Instagram’dan yeni beden algısı projesi 

Gerçek hayattan uzaklaştıkları gerekçesiyle telefonlarındaki uygulamayı silen ya da kullanmaya aran veren Selena Gomez, Tom Holland, Channing Tatum, Hailey Bieber ve Lindsay Lohan gibi ünlü isimlerin Instagram eleştirileri karşılığını bulmaya başladı. Sosyal medya platformu beden algısı için yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Haberler 29.02.2020 - 09:34

  • 1

    Milyonlarca hayranı olan gösteri ve eğlence dünyasının yıldızlarının bile hayatlarını ele geçirmesinden şikayetçi olduğu Instagram, Amerikan Ulusal Yeme Bozuklukları Birliği ve insanların mükemmel vücut fikrinde uzaklaşmaları için The Mermaid Kingdom adlı platformun kurucusu Jude Valentin ile birlikte yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

    "OLDUĞUN GİBİ GEL"

    Instagram’ın en yeni girişimleri arasında olan proje ComeAsYouAre (Olduğun Gibi Gel) hashtag'i insanların sosyal medyayı daha sağlıklı bir şekilde kullanmasını hedefliyor. Proje, insanların kendilerini sosyal medyada gördükleri ile kıyaslamalarını önlemeyi hedefliyor.

  • 2

    Amaçlarının sadece sosyal karşılaştırmaları önlemek olmadığını vurgulayan Instagram yöneticilerinden Dayna Geldwert, “Bunun yerine, insanlara, kendileri veya bedenleri hakkında olumsuz hissetmelerini sağlayacak içeriklerle nasıl daha iyi etkileşime geçeceklerini ve daha iyi yönetmelerine yardımcı olacak araçlar vermek istiyoruz. Ve tüm bakış açılarının geçerli ve önemli olduğunu göstermeye yardımcı olmak için çeşitli vücut tiplerini ve deneyimlerini sergileyenleri öne çıkarmak istiyoruz” dedi. 

    Amerika'da Ulusal Yeme Bozukluları Farkındalık Haftası için hazırlanan videoda birçok influencer, Instagram’ı nasıl daha sağlıklı bir şekilde kullandıklarını anlatıyor. Jude Valentin’in de yer aldığı videoda, mükemmel vücut sergilemek yerine ‘gerçek’ fotoğraflar paylaşıldığı vurgulanıyor.

  • 3
    Instagram'da yüz binlerce, hatta milyonlarca takipçisi olan pek çok ünlü de zaman zaman bedenleri hakkında aşağılayıcı yorumlardan yorulup Instagram detoksu uygulamaya karar verdi.
  • 4

    SELENA GOMEZ

    Instagram'dan en çok para kazanan ünlülerden biri olan Amerikalı şarkıcı ve oyuncu Selena Gomez, 2018 yılında Instagram hesabını üçüncü kez dondurma kararı aldı. Gomez veda notunda, “Olumsuz yorumların herkesi incitebileceğini unutmayın” ifadesini de kullandı.  

  • 5

    HAILEY BIEBER

    Gomez'in çocukluk aşkıyla evlenen model Hailey Bieber eleştirilerden bunaldığı dönemlerde uygulamayı telefonundan kaldırdı. Bieber, geçen yıl nisan ayındaki vedasında, “Birkaç günlüğüne Instagram uygulamasını telefonumdan siliyorum ve iyi geliyor. İnsanların eleştirileriyle başa çıkamadığımda bunu yapıyorum. Çünkü kötü yorumlardan kaçamıyorsunuz. Herkes, sizin düştüğünüzü görmek istiyor” ifadelerini kullandı.

  • 6

    LINDSAY LOHAN

    Skandallar kraliçesi Lindsay Lohan zorlu dönemlerde hesabını sıfırladı.

  • 7

    CHANNING TATUM

    Channing Tatum, geçen yaz Instagram'dan yaptığı paylaşımda sosyal medyaya bir süre ara vereceğini fakat yaratıcılığını geri kazandığında geri döneceğini belirtti.

  • 8
    Örümcek Adam (Spider-Man) rolünü canlandırıcağını bile Instagram'dan öğrenen Tom Holland, geçen hafta sosyal medya platformunu kullanmaya ara verdiğini açıkladı. 23 yaşındaki oyuncu sosyal medya ile arasında mesafe koyma nedenlerini şöyle sıraladı: "Şu anda Instagram'ım yok. Bundan uzaklaşmam ve ara vermem gerekiyordu. Hayatımı ele geçiyordu ve ben buna takıntılı hale gelmiştim. 'Ne kadar beğeni aldım? İnsanlar fotoğrafıma ne dedi? Şunu kim yapıyor? Bunu kim yapıyor?' Gerçek hayatımdan daha fazla Instagram hayatına odaklandığımı fark ettim."
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız