Çocuğa şiddet nasıl önlenir? (Anne dizisi)

Star TV ekranlarında yayınlanan Seren Serengil ve Deniz Akkaya'nı sunduğu 'Duymayan Kalmasın' programında çocuğa şiddet gündeme getirildi.

Haberler ntv.com.tr 24.10.2016 - 12:15

  • 1

    ŞİDDET SADECE DİZİ KONUSU DEĞİL

    Şule (Gonca Vuslateri), erkek arkadaşı Cengiz’e bağımlılığı yüzünden, onun, kızı Melek’e yaptığı eziyetlere ses çıkarmaz. Melek onun için bir yüktür adeta.

    Ancak Melek’in durumu Zeynep’in (Cansu Dere) dikkatinden kaçmaz. Bu senaryo 'Anne' dizisine ait. Ancak çocuğa şiddet ne yazık ki sadece bir dizi konusu değil, günümüzün acı bir gerçeği.

  • 2

    'ANNE' DİZİSİ BAŞLIYOR

    İşte bu konuya dikkat çeken, başrollerinde Vahide Perçim, Cansu Dere ve çocuk oyuncu Beren Gökyıldız'ın yer aldığı 'Anne' dizisi yarın Star TV ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.

  • 3

    ANNELERİN HİKAYESİ

    Zeynep'in (Cansu Dere) annesini canlandıran Perçim; hapse mahkum olunca Zeynep'i başka birine bırakan ve bir daha görmeyeceğine söz veren, ancak 24 yıl sonra hapisten çıkınca olaylara farklı bakan bir anneyi canlandıracak.
  • 4

    "EVLADI ANNESİNİ İSTEMİYOR"

    Çocuğa şiddete dikkat çeken dizi hakkında konuşan başrol oyuncusu Vahide Perçim, "Anne dizisi aslında bir annenin değil birkaç annenin hikayesi. Değişmeyen kaderler ama birleşen kaderler. Bir şekilde ayrı kaldığı kendi evladının peşine düşen bir karakteri canlandırıyorum. Ancak evladı onu istemiyor" dedi.

  • 5

    "ANNELİĞE FARKLI YAKLAŞACAK"

    Cansu Dere ise canlandırdığı Zeynep karakteri ve Anne dizisi için şunları söyledi:

    "Bugüne kadar yapılan işlerden farklı. Senaryosunu okuduğumda da çekimlerde de öyleydi. Benim karakterim Zeynep bir çocuğun biyolojik annesi değil. Kendisi de 5 yaşında annesi tarafından terk edilmiş ve anneliği hiç istemeyen birisi. Hikayemiz Melek ile onu bir araya getiriyor. Ve onun annesi olmaya karar veriyor. Zeynep de anneliğe farklı yaklaşacak."

  • 6

    DUYMAYAN KALMASIN'DA KONUŞULDU

    Star TV ekranlarında yayınlanan Seren Serengil ve Deniz Akkaya'nın sunduğu 'Duymayan Kalmasın' programı Anne dizisinin konusundan yola çıkarak çocuğa şiddet gündeme getirdi.
  • 7

    PEDAGOG GÖZÜYLE ŞİDDET

    Pedagog Gözde Erdoğan çocuğa şiddetin nedenleri hakkında açıklamalar yaptı:

  • 8

    "ANNE YENİDEN EVLENEBİLİR"

    "Anne olmuş kadınların hayatlarına yeni eş almalarına sakıncalı diyemeyiz. Önemli olan ilişkinin sağlıklı olması. Kadının da erkeğin de ruhsal olarak sağlıklı olması gerekiyor. Bir annenin 5 yaşındaki çocuğunu kıskanması kesinlikle sağlıklı değil."

  • 9

    "ÇOCUĞUN ODASI AYRILMALI"

    "Eşlerini kaybeden ya da eşlerinden ayrılan çocuklu anneler yeni evliliklerinde dikkatli olmalı. Basamaklandırmak gerekiyor. Bir anda başlayan bir ilişki evllilik ile sonuçlanabilir. Böyle bir başlangıç yapılıyorsa çocukların odasının ayrı olması gerekiyor."
  • 10

    "ÖNCE KOCAYLA, SONRA ÇOCUKLA İLİŞKİ"

    "Anne önce kocasıyla ilişkisini kuracak, ondan sonra çocukla ilişki kuracak. Evin içinde bunu sembolize etmemiz gerekiyor. Çocuklar kendi odalarında hayatlarını kuracaklar, sonra salonda vakit geçirmeye başlayacaklar. Sonra ufak ufak dışarıya çıkmalar olacak."

  • 11

    "ANNE KENDİNE SAYGI GÖSTERMELİ"

    "Önce anne kendine saygı gösterecek. Kadın kendine değer verecek. Düzenli ve sağlıklı bir hayat için çaba sarf edip çocuğunu ondan sonra bu hayata entegre edecek."

  • 12

    "ÇOCUKLAR BİZİM MALIMIZ DEĞİL"

    "Biz çocuğu öyle bir sahipleniyoruz ki sanki sahibi benim. Onlar bize emanetler, bizim malımız değil. Çocuğun yetişmesindeki en önemli aracı bizleriz."

  • 13

    "CİNSEL EĞİTİM ŞART"

    "Türkiye'de sağlıklı bireylerin yetişmesi için cinsel eğitim çok önemli."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız