Ukraynalı Anna’ya AVM’deki falçatalı saldırıda yeniden yargılama: Sanığın cezası değişmedi

İstanbul’da Ukrayna uyruklu eşi Anna Butim’in yüzünü falçatayla kesen ve 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Öztürkmen hakkındaki karar, istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Yeniden yargılanan Öztürkmen’e eşe karşı nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etme suçundan bir kez daha 11 yıl 8 aya hapis cezası verildi.

Haberler DHA 12.03.2024 - 13:19

  • 1

    İstanbul’da bir AVM’de kendisinden boşanmak isteyen Ukrayna uyruklu eşi Anna Butim’in yüzünü falçatayla kesen Mehmet Öztürkmen, yeniden yargılama kararının ardından bir kez daha hakim karşısına çıkarıldı.

    Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz sanık Mesut Öztürkmen SEGBİS ile duruşmaya katılırken taraf avukatları salonda hazır bulundu.
  • 2

    Anna Butim’in avukatı Öztürkmen’in tasarlayarak eşe karşı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmasını talep etti.

    Söz hakkı verilmesi üzerine Öztürkmen takdiri mahkemeye bırakırken avukatının da savunmalarını tamamlamasının ardından karar açıklandı.
  • 3
    Mahkeme heyeti, Öztürkmen’in eşe karşı nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs etme suçundan önceki kararını tekrar ederek 11 yıl 8 ay hapsine hükmetti.
  • 4

    NE OLMUŞTU?

    Davanın iddianamesinde, hakkında uzaklaştırma kararı olan sanık Mesut Öztürkmen’in, boşanma aşamasındaki eşi Anna Butim’i, sosyal medyadan takip ederek, sürekli gittiğini belirlediği bir AVM’de, falçatayla saldırdığı anlatıldı.

    İddianamede, mağdura arkadan saldıran sanığın, kulağıyla burnu arasındaki kısmı kestiği belirtildi.

    İddianamede şüphelinin amacının Butim’i öldürmek olduğunu belirtilerek, çevredekilerin engellemeye çalıştığı sanığın, falçatayı rastgele sallayarak, eylemini tamamlamaya çalıştığı bildirildi.

    Öztürkmen’in eşi tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız