Sibirya soğuklarına halılı önlem

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.

Haberler Anadolu Ajansı 07.03.2015 - 13:33 Son Güncelleme : 07.03.2015 - 13:38

  • 1
    Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ağrı'da kaydedildi.
  • 2

    Yetkililer, çatılardan kar kütlesi düşmesi, yollarda buzlanma ve don olayına karşı da dikkatli ve tedbirli olunması için de vatandaşları uyarırken, vatandaşlar da otomobillerini ve evlerini soğuktan korumak için çeşitli önlemler aldı.

  • 3

    Ayrıca bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olmaları olmalarını isteyen yetkililer, yer yer pus, sis hadiselerinin görüş mesafesinin daraltacağı için tedbirli olunması konusunda uyarıda da bulundu.

  • 4

    Kar kalınlıkları, Bitlis'te 86, Ağrı'da 32, Erzurum'da 17, Muş'ta 14, Ardahan'da 5, Kars'ta 4, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 90 ve Konaklı'da 102, Kars'taki Cıbıltepe'de 140, Erzincan'daki Ergan'da 77, Kop Dağı'nda ise 51 santimetre ölçüldü.

  • 5

    Belediye ve il özel idaresi ekipleri, cadde ve sokaklarda karla mücadele, kaldırımlarda ise buzla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürüyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız