DEDAŞ binasının önüne hendek

Haberler Anadolu Ajansı 22.01.2015 - 16:08 Son Güncelleme : 22.01.2015 - 19:33

  • 1
    Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (DİSKİ) ait atık su arıtma tesisinin borcu nedeniyle elektriğini kesmesinin ardından, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel'in evindeki su sayacının kayıp kaçak kontrolü için söküldüğü öğrenildi.
  • 2
    Diyarbakır'da DEDAŞ'ın, yaklaşık 90 milyon lira borcu bulunduğu gerekçesiyle DİSKİ'ye ait atık su arıtma tesisinin elektriğini kesmesinin ardından iki kurum arasında yaşanan gerginlik sürüyor.
  • 3
    DİSKİ ekipleri, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel'in evindeki su sayacını kayıp kaçak kontrolü için söktü. Sökülen su sayacının yerini mühürleyen ekipler, DİSKİ'de incelemesi yapılan su sayacını yeniden taktı.
  • 4
    Öte yandan, DİSKİ ekiplerince DEDAŞ hizmet binasının önündeki yol, herhangi bir bildirimde bulunulmadan kanalizasyon çalışması için iş makinalarıyla kazıldı. Çalışma nedeniyle DEDAŞ hizmet binasına personel, vatandaşlar ve araçlar giriş çıkış yapamadı.
  • 5
    Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, sorumluluk bölgelerindeki Şanlıurfa, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Batman, Mardin olmak üzere 6 ilin tamamında belediyelerin 260 milyon elektrik borcu bulunduğunu söyledi.
  • 6
    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin belirtilen borçla ilgili kendilerine herhangi bir itirazda bulunmadıklarını, bu itirazın basın yoluyla yapıldığını savunan Karagüzel, "Biz borcu belgelerle ortaya koyduk. Yine belgelerle masa başında oturup bunu neticelendirmek istiyor, bir haksızlık varsa herkese duyurmak istiyoruz" diye konuştu.
  • 7
    Karagüzel, sorumluluk bölgelerindeki 4 ilde protokol ve uzlaşmalarla tahsilatta yol alındığını ancak Şanlıurfa ve Diyarbakır'da tahsilat konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
  • 8
    "Bölgedeki en çok borç 90 milyon lira ile Diyarbakır'da, belediye ve köy içme sularında görülüyor. Bu nedenle 20 Ocak'ta eş zamanlı 6 ilde kesinti yapıldı" ifadelerini kullanan Karagüzel, şunları dile getirdi:
  • 9
    "Bu kesintilerden sonra sözkonusu DİSKİ'ye ait arıtma tesisinin de elektriğini kestik. Ancak bu da ciddi bir kurum ve bizim yaptığımız işin benzerini yapan elektrikçileri var. Daha önce kesim yaptığımız abonelerin elektriği bir şekilde bu ekipler tarafından bağlandı. Gerginliği artırmamak için bir şey yapmamıştık. Tahsilat olmadan bu ekiplerce elektrik verilirse ikinci bir karar almayı düşünüyoruz. Karşı tarafın da durumu iyi analiz ettiğini tahmin ediyoruz."
  • 10
    Karagüzel, evinin su borcu bulunmamasına rağmen suyunun kesildiğini ifade ederek, şöyle dedi: "Evimin sayacının alınması talihsiz bir olay. Yanlış bir anlaşılma olduğunu düşünelim. Bu sabah ise bize bilgi verilmeden tekrar sayacımız bağlanmış. Bunun bilinçli yapıldığına inanmıyorum."
  • 11
    Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da ilçe belediye başkanları, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla büyükşehir belediyesi önünde yaptığı açıklamada, DİSKİ'ye ait aralarında atık su arıtma tesisinin de bulunduğu bazı kurumların elektriğinin kesilmesini "hukuksuzluk" olarak nitelendirmiş, büyükşehir belediyesi ve DİSKİ'nin hiç bir kuruma güncel borcunun bulunmadığını savunmuştu.
  • 12
    Öte yandan DEDAŞ yetkililerinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde, belediye yetkilileriyle sorunun çözümü için görüşme yaptığı öğrenildi.
  • 13
    DİSKİ'nin, DEDAŞ'ın elektrik kesintileri için 5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuru üzerine yürütmeyi durdurma kararı verildi.
  • 14
    5'inci Asliye Hukuk Mahkemesi kararında, davacı tarafça davalı kurumun davacıya ait elektrik aboneliklerinde, elektriği kestiğini belirterek, bu hususta ihtiyati tedbir kararı verilmesi talep edildiği belirtilerek, "Davacının iddiasının içeriği davacıya bu aşamada, elektrik temin edilmemesi halinde HMK (Hukuk Muhakemeleri Kanunu) 389'uncu maddesindeki tedbir şartlarından olan 'gecikme sebebiyle ciddi bir zararın doğacığından endişe edilmesi halinin' oluştuğu ve HMK 391'inci maddesi gereğince bir şeyin yapılması yönünde sakıncayı ortadan kaldıracak veya zararı engelleyecek her türlü tedbire karar verebilir hükmü gözetilyerek bu aşamada, tedbir talebinin kabulune karar vermek gerekmiştir" dedi.
  • 15
    Mahkeme aldığı karar ile Diyarbakır merkez ve Bağlar, Bismil, Çermik, Çınar, Çüngüş, Dicle, Eğil, Ergani ile Hani ilçelerindeki elektrik kesintileri için yürütmeyi durdurma kararı verildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız