Magazin ve sanat turu (1 Ekim 2020)

1 Ekim 2020'de Türkiye ve dünyada magazin ve sanat gündeminde hangi gelişmeler yaşandı? Sanat ve magazine dair dikkat çeken haberler, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası... İşte günlük koşuşturma içinde gözden kaçırmamanız gerekenlerden oluşan magazin ve sanat turu...

Haberler 01.10.2020 - 17:36 Son Güncelleme : 01.10.2020 - 17:45

  • 1

    İlk Müslüman süper kahraman Ms. Marvel dizisi geliyor

    Marvel'ın ilk Müslüman süper kahramanı Ms. Marvel, dizi olarak seyirci karşısına çıkacak. Karaktere hayat verecek oyuncu seçildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 2

    ABD Başkanı Donald Trump ve Joe Biden düellosuna eş damgası


    ABD'de seçimlere neredeyse bir aylık bir süre kalmışken yapılan ilk başkanlık münazarasına iki adayın birbirinin sözünü kesmesinin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump ve rakibi Joe Biden'ın eşleriyle buluştukları an da damga vurdu. Jill Biden eşine sarılırken, Melania Trump'ın soğuk tavırları dikkat çekti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU


  • 3

    İyi Günde Kötü Günde 4. bölüm fotoğrafları

    Elçin Sangu, Ozan Dolunay ve Yasemin Allen'ın başrollerde yer aldığı Star TV'nin yeni dizisi İyi Günde Kötü Günde'nin 4. bölüm fotoğrafları yayımlandı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 4

    Kylie Jenner'ın çağrısı seçmen kaydı patlamasını sağladı


    Kylie Jenner’ın Instagram'dan yaptığı çağrıyla Amerikan vatandaşlarının seçmen kaydı başvurusu yüzde 1500 arttı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU



  • 5

    Jim Parson: Tat ve koku duyularımı tamamen kaybettim (Corona virüsü yenen ünlüler)

    Çin'de başlayan ve dünyada 34 milyondan fazla kişiyi etkileyen corona virüs, bilenen son rakamlara göre bugüne kadar 1 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Ancak virüse yakalanıp iyileşenlerin sayısı 25 milyon kişiyi geçti. Sağlığına kavuşan bu isimlerin arasında sanat, eğlence ve spor dünyasının tanınan isimleri de var. Kimi daha önce hiç yaşamadığı bir titremeyi, kimi acıyı anlatıyor. Sabahları hala öksürdüğünü söyleyen de var, sosyal izolasyona dikkat çeken de...Son olarak ABD’li ünlü aktör Jim Parsons corona virüsü yendiğini duyurdu. İşte corona virüsü yenen ünlü isimler ve bu süreçte yaşadıkları...

    HABER DETAY - TIKLA OKU


  • 6

    Gülenay Kalkan'dan Tarık Ünlüoğlu paylaşımı: Öyle tarifsiz bir acı ki...


    Gülenay Kalkan, geçtiğimiz yıl akciğer kanseri hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden oyuncu eşi Tarık Ünlüoğlu'nu ölüm yıl dönümünde duyguları sosyal medyada paylaştı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU



  • 7

    Greta Thunberg kuklasına tepki

    İngiltere'de bir siyasi hiciv programında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in kuklasına yer verilmesi, sosyal medyada tepkilere yol açınca, yaratıcıları kuklayı savundu: Bu çok basit bir şaka.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 8

    Inception filmi gerçek oluyor: Bilim insanları rüyaları yönlendirmenin yolunu buldu


    Başrollerinde Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon, Ellen Page ve Tom Hardy'nin oyandığı Christopher Nolan filmi Inception gerçek oluyor. MIT'deki bilim insanları rüyaları yönlendirmenin yolunu buldu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU


  • 9

    Ünlülere ait markalar arasında en çok kazananlar

    Dünya çapında en sevilen ünlülerden bazıları, modadan eğlenceye, güzelliğe farklı sektörlerde kurdukları şirketlerle büyük başarılar elde ederek kazançlarını katlayan girişimciler olarak karşımıza çıkıyor. OLBG şirketi, marka sahibi ünlüler arasında en çok kazananların listesini hazırladı. Rakamları hesaplamak için başta araştırma şirketi Owler'in verileri olmak üzere Forbes ve Bloomberg gibi yayınları kaynak alarak son yıla ait tahminleri ortaya çıkardı. İşte bu tahminlere göre ünlülere ait markalar arasında en çok kazananlar listesi...

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 10

    Tarık Ünlüoğlu anılıyor

    Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu, vefatının 1'inci yılında yad ediliyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU


  • 11

    Harry Potter’ın heykeli Londra'ya dikildi

    Dünya genelinde pek çok hayranı bulunan, okunma ve izlenme rekorları kıran Harry Potter’ın heykeli İngiltere’nin başkenti Londra’da bir meydana konuldu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 12

    Sümela Manastırı’nda restorasyon çalışmaları devam ediyor


    Türkiye'nin inanç turizmi yönünden önemli merkezlerinden birisi olan Trabzon’un Maçka ilçesindeki tarihi Sümela Manastırı’na Korona virüs salgınına ve devam eden restorasyon çalışmalarına rağmen ziyaretçilerin ilgisi sürüyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU




  • 13

    LeBron James efsanevi oyuncu Katharine Hepburn'ün malikanesini 36,8 milyon dolara aldı

    NBA yıldızı Lebron James, sinema tarihine damga vuran efsane oyuncu Katharine Hepburn'ün kariyerinin en parlak döneminde yaşadığı malikaneyi 36,8 milyon dolara satın aldı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 14

    Corona virüs önlemli defile


    Moda evleri ve tasarımcılar, pandemi döneminde her sezon izlediğimiz büyüleyici şovlar ile eş değer tema arayışına girdiler. Artırılmış gerçeklik şovları, TikTok ve Instagram canlı yayınları, seyircisiz defileler devam ederken Japonya kökenli Fransız moda evi Kenzo, Paris Moda Haftası'nda 2021 İlkbahar Yaz koleksiyonunu tanıttı. Arıcılık tulumlarından esinlenilerek corona virüs'ten korunma amacıyla yapılan tasarımlar, pandemi döneminin modası hakkında da bilgi vermiş oldu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU



  • 15

    Fenomen minik Aras'tan maske uyarısı


    Sosyal medyada ailesinin çektiği videolarla fenomen haline gelen Aras Özadalı (3), yanlış maske kullanımına dikkat çekerek kamu spotu niteliğinde bir kolaj fotoğraf paylaştı. Minik Aras'ın bu fotoğrafı, 73 bine yakın beğeni aldı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU


  • 16

    George R. R. Martin, Game of Thrones'un en sevdiği bölümünü ve en sevmediği sahnesini açıkladı

    Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin, 8 sezon boyunca dünyanın pek çok farklı yerinde izleyicileri ekranlara kilitleyen dizinin senaryosunu kendisinin yazdığı en sevdiği bölümünü ve en sevmediği sahnesini açıkladı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 17

    Hugh Jackman'ın eşi Deborra-Lee Furness: Bana şanslı demeleri büyük kabalık

    Deborra-Lee Furness, X-Men serisindeki Wolverine rolüyle dünya çapında üne kavuşan eşi Hugh Jackman ile olan özel hayatları hakkında açıklamalarda bulundu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 18

    Tarihi eserler depreme karşı müze mumuyla sabitleniyor

    Tekirdağ’da bulunan Etnografya Müzesi'nde sergilenen yüzlerce eser muhtemel bir depreme karşı müze mumuyla sabitlendi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 19

    Marvel'de yeni dönemin yıldızı Brie Larson


    Henüz 6'sında başladığı tiyatro eğitimi sayesinde genç yaşta Right on Track, Raising Dad, Sleepover, Keşke 30 Olsam gibi yapımlarda rol almayı başaran Brie Larson Gizli Dünya'daki rolüyle 73. Altın Küre Ödülleri'ne En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak sinema dünyasında adından söz ettirdi. Kong: Kafatası Adası'ndaki rolüyle ününe ün katan oyuncu Marvel evrenine, Captain Marvel karakteriyle katılarak kariyerinde zirveye ulaştı. Günümüz sinemasını adeta egemenliği altına alan Marvel Sinematik Evreni'nin pandemi sonrası yeni döneminin en önemli isimleri arasında yer alacak olan Brie Larson'ın önümüzdeki 5 yıla damgasını vurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Amerikalı oyuncunun yıldızlarla dolu Marvel Evreni'nin yeni lideri olacağı bile konuşuluyor. İşte bugün yeni yaşını kutlayan Brie Larson'ın kariyerinde imza attığı filmler.

    HABER DETAY - TIKLA OKU


  • 20

    Af filmi dünya prömiyerini Tokyo Film Festivali'nde gerçekleştirecek

    Cem Özay'ın yönettiği ilk uzun metraj filmi Af, 33. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapacak.

    HABER DETAY - TIKLA OKU



  • 21

    Chrissy Teigen ve John Legend düşük sonucu bebeklerini kaybetti

    ABD’li model Chrissy Teigen ve ünlü şarkıcı eşi John Legend, üçüncü bebeklerini kaybetti. Yoğun bir kanamanın ardından düşük yapan Teigen, doğmamış bebeğine hitaben yazdığı mesajda, bebeğine Jack adını verdiklerini söyleyerek, "O hep bizim ailemizin parçası olarak kalacak" dedi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 22

    Pencere corona virüs önlemleriyle tiyatroseverlerle buluştu

    Beylikdüzü Belediyesi'nin 2020-2021 kültür sanat sezonu, oyuncu Haluk Bilginer'in çevirisini üstlendiği ve rol aldığı Pencere adlı oyunla açıldı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 23
    Arif Akpınar hayatını kaybetti
    Kilit şarkısıyla tanınan 36 yaşındaki Arif Akpınar’ın hayatını kaybetti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 24

    Hitler’in favori sanatçısının kayıp heykeli tesadüfen bulundu

    Adolf Hitler’in en sevdiği sanatçılardan Arno Breker'in kayıp mermer heykeli, Berlin'deki Kunsthaus Dahlem Müzesi'nin bahçesinde tesadüfen bulundu.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 25

    Kylie Jenner'dan kızı Stormi'ye 12 bin dolarlık çanta

    Kylie Jenner, kızı Stormi'ye 12 bin dolarlık (92 bin TL) okul çantası aldı.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 26

    Van Müzesi'ni 12 bin kişi ziyaret etti

    17 Temmuz 2019 yılında ziyaretçilere kapılarını açan Van Müzesi, corona virüs salgınına rağmen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Geçen sene 37 bin kişi müzeyi ziyaret ederken bu yıl 12 bin ziyaretçi geldi. Müze yetkilileri, toparlanma sürecine girildiğini, ziyaretçi sayısının giderek arttığını belirtti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 27

    Samanyolu'nun unutulmaz sesi Berkant anılıyor

    Seslendirdiği Samanyolu şarkısıyla büyük üne kavuşan sanatçı Berkant'ın vefatının üzerinden 8 yıl geçti.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 28

    Mersin'deki Aratos anıt mezarının ayrıntıları ortaya çıkarıldı

    Mersin’de, tarihi yaklaşık 3 bin 500 yıl öncesine dayanan Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde bu yıl kazılar, insanlık tarihinin en önemli filozoflarından, şair ve astronomi biliminin kurucusu Aratos’un anıt mezarında gerçekleştirildi.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

  • 29

    Benim Objektifimden Vakıf Medeniyeti fotoğraflarına sanal sergi

    Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 1. Ezelden Vakıfız: Gelenekten Geleceğe Vakıf Medeniyeti konulu, “Benim Objektifimden Vakıf Medeniyeti" fotoğraf yarışmasında kazananlar ve öne çıkanlar sergileniyor. Sergi, sanal olarak da ziyaret edilebiliyor.

    HABER DETAY - TIKLA OKU

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız