İspanya'da restoran sektörü 'yeni normal'e uyum sağlamaya çalışıyor 

İspanya'da, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının en fazla etkilediği sektörlerden biri olan restoranlar, kayıplarını en aza indirmek için yeni normlara alışmaya çalışıyor. İspanya Restoran Sahipleri Derneği, pandemi nedeniyle restoranların yüzde 20'sinin kapanacağını öngörüyor . (Fotoğraflar: AFP, Reuters)

Haberler Anadolu Ajansı 09.06.2020 - 15:13

  • 1
    İspanya'da hükümetin belirlediği kademeli normalleşme takvimi kapsamında bugünden itibaren İspanya'nın yüzde 47'si üçüncü, yüzde 53'ü ise en son aşama olan dördüncü normalleşme sürecine geçti. Ülke genelinde tüm restoranlar, iç mekanda yüzde 40, dış mekanda ise yüzde 50 kapasiteyi aşmamak şartıyla hizmet vermeye başladı.
  • 2
    Corona virüsten en çok etkilenen Madrid ve Barselona kentlerindeki restoranlar da yaklaşık üç ay sonra bugün iç mekanlarında müşteri kabul etti.
  • 3

    İspanya Restoran Sahipleri Derneği, corona virüsten dolayı restoranların yüzde 20'sinin kapanacağının öngörüldüğünü açıkladı. 

  • 4

    Sektör olarak İspanya'nın gayrisafi yurt içi hasılasındaki paylarının yüzde 6,2 olduğunu kaydeden dernek temsilcileri, yaklaşık 280 bin bar ve restoranda 1,7 milyon kişiye istihdam sağlandığını belirtti.

  • 5

    Yeni şartlar kapsamında en fazla 15 kişi birlikte yemek yiyebiliyorken, kağıt menüler kaldırılıp, her yeni müşteride masaların hijyen kurallarına uygun şekilde temizlenmesi gerekiyor.

  • 6
    Self servise izin verilmezken, garsonlara maske takma zorunluluğu getirildi.

  • 7
    Madrid'deki La Plaza restoranının garsonlarından Manuel yaptığı açıklamada, "Bizim için her şey farklı. Artık çok daha fazla sorumluluğumuz var. En zorlarından biri, özellikle sıcak havalarda maskeyle çalışmak. Ellerimizi sık sık yıkıyoruz, hijyen jelleri kullanıyoruz. Zor ama yavaş yavaş alışıyoruz" dedi.
  • 8
    Şef Marga Chwalek de "Maske ile iş yapmak beni biraz rahatsız ediyor ama şimdilik her şey yolunda gidiyor. Herkes gibi bizim de bu yeni sürece ayak uydurmamız gerekiyor." şeklinde konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız