Meteoroloji açıkladı: Hafta sonu hava nasıl olacak? (İstanbul, Ankara, İzmir günlük hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son değerlendirmelerine göre, bugün Türkiye’nin neredeyse tamamında bulut var. Yağışların hafta sonu da etkisini sürdürmesi beklenirken sıcaklıkların 1 ila 3 derece azalması öngörülüyor. MGM'den Güneydoğu anadolu için toz taşınımı uyarısı geldi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’de 5 günlük hava durumu raporu…

Haberler ntv.com.tr 16.03.2024 - 09:08

  • 1
    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu(Eskişehir hariç), Karadaniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun doğusunun yüksekleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Akdeniz'in yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.

    Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

    Yurdun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.
  • 2
    HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

    RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batılı, yurdun doğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, esmesi bekleniyor.

    KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Bitlis ve Siirt çevrelerinin yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

    TOZ TAŞINIMI UYARISI: Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
  • 3

    BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

    Bugün bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

    Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10

    İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 14

    İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 18
  • 4

    Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20

    Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 21

    Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 12

    Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

  • 5

    Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 6

    Diyarbakır: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14
  • 6

    16 MART 2024 HAVA DURUMU

  • 7

    17 MART 2024 HAVA DURUMU

  • 8

    18 MART 2024 HAVA DURUMU

  • 9

    19 MART 2024 HAVA DURUMU

  • 10

    20 MART 2024 HAVA DURUMU

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız