Laleden esinlenince...

Moda tasarımcısı Nedret Taciroğlu'nun ''lale'' temasını işlediği ''2011 İlkbahar-Yaz Nedo Koleksiyonu'' New York Moda Haftası'nda görücüye çıktı.

Haberler 13.09.2010 - 09:41

  • 1

    Laleden esinlenince...

    Moda tasarımcısı Nedret Taciroğlu'nun ''lale'' temasını işlediği ''2011 İlkbahar-Yaz Nedo Koleksiyonu'' New York Moda Haftası'nda görücüye çıktı. Taciroğlu'nun 37 parçadan oluşan koleksiyonunda, Türk kültürünün ve İstanbul'un önemli simgelerinden ''lale'' figüründen esinlendiği gözlendi. Saçlarında lale şeklinde kumaştan yapılmış aksesuarların bulunduğu 24 yabancı mankenin tanıttığı koleksiyonda portakal rengi, bej, açık yeşil, kırmızı, taba ve beyaz ile özellikle gece elbiselerinde siyahın öne çıkması dikkati çekti. Modern, feminen ve uçucu olan gündüz ve gece kıyafetlerinde şifon, dantel, ipek, organze, vual, tül kumaşlar ile kumaşlardaki parlak siyah lale işlemeler ilgi gördü. Asimetrik ve tek omuzlu şık kıyafetler de beğenildi. Lalenin Türk kültüründe önemli bir yeri olduğunu ifade eden Taciroğlu, ''Lalenin romantik ve duygusal bir havası var. Lale, Türkiye'nin amblemi, en sevdiğim çiçek, ondan esinlendiğim kıyafetlerimle duygusal, romantik, kadınsı ve zarif bir kadın yaratmak istedim'' dedi. Kumaşlarda kavuniçi, yeşil, oranj, bej ve taba renklerini kullandığını, saf ipek organze ve dantellerden oluşan bir koleksiyon hazırladığını söyleyen Taciroğlu, ''Biraz daha genç ve dinamik bir kadın yarattım'' diye konuştu. Gece kıyafetlerinde ise siyah ve portakal renklerini dantellerle birleştirdiğini ifade eden Taciroğlu, ''Çünkü kadınlar olarak siyah olmazsa olmazımız. Zaten önümüzdeki yaz modasında da çok siyah olacak. Siyah, kavuniçi ve portakal renkleriyle de çok güzel uyum sağlıyor'' dedi.
  • 2

    Laleden esinlenince...

  • 3

    Laleden esinlenince...

  • 4

    Laleden esinlenince...

  • 5

    Laleden esinlenince...

  • 6

    Laleden esinlenince...

  • 7

    Laleden esinlenince...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız