Meclis'te 35 ölüm konuşuldu

TBMM Genel Kurulu'nun gündemi Uludere'de 35 sivilin hayatını kaybettiği hava harekatıydı.

Haberler 03.01.2012 - 18:31

  • 1

    Meclis'te 35 ölüm konuşuldu

    TBMM Genel Kurulu'nun gündemi Uludere'de 35 sivilin hayatını kaybettiği hava harekatıydı.
    "Aktütün ve Dağlıca tecrübeleri dikkate alındı" diyen Beşir Atalay'ın konuşurken, BDP'liler protesto amacıyla genel kurul salonuna girmedi.

    Atalay, 35 kişinin terörist zannedilmesinin gerekçelerini, “Bölücü terör örgütünün üslendiği bölge olması, teröristlerin telsiz konuşmasının artması, bu denli kalabalık bir kaçakçı grubuna daha önce rastlanılmaması...” sözleriyle anlatırken, geçmiş tecrübeleri örnek gösterdi:

    “Dağlıca, Aktütün’de yaşanan tecrübeler dikkate alınarak, önce topçuyla uyarı atışı açılmasına sonuç alınamazsa hava kuvvetleriyle ateş altına alınmasına karar verilmiştir.”
  • 2

    Meclis'te 35 ölüm konuşuldu

    Atalay konuşurken ptotesto için salona gelmeyen BDP'liler konuşmanın sonunda Genel Kurul’a girdi ve o anda gerilim yükseldi. BDP ve AK Parti sözcüleri arasında ‘ayrımcılık’ ve ‘terör’ tartışması yaşandı.

    Eşbaşkan Gültan Kışanak, “Göz göre göre açık planlı bir katliamla karşı karşıyayız. Siz kimsiniz be. Terörle değil halkla savaşıyorsunuz” dedi.

    BDP'lilerin tepkisine AK Parti kanadından Grup Başkanvekili Mahir Ünal yanıt verdi: “O çocuklar için Uludere’de ben de ağladım. Hepimizin içi yandı. Bir savaş var diyorsanız size şunu sorarlar, ‘siz kimin tarafındasınız?’Terörün tarafında mısınız? Siyasi iradenizi emanetten alın milletin meclisine yansıtın...”
  • 3

    Meclis'te 35 ölüm konuşuldu

    Atalay'ı ''90'lı yılların bakanlarından hiçbir farkı olmamakla'' suçlayan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sivil toplum örgütlerinin olayla ilgili raporlarının elinde olduğunu kaydeti.

    Bu raporların Atalay'ın dediklerinin tam tersi olduğunu belirten Tanrıkulu, ''Ölüme gönderilmişler. Gidişlerinden taaburun haberi var. Herkesin haberi var. Dönüşlerinden de haberi var. Dönüş yolları tutulmuş, tek yerde toplanmaları sağlanmış ve daha sonra hangi istihbarat bilgisiyse öldürecek şekilde bombalanmış. İçlerinden kurtulanlarla görüştük'' dedi.
  • 4

    Meclis'te 35 ölüm konuşuldu

    MHP Grup Başkanvekili Vural da, "Aktörleri farklı olabilir ama bir rol paylaşımıyla Türkiye, adeta bir noktaya doğru sürüklenmek istenmektedir'' dedi.

    Terörle mücadelenin içinden cımbızla bazı olayları alıp, bu olayları çarpıtmak ve terörle mücadeleyi sorgulatmanın psikolojik bir harekatın sonucu olduğunu anlatan Vural, ''Türkiye'nin bugüne kadar sürdürdüğü terörle mücadelede, halkı teröristten ayırmasını bilmiş ve buna özen göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bu münferit olaylarla birlikte 'devlet katliam yaptı' diye suçlamak isteyenler, böyle bir olaydan nemalanmak isteyenlerin ülkeyi nereye götürmek istediğini dikkate almalıyız" şeklinde konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız