Dakota Johnson kimdir? (Grinin Elli Tonu filmi ile üşnlenen Dakota Johnson kaç yaşında ve nereli?

Aktör Don Johnson ve aktris Melanie Griffith’in kızı olan ünlü aktris Dakota Johnson, Grinin Elli Tonu kitap serisinin film uyarlamasında Anastasia Steele karakterini canlandırarak çıkış yaptı. Peki Dakota Johnson kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Haberler 22.01.2021 - 17:36

  • 1

     

    4 Ekim 1989 tarihinde Austin, Teksas’ta dünyaya gelen Dakota Johnson, annesi ve babasının oyunculuk kariyerinden dolayı büyürken etrafı ünlülerle çevriliydi.

  • 2

    Ebeveynleri Don Johnson ve Melanie Griffith, 1980’lerin Hollywood’unda en tanınmış yıldızlarındandı. Dakota Johnson’ın anneannesi de ünlü aktris Tippi Hedren’dir.

  • 3

    Çocukluğu Colorado’da geçen Johnson, eğitimini Monterey ve Santa Monica, California’daki okullarda sürdürdü. Çocukken başarılı bir dansçı olan Dakota Johnson, oyunculuk kariyerine başlamadan önce modellik yapıyordu.

  • 4

    Dakota Johnson’ın ilk beyaz perde deneyimi annesi Melanie Griffith ile birlikte oynadığı ‘Crazy in Alabama’ filmi oldu. Daha sonra The Social Network ve 21 Jump Street gibi bir dizi filmde rol aldı. Oyunculuk kariyerine Black Mass ve The Peanut Butter Falcon gibi filmlerle devam eden Johnson, Grinin Elli Tonu serisinin film uyarlamasında canlandırdığı Anastasia Steele karakteri ile oyunculuk kariyerini zirveye taşıdı.

  • 5

    2015 yılında Johnson, Grinin Elli Tonu filmi Anastasia Steele rolünü canlandırdığında, beyaz perdeye büyük bir dönüş yaptı. Filmin devam filmleri Karanlığın Elli Tonu ve Özgürlüğün Elli Tonu fimlerinde de Anastasia Steele rolüne hayat vermeye devam etti.

  • 6
    Johnson’ın baba tarafından dört, anne tarafından iki, toplam altı üvey kardeşi var. Terazi burcu olan Johnson, şu an 31 yaşında.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız