Meclis'te HSYK gerginliği

Meclis'te HSYK gerginliği

Haberler 23.01.2014 - 00:03

  • 1

    Meclis'te HSYK gerginliği

    HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifin görüşmeleri, TBMM Genel Kurulu'nda tartışmalarla sürüyor. Düzenlemenin birinci maddesi tekliften çıkarıldı, yedi maddesi kabul edildi.
  • 2

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Önerge üzerinde söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, "İnsan biraz Allah'tan utanır. Hem imam hatip mezunusunuz hem de hukuku bitirmişsiniz. Sizden biraz daha dürüst bir fikir aslında teşekkül etmesi lazım, tam dinsiz olmuşsunuz" ifadeleri üzerine, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ söz aldı:
  • 3

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Bozdağ, "Sayın Genç'i herkes tanıyor, Ahmet İyimaya'yı da tanıyor, Bekir Bozdağ'ı da tanıyor. Ben eminim ki duyanların buna dair akıllarına birçok atasözü gelmiştir ama ben o atasözlerinin hiçbirini söylemek istemem ama bilmesini isterim ki benim dinimi, imanımı tartmaya Kamer Genç'in kıratı yetmez..." dedi.
  • 4

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya da, "Biz sadece kimlik ve kişilik değiliz. Büyük milletin, tarihi değerleriyle, günümüzün değerleriyle ve gelecekteki beklentileriyle, temsilcileriyiz. Vasat bir insanın asgari bir üslubuna sahip olunması lazım. Benim inancım, en az sizin inancınız ya da inançsızlığınız kadar değerlidir" şeklinde konuştu.
  • 5

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Yeniden söz alan Genç, Bozdağ ve İyimaya'nın hem imam hatip hem de hukuk fakültesi mezunu olduklarını söylediğini belirterek, "Dolayısıyla bu arkadaşlarımız sadece hukuku bitirenlerden daha adil daha hakkaniyete uygun hareket etmeleri lazım. Bu anlamda söyledim" ifadesini kullandı.
  • 6

    Meclis'te HSYK gerginliği

    CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti iktidarının darbecilerden bir farkının olmadığını iddia etti.

    "Kozmik odaya giren yargı şimdi bir TIR'a giremez diyorsunuz" diyen Tarhan, "Demokrasilerde 'evlatlıktan red' diye bir denetim mekanizması var mıdır? Size burada bir şeyler öğretmekten yoruldum" dedi.
  • 7

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Tarhan, şu ifadeleri kullandı:

    "Başkalarının çocuklarına dokunan yargı bizim çocuklarımıza dokunmasın diyorsunuz. Tasfiye etmeye çalıştıklarınızla tulum listeleri beraber yaptınız. Korktunuz, suçluların telaşı içindesiniz. Paralel devlet sizsiniz. Kendi derin devletinizi yaratmaya çalışıyorsunuz. Aslında paralel bir bakanınız bile var. Adalet Bakanlığı koridorlarında bir başka bakanın sözü dinleniyormuş biliyor musunuz?"
  • 8

    Meclis'te HSYK gerginliği

    AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, Tarhan'ın hitabında 'yahu' 'be' ifadeler kullandığını, bunların rahatsız ve itici bulduğunu söyledi.

    Satır, "Aldığımız oylarla burada oturuyoruz. Bu çalışmalara engel olmaya hiç birinizin gücü yetmeyecek. Proje yapın üretin ve halka gidin" dedi.
  • 9

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Yeniden söz alan Tarhan, "Kendi Başbakanınızı tanımaktan ve izlemekten acizseniz benim yapabileceğim bir şey yok. Ben konuşmamda Başbakan'ın sözlerine göndermede bulundum ama bunu anlamak için belli seviyede olmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
  • 10

    Meclis'te HSYK gerginliği

    AK Parti'lilerin "militan" diye laf atmaları üzerine Tarhan, "Hırsız olmaktansa hukukun militanı olmayı tercih ediyorum. Bu ülkenin bebeklerini açlıktan öldüren bir ahlaksızlığın, soygunun yanında durmaktansa, hukukun militanıyım, var mı diyeceğiniz" karşılığını verdi.
  • 11

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Tarhan, laf atan AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e yönelik "hukukçu bile değilsin" dedi.
  • 12

    Meclis'te HSYK gerginliği

    AK Parti Grup Başkanvekili Satır, "Muhatap olmak istemiyorum. Bize ders verecek konumda değiller. Biz sizlere demokrasi ve insan hakları dersi veririz. 30 Mart'ta tekrar bir ders vereceğiz, halktan dersinizi o zaman alacaksınız" diye konuştu.
  • 13

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Sataşmadan söz alan Metiner, kürsüye geldiğinde CHP milletvekilleri sıra kapaklarına vurdu.

    Metiner, "Hukuk konuşmak için hukuk bitirmek gerekmiyor. İyi ki onun gibi hukukçu değilim. CHP Anayasa Mahkemesi'ne gitmemiş olsaydı, HSYK'da çoğunlukçu yapı ortaya çıkmamış olacaktı" ifadelerini kullandı.
  • 14

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Sataşmadan söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin de konuşması sırasında da bazı AK Parti'liler sıra kapaklarına bir süre vurdu.
  • 15

    Meclis'te HSYK gerginliği

    Muhalefet, maddelerle ilgili Anayasa'ya aykırılık önergeleri veriyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız