Meghan Markle'ın yazdığı çocuk kitabına kopya suçlaması

Meghan Markle, ilk hamileliğinde eşi Prens Harry'ye Babalar Günü'nde yazdığı şiirden ilham alarak bir çocuk kitabı hazırladı. Düşes, İngiliz çocuk kitapları yazarı Corrinne Averiss'in kitabını kopyalamakla suçlandı. İngiliz basını ayrıca, Düşes'in, baba ve çocuk ilişkisini anlattığı kitabını gündeme taşırken, Markle'ın kendi babasıyla görüşmediğine ve eşi Prens Harry'yi onunla tanıştırmadığına vurgu yaparak, durumun 'ironik' olduğunu yazdı. 

Haberler ntv.com.tr 05.05.2021 - 11:16 Son Güncelleme : 05.05.2021 - 14:01

  • 1
    İkinci çocuğuna hamile olduğunu duyurmasının ardından eşi Prens Harry ile birlikte ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e verdiği ses getirici röportaj nedeniyle gündemden düşmeyen Meghan Markle, şimdi de yazdığı kitapla gündem oldu.
  • 2

    BABA ÇOCUK HİKAYESİ YAZMASI ELEŞTİRİLDİ

    Oğulları Archie'nin doğumundan sonra eşi Prens Harry'ye yazdığı bir şiirden esinlenen ve bir baba ile oğulun hikayesini anlatan Markle'ın The Bench (Bank) adlı çocuk kitabı 8 Haziran'da piyasaya çıkacak. 

    Baba ile çocuğun ilişkisini yazan Markle, İngiliz basını tarafından, kendi babasıyla arasının bozuk olması ve eşi Prens Harry'yi babasıyla tanıştırmaması nedeniyle eleştirildi, durum 'ironik' olarak nitelendirildi.

  • 3

    KOPYA SUÇLAMASI

    Markle, İngiliz yazar Corrinne Averiss'in 2018 yılında çıkardığı The Boy and The Bench kitabını kopyalamakla suçlandı. 

    İllüstrasyonları benzetilen her iki kitapta da bir bankta oturan baba ile oğulun arasındaki özel bağ konu ediliyor.

    ŞİİRİNDEN İLHAM ALDI

    Markle, kitapla ilgili açıklamasında, "The Bench, Babalar Günü'nde eşime yazdığım bir şiir olarak başladı, bir ay sonra Archie doğdu. Şiir bu hikayeye dönüştü" ifadesini kullandı. 

  • 4

    Christian Robinson'ın çizdiği illüstrasyonlarda, kraliyetten ayrıldıktan sonra askeri unvanları da elinden alınan Prens Harry'nin kamuflaj üniformayla resmedilmesi dikkat çekti.

  • 5
    Kitabın bir de Markle'ın seslendirdiği sesli kitap versiyonu bulunuyor.
  • 6

    Çocuk kitabı, Markle'ın ilk yazma macerası değil. Düşes, daha önce The Tig adlı blogunda yazıyordu ancak Prens Harry ile ilişki yaşamaya başladıktan sonra blogunu kapattı.

  • 7
    İngiliz basını, kraliyet ailesinden ayrıldıktan sonra çeşitli iş anlaşmaları yapan Meghan Markle ve Prens Harry'nin, TV projeleri için Netflix ile podcast'ler için Spotify ile milyonlarca dolarlık anlaşmaları olduğunu yazdı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız