Denizsiz bir tatile "asla" diyenler için

Saklı cennetler

Haberler 20.08.2010 - 17:29

  • 1

    Gündoğan

    Bazılarına gitmiş ya da sadece isimlerini duymuş olabilirsiniz... Eğer o taraflara yolunuz düşerse mutlaka uğrayın... Özellikle yazın, güneşin ve denizin tadını çıkarmak için tatil listenizde mutlaka yer verin... İşte eşsiz güzellikteki o plajlardan ilki Gündoğan... Bodrum'a 80 kilometre uzakta ve yamaçtan denize bakan bir köy. Denizi oldukça temiz.
  • 2

    Arsuz

    İskenderun'a 33 kilometre uzaklıktaki Arsuz, 40 kilometre uzunluğundaki sahil şeridiyle keşfedilmeyi bekleyen tatil yörelerinden biri. Şimdilik sadece, o bölgeye yakın Adana, Mersin, Gaziantep gibi büyük şehirlerde yaşayanların tatil merkezi olarak biliniyor.
  • 3

    Akyarlar

    Yarımadanın en uç noktalarından biri ve Kos adasına en yakın olanı.
  • 4

    Çakraz

    Çakraz, Amasra'ya bağlı bir belde. Aslında köy demek daha doğru olur. Amasra'ya uzaklığı sadece 15 kilometre. Ormanlık yol içinden tepelerden aşağıya sahile inerken, doğa tüm güzelliğiyle size eşlik ediyor.
  • 5

    Bitez

    Ağaçlı anlamına gelen yerde artık ağaçlara rastlanmıyor. Sahili Gümbete çok benzeyen yerde daha çok su sporlarıyla ilgilenen kişiler tarafından ilgi görüyor.
  • 6

    Gümbet

    Bodrum’a sadece 3 km mesafede olan yarımadanın en ünlü koylarından bir tanesi. Sahildeki otellerin ve restoranların ortak olarak kullandığı plaj temiz ve ılık bir suya sahip. Gümbet’in arkasındaki tepede, Saldırşah mevkiinde, Halikarnas Balıkçısı ile ünlenen Cevat Şakir Kabaağaçlı yatmaktadır.
  • 7

    Gümüşlük

    Antik yazarlar, Gümüşlüğün bağımsız olarak para bastığından söz eder. Yöre halkı, çevrede bulduğu gümüş paralardan dolayı, bir gümüş madeni olabileceğini düşünerek, bölgeye Gümüşlük adını vermiştir. Yarımadanın en meşhur yerlerinden biri. Balık restoranlarıyla ünlü olan huzurlu ve sakin bir koy.
  • 8

    Gülköy - Türkbükü

    Eskiden iki ayrı köyken bugün birleşmiş durumda olan Gölköy ve Türkbükü sahil boyunca pek çok bar ve restoran yer alıyor. Gün batımı ve dolunay manzarası da görülmeye değer.
  • 9

    Kadıkalesi

    Tatil köyleri’nin yer aldığı bir sahil ayrıca tarihi evleriyle de ünlü. Adını yakında bulunan, Helenistik devre tarihlendirilmiş bir kale kalıntısından almıştır.
  • 10

    Karaincir

    Bağla’nın batısında yer alan yer temiz denizi ve kumsalıyla ünlü. Ayrıca küçük restoranlarda ev yemekleri de yemek mümkün. Yazın esen poyraza karşı korunaklı olduğu için, teknelerin sığındığı bir koy. 500 metre uzunluğunda kumsalı var ve yörenin en güzel plajı.
  • 11

    Kıyıköy Midye

    İstanbul'a yakın sayılabilecek mesafede bir yer. Kırklareli'nin Vize İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıkta.
  • 12

    Ortakent - Yahşi

    Bodrum’a 20 km. mesafede. Az ilerdeki Yahşi koyu ise temiz deniz ve kumsalı ile tercih edilecek bir mekan. Evleri, yöresel mimarinin en güzel örneklerine sahip. Görebileceğiniz en eski yapı, 1602’de savunma amacı ile yapılmış olan Mustafa Paşa Kule Evi...
  • 13

    Salmakis

    Tanrıların mesajlarını ulaştırma yetkisine sahip olan Hermes ile aşk tanrıçası Afrodit’in oğlu olan Hermaphroditos, bugün çift cinsiyetin adı olarak, tarihten tıp diline geçti. Kusursuz güzelliği ile ün salmış Hermaphroditos gölde su ile oynaşırken, su perisi Salmakis, ona vurulur. Aşkına cevap alamayan Salmakis, bütün tanrılara yakararak, ikisini bir beden yapmalarını ister, tanrılar bu isteği kabul ederek, Salmakis ve Hermaphroditosu tek vücut haline getirir ve çift cinsiyetin öyküsü de böylece başlar. Bardakçı, adını Bodrum halkının 1970’lere kadar içme suyunu aldıkları pınardan almıştır. Yöre dilinde ‘bardak’ adı verilen bu testilerle su Bodrum’a taşınmıştır. Bardakçı Koyu’nun plajı kumludur.
  • 14

    Torba

    Bodruma en yakın koylardan biri olan Torba,yirmi yıl önce sadece sazlardan yapılmış salaş bir balıçı lokantası olan,dar bir yola sahip küçük bir koyken, bugün büyük oteller ve devremülklerin yer aldığı popüler bir koy.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız