüğü için oraya gitmemizi söylediler. Biz de ailece oraya gittik ve çocuğumuzun ölü olmadığına dair başvuruda bulunduk. Hatta Hatay’da adliyeye de gittik. Oğlum okula kayıt olacak ama şu anda okul kaydını yapmıyorlar.” dedi.

  • 4

    Yaz tatili için yurt dışına gideceklerini ancak çocuklarının sistemde “ölü” olarak gözüktüğü için bunu gerçekleştiremediklerini anlatan baba Abouras, “Ben yetkililerden bir çözüm sağlanmasını bekliyorum. Türk adaletine güveniyorum.” ‘fadelerini kullandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız