Dijital dünyada prim yapan ünlüler

Dijital dünyanın temelleri atılırken onu profesyonel olarak kullananlar şimdi mesleklerinin zirvesinde. İşte dijital dünyanın prim yapan ünlüleri...

Haberler ntv.com.tr 27.07.2016 - 16:42

  • 1

    SOSYAL MEDYAYI İŞE ÇEVİRENLER

    Teknoloji son hızla bilgiyi bize ulaştırırken, iletişim altın çağını yaşarken bundan faydalanmayı doğru bilenler dönemin kazananı oluyor. Artık ünlü olmak, dijital dünyayı doğru kullanmakla eş değer. Dijital dünyanın temelleri atılırken profesyonel olarak kullananlar şimdi mesleklerinin zirvesinde! Günümüzün dijital dünyadan prim yapan ünlü isimlerini okudukça, sosyal medyayı siz de işe çevirmeye çalışacaksınız!

  • 2

    JUSTIN BIEBER

    Justin Bieber’ın seveni kadar sevmeyeni de çok olabilir fakat kimse onun yeni neslin en etkileyici müzisyenlerinden biri olduğu gerçeğine itiraz edemez. Peki Justin nasıl bu kadar ünlü oldu? Bebek yüzünün faydası yadsınamaz ama Justin en büyük teşekkürü Youtube’a borçlu. Annesinin okul yarışmasında ikinci olduğu videoyu Youtube’a koymasıyla Justin’in hayatı 180 derece döndü. Yeni bir yetenek arayışında olan Scooter Braun yanlışlıkla Justin videosuna tıkladı ve her şey değişti!

  • 3

    KIM KARDASHIAN

    Keeping Up With The Kardashians ile 2007 yılından beri Amerikan magazin basınının ilgi odağı olan Kardashian-Jenner ailesi, tüm başarısını Kim’in ticari zekasına borçlu. Paris Hilton’un stilistliğinden sosyal medya kraliçeliğine giden yolda Kim Kardashian daima tüm dezavantajları avantaja çevirmeyi başardı. Bir zamanlar kendini çekmeye utanan herkes şimdi Kim Kardashian sayesinde kendilerini çektikleri fotoğraflara #selfie etiketini koymaya bile çekinmiyor. Ve Kim, katıldığı partilerde misafirlerle bir saat selfie çektirmek karşılığında 700 bin dolar alıyor.
  • 4

    CHIARA FERRAGNI

    Bir insan sadece sokakta giydikleriyle ünlü olabilir mi? Dijital çağda hiçbir sorunun cevabı olumsuz değil! Blog trendi yükselmeye başladığı sırada İtalya’da bir hukuk öğrencisi, pazarlama okuyan erkek arkadaşının desteğiyle kendi sitesini açmaya karar verdi. Giydikleri, tarzı, yorumları ve güzelliğiyle bir anda herkesin ilgisini çekmeyi başaran Chiara Ferragni, 2011 yılında New  York’un en dikkat çeken sokak stili yıldızlarından biri seçildi. Chiara artık hem model, hem tasarımcı hem de hala bir blogger ama artık kocaman bir ekibi var. 2016 yılının yazında Los Angeles’a taşınan Chiara, evinin dekorasyonundan gittiği gurme restoranlara kadar yeni hayatına dair tüm detayları özellikle Snapchat’te paylaşıyor!
  • 5

    TAVI GEVINSON

    Moda dünyasının Amerika’daki yıldızıysa çok daha genç ve sıra dışıydı. O zamanlar 12 yaşında olan Tavi Gevinson 1998 yılında blogunu açtı. Moda dünyasındaki son trendler hakkındaki yorumları ve kendi ilginç stiline dair notlarla bloğunu genişleten Tavi, kısa sürede günlük 30 bin kullanıcıya ulaştı. Böylece The New York Times’ın dikkatini çekmeyi başardı. New York ve Paris moda haftalarından davetler aldı. Şimdi New York’ta yaşayan Tavi Gevinson, dijital dünyadaki başarısına oyunculuğu ekliyor.
  • 6

    ADELE

    Okuldan mezun olmak için üç şarkı hazırlayan ve bunu demo haline getiren Adele, bunu arkadaşına verdiğinde muhtemelen onun, şarkılarını My Space’e yükleyeceğini bilmiyordu. Fakat demo o kadar başarılı oldu ki, XL Recordings isimli müzik şirketinin sahibi Richard Russell Adele ile tanışmak istedi. Adele bunun gerçek olduğuna bile inanamıştı çünkü bildiği tek şirket Virgin Records’tu ve bu nedenle görüşmeye bir arkadaşıyla gitmişti. Şimdi tüm hayranlarının inanamadığı tek şey Adele’in sesinin gücü! Ve bu yüzden My Space’e ve onu terk eden erkek arkadaşına teşekkür etmeliyiz.
  • 7

    KYLIE JENNER

    Kardashian-Jenner ailesinin tüm üyeleri dijital dünyayı kullanma konusunda oldukça başarılı. Tümünün kendine ait oyunları ve uygulamaları var. Fakat Kim’in ardından en başarılı kardeş, sık sık değiştirdiği saç modelleriyle dikkat çeken ailenin en küçüğü  Kylie Jenner. Henüz 18 yaşında olan Kylie, kozmetik dünyasının en güçlü isimlerinden biri olma yolunda ilerliyor. Kendi adını verdiği ruj ve far koleksiyonuyla genç kızların makyaj alışkanlıklarını baştan değiştiren Kylie Jenner’ın kendisi bile ürünlerin satışa çıktığı dakikada tükenmesine inanamıyor. Kylie’nin başarısının en önemli sebebi, Snapchat üzerinden sık sık makyajını nasıl yaptığını paylaşması ve yeni ürünleri orada tanıtması.
  • 8

    MARK ZUCKERBERG

    Bir üniversite öğrencisinin sırf eğlenmek için ortaya çıkardığı basit bir site olan Facebook, bugün dijital dünyanın olduğu yere gelmesini sağlayan en önemli kanallardan biri. Dolayısıyla “dijital dünyada prim yapmak” dediğimizde aklımıza gelmesi gereken tek isim Mark Zuckerberg olmalı!
  • 9

    EVAN SPIEGEL

    Dünyanın en genç milyarderi olan Evan Spiegel, dijital dünyayı kullanarak değil, adeta ona yeniden şekil vererek yapabileceği en büyük primi yaptı. Ürün tasarımı öğrencisiyken bir dersin proje çalışması olarak Snapchat’i hazırlayan üç öğrenciden biri olan Evan, hem bize eğlenceli bir sosyal medya kanalı kazandırdı hem de Snapchat partisinde tanıştığı Miranda Kerr’i kendisiyle evlenmeye ikna etti. Aralarında yedi yıl yaş farkı olsa bile sağlıklı ve organik bir hayat süren Miranda sayesinde yaşıt görünüyorlar. Evan, henüz 26 yaşında ve hayatı gerçek bir başarı öyküsü oldu bile!
  • 10

    JAMES CORDEN

    Carpool Karaoke ile talk show olayına yeni bir boyut katan James Corden, programının Youtube’daki bölümleriyle izlenme rekorları kırıyor. Konuklarıyla, onların şarkılarını söylerken şehirde tur atmak gibi basit bir fikri oldukça eğlenceli bir şekilde sunmayı başaran Corden, Youtube sayesinde artık daha çok tanınıyor. Üstelik konukları arasında Adele, Sia, Selena Gomez ve Jennifer Lopez gibi ünlüler var!
  • 11

    TAYLOR SWIFT

    Kariyerini yönetmek konusunda Taylor Swift’le kim yarışabilir? Şarkıları, eski ilişkileri sansasyonel olayları Taylor’ın sık sık gündemde kalmasını sağlıyor olabilir ama o gerçek bir blogger! Belki internet onu ünlü yapmadı ama şöhretinin katlanmasını sağladı. Özellikle Tumblr üzerinden Apple Music’e yazdığı açık mektupla şirketin müzisyenlere karşı ödeme politikasını değiştirmesini sağlayan Swift, ne kadar güçlü olduğunu internet üzerinden göstermişti. Belki tüm bunlar iyi bir PR çalışması fakat ne olursa olsun başarısı tartışılamaz!
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız