Maarif Vakfı okul öncesi çocuklar için 120 kitap tanıttı

Türkiye Maarif Vakfı kuruluşunun yedinci yılında, uzman akademisyenlerin katkılarıyla iki yıldır sürdürülen çalışmalar sonucunda geliştirdiği Uluslararası Maarif Okul Öncesi Programı ve kitapları tamamladı. Program kapsamında 120 kitap tanıtıldı.

Haberler 06.01.2024 - 16:46

  • 1

    Türkiye Maarif Vakfı, hazırladığı ve sekiz ülkede kabul alıp uygulanmaya başlayan Uluslararası Maarif Okul Öncesi Programını tanıttı.

    Çocukların yaratılıştan sahip oldukları özelliklerden ilham alınarak hazırlanan program çocukları merak eden, sorgulayan, özgüvenli, sorumluluk sahibi ve kültürlerarası duyarlılığa sahip insanlar olarak yetiştirmeyi hedefliyor.

  • 2

    SEKİZ ÜLKE PROGRAMI UYGULUYOR

    Maarif Okul Öncesi Programı,  altı kıtada faaliyet gösteren Uluslararası Maarif Okullarında nitelikli standartları, kültürlerarası uyumu destekleyen içerikleri ve uygulamada kolaylık sağlayan esnek yapısı ile başarıyla uygulanıyor.

    Program 2023 itibariyle Romanya, Kuzey Makedonya, Mali, Cibuti, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moritanya, Togo, Kongo’da ülke eğitim bakanlıkları tarafından kabul alarak uygulamaya geçmiş bulunuyor.

  • 3

    EĞİTİMDE YENİ SOLUK

    Türkiye Maarif Vakfı aktif olarak 52 ülkede 470 eğitim kurumu ve 52 bin öğrencisiyle ülkemizin eğitimde dünyaya açılan penceresi olmaya devam ediyor.

    BM’nin okul yaşına gelmiş her çocuğa nitelikli eğitim hedefi ve ülkelerin yetişmiş insan ihtiyacı doğrultusunda TMV, insanlığın ortak birikimini esas alarak eğitim programlarını hazırladı.

  • 4
    Programın ilk basamağı olan ve sekiz ülkede kabul alan okul öncesi programı, ortaöğretim ders kitapları, her düzeyde Türkçe öğretim kitapları, Türk Kültür ve Medeniyeti Dersi ve Türk Maarif Ansiklopedisi gibi çalışmalarla ülkemizin eğitim ve kültürdeki geleceğine katkı yapıyor.
  • 5

    Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün ev sahipliğindeki tanıtıma, üniversite rektörleri, akademisyenler ve eğitimciler katıldı.

    TMV Başkanı Akgün, vakfı "Türkiye'nin eğitimde yurtdışına açılan kapısı" olarak tanımladı.

    Akgün, 52 ülkede 50 bini aşkın öğrenciye eğitim verdiklerini belirtirken hazırladıkları programın 8 ülkede eğitim bakanlıklarının resmi onayı ile uygulandığını, diğer ülkelere de sürecin devam ettiğini aktardı.

  • 6

    120 KİTAP TANITILDI

    Türkiye Maarif Vakfı Okul Öncesi Koordinatörlüğü bünyesinde uzman akademisyenlerin katkılarıyla 2 yıllık çalışma sonunda hazırlanan program kapsamında 4 dilde hazırlanan 120 ders kitabı, eğitim materyalleri ve sınıf tasarımları katılımcılara tanıtıldı.

  • 7
  • 8
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız