Eski Amerikan başkanları kamera önünde corona virüs aşısı yaptıracak

Anketler, Amerikalıların, geliştirilen corona virüs aşısına güvenmediğini ve aşı yaptırmaktan kaçındığını gösterirken, eski başkanlar Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton, halkı aşıya teşvik etmek için kameralar önünde açı yaptırmak istiyor.

Haberler ntv.com.tr 03.12.2020 - 12:01

  • 1

    ABD’nin eski başkanları Barack Obama, George W. Bush ve Bill Clinton, kameraların önünde corona virüs aşısı yaptırmak istiyor. Eski başkanların bu isteğinin altında ise, aşının güvenilirliğine yüzde 43 oranında inandığını ve aşı olmayacağını söyleyen Amerikalıları aşıya ikna etmek yatıyor.

  • 2

    "BİLİME GÜVENİYORUM, COVID'E GÜVENMİYORUM"

    SiriusXM Radyo’da The Joe Madison Show’a katılan Obama, aşının arkasındaki bilimsel çalışmalara güvendiğini halka göstermek istediğini söyleyerek, “Aşıyı televizyonda yaptırabilirim ya da kameraya aldırabilirim, böylece halk bu bilime güvendiğimi bilsin” ifadesini kullandı. Obama ayrıca, “Benim güvenmediğim şey Covid” şeklinde konuştu.

  • 3

    KAMERA ÖNÜNDE AŞI

    Amerika’nın üç eski başkanı da aşıya güveni sağlamak için farkındalık kampanyasını destekliyor.

    George W. Bush’un kurmayı Freddy Ford, CNN’e yaptığı açıklamada, eski başkanın Dr. Fauci ve Dr. Deborah Birx ile aşıyı tanıtmaya yardımcı olmak için neler yapabileceğine dair konuştuğunu belirtti. Ford, “Öncelikle aşıların güvenli görülmesi ve öncelikli gruplara uygulanması gerekiyor. Sonra, Başkan Bush aşı için sıraya girecek ve aşıyı memnuniyetle kamera önünde yaptıracak” dedi.

    Bill Clinton'ın basın sekreteri de “Başkan Clinton sağlık çalışanları öncelikli olarak yaptırdıktan sonra mümkün olan en kısa sürede kesinlikle aşı yaptıracak. Bu, Amerikalıları aynısını yaptırmaya teşvik etmek için kamera önünde olacak” dedi. 

  • 4

    AŞIYA GÜVENMİYORLAR

    Anketler, pek çok Amerikalının aşı çalışmalarının aceleye getirildiğini düşündüğünden dolayı, geliştirilen Covid-19 aşısına güvenmediğini ortaya koyuyor. Kasım ayında Gallup şirketinin yaptığı ankete göre, Amerikalıların yaklaşık yüzde 42'si Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından onaylanan bir aşıyı yaptırmayacaklarını söyledi.

  • 5
    Beyaz olmayan yetişkinlerin yalnızca yüzde 48'i aşıyı yaptıracaklarını söyledi. Ankete katılanların yüzde 37’si aşının aceleye getirildiği düşüncesiyle endişeli olduğunu söylerken, Amerikalıların yüzde 26’sı aşının güvenli olup olmadığını bekleyip görmek istiyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız