Meghan Markle, Prens Andrew'in cinsel saldırı duruşmasına çağrılabilir

Meghan Markle'ın adı, Kraliçe Elizabeth'in küçük oğlu Prens Andrew'in cinsel saldırı ile suçlandığı davada geçiyor. Davacı Virginia Roberts Giuffre’nin avukatı, Markle'ın bir dönem Andrew ile yakın olması nedeniyle bilgilere sahip olabileceğini belirterek, davadaki önemini anlattı. 

Haberler ntv.com.tr 22.12.2021 - 12:40

  • 1

    Meghan Markle’ın adı, hapishanede ölü bulunan pedofil milyarder Jeffrey Epstein’in kurbanlarından olduğunu ileri süren Virginia Roberts Giuffre’nin Prens Andrew’a açtığı cinsel saldırı davasında geçiyor.

    Cinsel taciz, tecavüz ve pedofili hükümlüsü Jeffrey Epstein'i suçlayan isimlerden biri olan Virginia Roberts Giuffre, 2001 yılında Epstein tarafından Londra'ya götürüldüğünü ve "Prens Andrew ile ilişkiye zorlandığını" söylemişti.

  • 2

    Giuffre’nin avukatı David Boies, Daily Beast gazetesine konuşarak, Meghan Markle’ın ‘gerçeği anlatacak’ kişiler arasında yer aldığını söyledi.    

    Boies, Markle’ın ABD’de yaşaması nedeniyle mahkemeye çıkabileceğini belirtti. Avukat ayrıca, Düşes’in Kraliçe’nin üçüncü çocuğu Prens Andrew ile yakın arkadaşlığı olduğu, bundan dolayı onun ne yaptığı konusunda bilgi sahibi olabileceğini söyledi.

  • 3

    "KESİN KARAR VERMEDİK"

    “Markle’ın Andrew ile eski arkadaşlığı nedeniyle çok önemli bilgilere sahip olabilir” diyen Boies, Markle’ı mahkemeye tanık olarak davet etmeyi planladıklarını ancak henüz kesin karar vermediklerini de ekledi.

  • 4

    38 yaşındaki Virginia Roberts Giuffre, Jeffery Epstein’in kurduğu fuhuş ağı nedeniyle 2001 yılında, henüz 17 yaşındayken Prens Andrew ile üç kez cinsel ilişkiye zorlandığını iddia ediyor. Prens Andrew ise bugüne kadar hakkında çıkan suçlamaları reddetti.

  • 5

    Mahkeme, 4 Ocak’taki duruşmada Prens Andrew’in savunmasını istedi. İngiltere’de bulunan Andrew’in ifadesinin video konferans yoluyla alınması bekleniyor.

    Andrew’in iki kızının annesi olan eski eşi Sarah Ferguson’un da duruşmaya çağrılması gündemde.

  • 6

    95 yaşındaki Kraliçe Elizabeth’in ise yaşından dolayı duruşmaya çağrılmayacağı düşünülüyor.

  • 7

    "SUÇLAMALAR TEMELSİZ"

    ABD'de hakkında cinsel saldırı suçlamasıyla dava açılan Prensi Andrew'un avukatı, müvekkili hakkındaki suçlamaları "temelsiz, desteksiz ve muhtemelen de kanunsuz" olarak nitelendirmişti.

    Prensin avukatı Andrew Brettler, yapılan ön duruşma toplantısında, 2009 yılında Virginia Giuffre ve Jeffrey Epstein arasında yapılan bir uzlaşma anlaşmasına gönderme yaparak Prens Andrew'un herhangi bir yükümlülük altına alınamayacağını savunmuştu.

  • 8

    İNANDIRICI BULUNMADI

    Prens Andrew, 2019 yılında BBC'nin Newsnight programında hakkında çıkan iddiaları reddetmiş, ancak kamuoyu tarafından inandırıcı bulunmamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız