Üniversite sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı mı? YKS 2023 yerleştirme sonucunda son durum

YKS tercih sonuçlarına yönelik beklentiler üniversite kayıt tarihinin yaklaşmasıyla birlikte artış gösterdi. Puanları ve sıralamaları doğrultusunda tercihlerini gerçekleştiren adaylar, 2023 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. YKS tercih (yerleştirme) sonuçları her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSYM tarafından online olarak ilan edilecek. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Peki, üniversite sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? YKS 2023 yerleştirme sonucunda son durum...

Haberler ntv.com.tr 18.08.2023 - 17:59

  • 1
    YKS tercih sonuçları araştırmaları kayıt tarihinin yaklaşması nedeniyle artış gösterdi. Herhangi bir üniversiteye yerleşip yerleşemeyeceklerini merak eden üniversite adayları, YKS tercih sonuç duyurusu için sık sık ÖSYM duyurular ekranını ziyaret ediyor. Üniversite kayıt tarihleri YKS yerleştirme sonuçlarına ilişkin ipucu veriyor.
  • 2

    YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

    YKS tercihleri geçtiğimiz yıl 27 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında alınmış, sonuçlar 15 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilmişti. Üniversite kayıt tarihinin yaklaşması nedeniyle tercih sonuçlarının en geç ağustos ayının üçüncü haftasında ilan edilmesi bekleniyor.
  • 3

    YKS TERCİH SONUCU NASIL ÖĞRENİLECEK?

    Tercihlerin değerlendirilmesi ardından adaylar, bireysel sonuçlarının T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebileceklerdir. Ayrıca Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

    YKS SONUÇ SORGULAMA SAYFASI

  • 4

    ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

    Üniversite kayıt takvimi geçtiğimiz günlerde paylaşılmıştı. YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.
  • 5

    ÖSYM YETKİLİLERİNE SESLENDİLER

    "Açıklar mısın artık #yks2023 #Tercih2023"

    "Geçen sene tercih bitiminden 10 gün sonra açıklanmıtı bu sene #yks2023 tercih sonucu cuma günü açıklanır diye düşünüyorum"

    "Yeter be şu tercih sonuçlarını iyi kötü açıklayın artık #yks2023"

    "Bugün de geçti artık yarın uykunun en tatlı yerinde o bildirimi alacağız gibi #yks2023"

    "haftaya pazartesi aciklanma ihtimalini dusununce kriz geciriyom daha fazla bekleyemicem #yks2023"

    "Tüm yazım ÖSYM ile geçti 🫠 #yks2023"

    "Açıklayın da bizde kurtulalım sizde #yks2023 #Tercih2023"
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız