Cihan Ünal: İşin kahrını biz çektik, sefasını tek diziyle şöhret olanlar sürüyor

Son olarak Söz dizisiyle ekranlarda boy gösteren usta oyuncu Cihan Ünal, dizi oyuncularının aldıkları ücretler hakkında konuştu. Ünal, "İşin kahrını biz çektik, sefasını tek diziyle şöhret olanlar sürüyor" ifadelerini kullandı.

Haberler 28.04.2019 - 16:24

  • 1
    Uzun süredir hayatına Kıbrıs'ta devam eden Cihan Ünal Posta'ya konuştu. İşte Kıbrıs'ta gençlere diksiyon, oyunculuk ve sahne dersleri veren Ünal'ın röportajından öne çıkanlar...

    Sizi yeni bir dizi ya da tiyatro oyununda görebilecek miyiz?

    - Gelen dizi ve sinema tekliflerini değerlendiriyorum, senaryoları okuyorum... Fakat benim için aşk ve tutkunun adı tiyatrodur. Büyük bir ihtimalle, önümüzdeki sezon tek kişilik bir oyunla izleyicilerle buluşacağım. Şimdilik sürpriz olsun.


  • 2
    Dizi sürelerinin uzunluğu birçok oyuncuyu zorluyor. Siz de bu durumdan rahatsız mısınız?

    - Hem de çok! Aktörün rolünün hakkını verebilmesi için sabahlara kadar uykusuz ve yorgun çalışmaması lazım. Sürenin uzunluğu işin kalitesini bozuyor. İki saat yerine 90 dakika olsa hem daha iyi mesajlar verilir, hem de daha iyi bir oyunculuk performansı sergilenebilir.


  • 3
    Genç oyuncuları nasıl buluyorsunuz?

    - İçlerinde çok iyiler olduğu gibi tek dizi ile şöhret olanlar da var. Bu, aslında genç jenerasyonla ilgili değil, temel eğitimle ilgili bir durum. Konservatuvar ve tiyatro eğitimi almış gençler hem daha disiplinli, hem de daha başarılı olabiliyorlar. Bu arada genç jenerasyonun çok yoğun olduğu ‘Söz’ dizisinde Büyük Bey’i oynama fırsatı buldum. Bu dizideki tüm genç oyuncular çok başarılıydı.


  • 4
    Dizi oyuncularının aldıkları astronomik paralar da çok konuşuluyor. Yıllarını bu işe vermiş oyuncular olarak sizler aynı ücretleri alabiliyor musunuz?

    - Oyunculuğun kahrını biz çektik. Sefasını tek diziyle şöhret olanlar sürüyor. Ben TRT’ye yaptığımız ‘Kurtuluş Osmancık’ dizisinde o dönem sesli çekim olmadığı halde tüm senaryoyu ezber oynadım. Ayrıca seslendirme için üç ayımı verdim ama dizide oynayan atlar benden daha çok ücret aldı. Hahaha.



  • 5
    Sanatın ve sanatçının özgürlüğü nerede başlar, nerede biter?

    - Sanat kaygısı taşındığı sürece, sanat ve sanatçının özgürlüğünün sınırı yoktur. Önemli olan sanatsal anlatım çizgisinin içinde kalmaktır. Sanat, slogan atmak değildir.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız