Görme engelli model (Kusurlarıyla mükemmelliğe meydan okuyan süper modeller)

Jane Arinaitwe, 19 yaşında görme yetisini kaybettikten sonra podyumların aranan yıldızı haline geldi. Ugandalı model, başkaları tarafından 'kusur' olarak algılanan özelliğiyle kendini moda dünyasına kabul ettiren tek isim değil. Moda dünyası artık kusursuz güzelliğe savaş açan modelleri sahipleniyor. İşte ‘kusurlu’ güzellikleriyle ünlenen dünyanın en popüler modelleri...

Haberler ntv.com.tr 12.12.2018 - 12:05 Son Güncelleme : 12.12.2018 - 12:38

  • 1

    Ugandalı model Jane Arinaitwe, 19 yaşındayken görme yetisini kaybetti. Şimdi 32 yaşında olan Arinaitwe, büyük defilelerde boy gösteren ünlü bir model.

    19 yaşındayken baş ağrıları başlayan, gözleri bulanıklaşan model, bir gün bilincini kaybetti ve görme engelli olarak uyandı. 2005 yılında eğitim hayatına son veren model, yaşadıklarını “Görme yeteneğimi kaybettiğimde eğitim hayatımı bitimek zorunda kaldım. Kendime güvenimi kaybettim ve ‘Keşke kör olacağıma ölseydim’ dedim” ifadesiyle anlattı.

  • 2

    2008 yılında Braille alfabesini öğrenen Arinaitwe, 2011 yılında üniversiteyi bitirdi. Görme engelli olmadan önce hep model olmak isteyen Arinaitwe, gözlerini kaybettikten sonra model oldu ve şimdi her yıl Uganda’nın başkenti Kampala’da yapılan Hot Pink Catwalk adlı büyük defilenin bir parçası oluyor. Geçen yıl bu özel defilede 22 engelli model podyumda yürüdü.

    Başkaları tarafından 'kusur' olarak algılanan özelliğiyle kendini moda dünyasına kabul ettiren tek isim Jane Arinaitwe değil.

  • 3

    Mükemmelliğin en aranan özellik olduğu düşünülünce bazı süper modellerin kusurlu yüz hatlarıyla ünlü olmalarına inanmak zorlaşıyor. Sıfır bedene savaş açan moda dünyası ‘kusurlu’ hatlara da kapılarını açtı. Moda fotoğrafçıları artık hafızalarda kalan görünüme sahip modelleri tercih ediyor.

    İşte ‘kusurlu’ hatlarıyla ‘eşsiz’liğe erişen dünyanın en popüler modelleri...

  • 4

    Liza Ostanina

    Bir modellik ajansından teklif aldığında buna inanmadığını, çünkü kendini hiçbir zaman güzel bulmadığını anlatan Rus model, 15 yaşındayken Japonya'ya modellik yapmaya gitti. Şimdilerde de dünyanın moda başkentlerinde podyumlarda yürümeye devam ediyor.

  • 5

    Laura O’Grady

    Çocukluğunda onu ağlatan kepçe kulakları akıllarda yer edinen bir model haline gelmesine katkı sağladı. Hiçbir zaman kulaklarına estetik müdahale düşünmediğini söyleyen O’Grady, kusurunu avantaja çevirmeyi başaranlardan.

  • 6

    Issa Lish

    Yarı Meksikalı yarı Japon olan Lish; kemikli ve androjen yüz hatlarıyla ünlendi. Sanat tarihi üzerine eğitim alan model, heykeltıraş olmak istediyse de hayat ona bambaşka bir yol çizdi. Modellik yapan Lish, sıra dışı Instagram hesabıyla da popüler. 

  • 7

    Lindsey Wixson

    Dünyanın en başarılı ve gelecek vaat eden modellerinden biri olarak görülen Wixson, küçük ağzı, üçgen dudakları, aralık dişleriyle çocuksu bir görünüme sahip. Bu özellikleri onu diğer modellerden ayırmaya yetiyor. 

  • 8

    Molly Bair

    Görüntüsünün onu meşhur edeceğini hiçbir zaman düşünmeyen Amerikalı Bair, büyük kulakları, birbirine mesafeli gözleriyle akıllarda yer edinen bir model haline geldi. Kusurlu hatlarıyla meşhur olan Bair; Prada, Dior ve Chanel gibi markalar için podyumda yürüyor. 

  • 9

    Iekeliene Stange

    Stange, modellik seçmelerinde jüri üyelerini sivri burnu, çıkık elmacık kemikleri ve çekik gözleri sayesinde kazandığı aristokratik duruşuyla etkiledi ve ünlü bir model haline geldi. 

  • 10

    Esmeralda Seay-Reynolds

    Üniversitedeyken herkesin ona "Model misin? Boyun çok uzun" demesiyle moda dünyasında şansını deneyen Reynolds; Vogue, Dolce & Gabbana ve Yves Saint Laurent için modellik yapıyor. 

  • 11

    Alek Wek

    Çocukken ailesi Sudan'dan Avrupa'ya kaçmak zorunda kalan Wek, Londra'da bir modellik ajansı tarafından keşfedildi ve şimdi başarılı bir top model olarak çalışmaya devam ediyor. 

  • 12

    Cierra Skye

    Oval yüzü, görünmeyen kaşları ve küçük burnuyla Rönesans karakterlerine benzetilen Skye, modelliğin yanı sıra edebiyatla da ilgileniyor; düz yazı ve şiir yazıyor. 

  • 13

    Daphne Groeneveld

    Dior Addict parfümünün reklam yüzü olan  Groeneveld, aynı zamanda Calvin Klein, Dior, Miu Miu, Gucci ve Prada için de modellik yapıyor. 2011 yılında Marie Claire Moda Ödülleri'nde "En İyi Alman Model" seçildi.

  • 14

    Julia Zimmer

    Alman model, Vivienne Westwood ve Prada markalarıyla çalışıyor. Moda dünyası Zimmer'in birkaç yıl içinde en başarılı modellerden biri haline gelmesini bekliyor. 

  • 15

    Magdalena Frackowiak

    Dünyada en çok tanınan Polonyalı modellerden biri olan Frackowiak, belirgin elmacık kemikleri ve keskin köşeli yüzüyle farklı bir güzelliğe sahip. Ünlü moda tasarımcısı Karl Lagerfeld'le çalışan Frackowiak, Fransız Vogue tarafından 2000'li yılların en iyi 30 modeli arasında gösterildi. 

  • 16

    Damaris Goddrie

    Latin Amerika kökenli Belçikalı model, verdiği feminen ve uniseks pozlarla akıllarda yer edindi. Vogue İtalya ve Garage Magazine dergileri, Goddrie için moda dünyasında parak bir gelecek beklentisi içinde. 

  • 17

    Kelly Mittendorf

    Ölçüsüz görünümüyle moda dünyasında kendine yer edinen Mittendorf, çekici görünmemesinden dolayı üzülmediğini, çünkü keskin hatlı fotoğrafları sevdiğini söylüyor. Moda fotoğrafçıları da bu özelliğinden dolayı onu beğeniyor.

  • 18

    Lily McMenamy

    Pek çok kişi için McMenamy'nin görünümü modellik kriterlerine uygun olmasa da, Chanel ve Louis Vuitton bunun tersine inanıyor. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız