En ilginç 1 Nisan şakaları

En ilginç 1 Nisan şakaları

Haberler 31.03.2011 - 18:16

  • 1

    Ronaldo İspanya'ya

    İngiliz gazetesi The Independent, bugün okurlarına Ronaldo'yla 1 Nisan şakası yaptı. Gazete, Başbakan José Sócrates'in geçen hafta istifa etmesi sonrasında krizde zor bir aşamaya giren Portekiz'in 'çareyi' yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo'yu satmakta bulduğunu yazdı. Haberde Portekiz'in borçları nedeniyle Ronaldo'nun İspanya'ya 160 milyon Euro'ya satıldığı belirtildi.
  • 2

    İşsizdi, MANU'nun 12. adamı oldu

    İşsiz bir İngiliz olan Karl Power 2001 yılında, Münich karşısında oynayan Manchester United takımının, kısa bir süreliğine, 12'inci adamı oluvermişti. Power, doğru zamanda doğru formayla sahaya sızmış, ve milyonlarca futbolseverin hayalini bir süreliğine de olsa gerçeğe dönüştürmüştü. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karl Power, şakasının iki yıllık bir planlama sürecinin sonucu olduğunu söyledi.
  • 3

    Stüdyoya helyum gazı verince...

    1987 yılında Bristol'da bir BBC çalışanı radyo haberlerinin sunulduğu stüdyoya helyum gazı sıkarak, sunucunun sesinin perde perde tizleşmesine neden olmuştu.

    Kaynak: BBC Türkçe
  • 4

    Bir şaka yaptı, hayatı değişti

    Chris Morris adlı bu elemanın o gün çok kişiyi güldürmüştü ama, aynı gün BBC'deki işinden de oldu. Sonuçta kendine yeni bir kariyer seçen Chris Morris, şu an İngiltere'nin tanınmış komedyenleri arasında.
  • 5

    Orson Welles: Uzaylılar saldırdı!

    Orson Welles 1938 yılında bir radyo oyunu yayınlar. Oyunda dünya uzaylılar tarafından işgal edilmektedir. Welles'in karizmatik sesi o kadar etkili olur ki dinleyiciler bunu gerçek sanar ve ABD'de o gece büyük bir panik yaşanır. Oysa Welles'in amacı radyo kanalıyla toplumun ne derecede etkileneceğinin bir deneyini yapmaktı. Ünlü yönetmen o muhteşem sesiyle hala geniş kitleleri etkileyen bir şarkı da söyledi. 'I Know What It Is To Be Young'... Bu şarkı Türkçe altyazılı olarak YouTube'da yayınlanıyor.
  • 6

    McDonalds çalışanlarına kedi fırlattılar

    Rus Sanat Kolektifi Voina, şakayı ciddiye alan bir grup. Lakin yaptıkları sanatsal şakaları herkesin anladığı söylenemez. McDonald's çalışanlarının üzerine canlı kediler fırlatmak gibi.
  • 7

    Köprüye dev penis resmi

    Aynı grup, St Petersburg'da Rusya'nın federal güvenlik servisi karargahının tam karşısında yer alan bir açılan köprüye, kaba saba büyük bir penis resmi çizmişti. Her geçen gemide ortadan ikiye kalkan köprü, güvenlik karargahının pencerelerine dikilen bir penis olarak aksediyordu.
  • 8

    Gazetecileri oyuna getirdi

    Bazen iyi bir espiri için ter dökmek, sabretmek gerek. Neredeyse 30 yıldır ince ince hesapladığı şakalarıyla medyayı hedefleyen Amerikalı Joey Skaggs, artık bunu iş edinmiş bir kişi.
  • 9

    Uydurma haber ustası

    Joey Skaggs, haberin kaynağı üzerinde kafa yormadan, ''müthiş'' bir hikaye gördü mü derhal üzerine atlayan gazetecilere kurduğu tuzaklarla tanınıyor. Ortaya yaydığı uydurma haberlerden biri, gazete ve internet sayfalarında geniş biçimde yer alan ''köpekler için genelev'' haberiydi. Skaggs, gerektiğinde aktörler kiralayarak, detaylı basın bültenleri hazırlayarak, medyanın sansasyon açlığıyla dalga geçiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız