Domates kurutma sergisi
Ege bölgesinin önemli tarımsal ihraç ürünleri arasında yer alan kurutulmuş domates, hasat döneminin başlamasıyla İzmir'in Bergama, Kınık ve Manisa'nın Soma ilçelerinde bir çok tarlayı kırmızı renge bürüdü.
Haberler 04.09.2013 - 11:38
-
Domates kurutma sergisi
Ege bölgesinin önemli tarımsal ihraç ürünleri arasında yer alan kurutulmuş domates, hasat döneminin başlamasıyla İzmir'in Bergama, Kınık ve Manisa'nın Soma ilçelerinde bir çok tarlayı kırmızı renge bürüdü.
Fotoğraflar: Melih Sular -
-
Domates kurutma sergisi
İzmir'in Kınık'a bağlı Yayakent beldesinde domateslerin üretilmesi ve toplanması ile başlayan süreç traktörlerin yardımı ile sergiye taşınan domateslerin yayılmasıyla devam ediyor.
Bu işlemin ardından işçiler domatesleri kesiyor, haşere ve böceklerden korunması amacıyla ilaçlıyor. Son olarak da kuruyan domatesler süpürgelerle toplanıyor. -
Domates kurutma sergisi
Domateslerin on günlük kurutma işleminin tamamlanmasından sonra toplanan ve çuvallanan kurutulmuş mahsuller yurt dışında domates yetişmeyen bir çok ülkeye ihraç ediliyor. -
-
Domates kurutma sergisi
Domates sergisinde çalışan tarım işçileri Doğu Anadolu bölgesinden gelip domates sergisi süresince kendi ırgat çadırlarında yaşamakta. -
Domates kurutma sergisi
Zor yaşam şartları ve sıcağa rağmen işçilerin çalışma azmi ve çocuklarının renk kattığı kırmızı renk, yeni bir domates sezonuna kadar hafızalardan silinmeyecek bir manzara ortaya çıkarıyor. -
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-
-
Domates kurutma sergisi
-
Domates kurutma sergisi
-